香港龜友論壇

標題: 養左你半年,而加發我脾氣囉 [打印本頁]

作者: Ping2483    時間: 2012-12-29 20:13
標題: 養左你半年,而加發我脾氣囉
我家有隻小隱隱,呢排唔食野,之前有白眼,乾養左再日滴藥水,之後好返
放返佢落水後就唔食野,但我覺得佢係食唔到野,
含左粒糧幾下就吐返出黎。
有病嘛?

作者: wongfafa    時間: 2012-12-29 20:36
有可能啦…有無浮水呀?
作者: tbasd    時間: 2012-12-29 22:44
有圖有真相
作者: Ping2483    時間: 2012-12-29 23:36
回復 wongfafa 的帖子

冇浮呀,只係唔食野,佢好似咬唔爛粒糧咁!
作者: seira2242527    時間: 2013-1-1 13:34
Ping2483 發表於 2012-12-29 23:36
回復 wongfafa 的帖子

冇浮呀,只係唔食野,佢好似咬唔爛粒糧咁!

有冇試浸軟粒糧? 糧太大粒?
作者: Ping2483    時間: 2013-1-1 21:56
回復 seira2242527 的帖子

試過剪開,都唔食。
之前喂開都食㗎
作者: seira2242527    時間: 2013-1-2 01:26
Ping2483 發表於 2013-1-1 21:56

試過剪開,都唔食。

慘啦...會唔會凍親? 用黑藥
作者: Ping2483    時間: 2013-1-2 10:05

可能之前佢有白眼,所以我乾養左2日,係咁樣凍親?
琴晚拎支眼藥水睇睇,點知好似變左質咁
裡面有小小黑色嘅物質(-_-)
作者: seira2242527    時間: 2013-1-2 16:21
Ping2483 發表於 2013-1-2 10:05

可能之前佢有白眼,所以我乾養左2日,係咁樣凍親?

冬天既話有可能架../.. 佢到依家都仲未冬眠?! 咁你就要幫下佢加溫..買溫管吧 教25-18度水溫
變左質既藥水唔好用啦 變左質人用左都好大獲..何況係龜龜
作者: Ping2483    時間: 2013-1-2 16:34

其實我一路都有暖管㗎,set緊28~30

作者: seira2242527    時間: 2013-1-2 16:40
Ping2483 發表於 2013-1-2 16:34

其實我一路都有暖管㗎,set緊28~30

咁都冷親=口=''!! 龜屋放左''槍'' 口位? 岸上有暖燈?
作者: Ping2483    時間: 2013-1-2 16:50
咁應該係乾養個陣冷親啦
作者: tuf    時間: 2013-1-12 19:11
我過隻同你一樣乾養過時cold親   

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2