香港龜友論壇

標題: 新手....因龜龜有些問題, 有人介紹, 所以到這看來啊 [打印本頁]

作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:00
標題: 新手....因龜龜有些問題, 有人介紹, 所以到這看來啊
以後請大家多多指教啊
作者: ew9480    時間: 2011-6-18 12:02
welcome
作者: Chun3103    時間: 2011-6-18 12:03
歡迎!!!!
作者: harrypoi    時間: 2011-6-18 12:03
welcome~
有咩問題?
作者: lishingyan    時間: 2011-6-18 12:06
回復 kitty0713 的帖子

你盡情問 我地盡情答
作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:22
1)小珍珠龜脫皮是常見的嗎????
2) 一星期前買了兩隻小珍珠龜, 今天看見其中一隻, 頸部好似生啡滋似的....又不肯吃, 又不肯下水...於是買了支A+Plus的龜有治療劑來用...才發現那隻龜有一邊的龜殼軟了.....很擔心啊....

作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:26
回復 harrypoi 的帖子

2) 一星期前買了兩隻小珍珠龜, 今天看見其中一隻, 頸部好似生啡滋似的....又不肯吃, 又不肯下水...於是買了支A+Plus的龜有治療劑來用...才發現那隻龜有一邊的龜殼軟了.....很擔心啊....

作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:27
回復 lishingyan 的帖子

作者: siukiubabi    時間: 2011-6-18 12:33
歡迎呀^0^
作者: snow1980721    時間: 2011-6-18 12:42
Welcome!!     
作者: harrypoi    時間: 2011-6-18 12:46

龜龜病你係到post,會多d人睇到
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=forumdisplay&fid=63

作者: lishingyan    時間: 2011-6-18 12:51

1= 係 長大中
2=postd相上泥+更詳細資料
甲軟對苗係正常 多d曬太陽

(PS珍珠龜=草龜)
作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:57
回復 harrypoi 的帖子

謝謝你
作者: kitty0713    時間: 2011-6-18 12:57
回復 lishingyan 的帖子

謝謝你
作者: LOVE_TABO    時間: 2011-6-18 13:06
^v^le度好多人幫到你
作者: 肥文    時間: 2011-6-18 20:24
早晨牙...

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2