香港龜友論壇

標題: 最近好多變態虐待狂 [打印本頁]

作者: SnappingTurtle    時間: 2013-5-10 17:35
標題: 最近好多變態虐待狂

[youtube]VDDt9kvn8gY[/youtube]
呢個係唔係花姐個fd?仲話支持之前炸龜果條友

作者: 卓子    時間: 2013-5-10 17:38
佢係咪比狗飛...咁憎d狗...
作者: Puiki    時間: 2013-5-10 17:40
卓子 發表於 2013-5-10 17:38
佢係咪比狗飛...咁憎d狗...

可能佢比狗咬過JJ仔
作者: 老細    時間: 2013-5-10 17:41
作者: mandy4014    時間: 2013-5-10 17:48
就是啦  現在的人真恐怖呢
作者: 602151    時間: 2013-5-10 17:58

回復 SnappingTurtle 的帖子

果個簡直唔係人嚟架,殘忍到極點我d毛管戙起晒
各位Ching/C姐認為片中人兄似唔似呢個論壇既位出位人物啦喇?!請不要對號入座

作者: 君臨天下    時間: 2013-5-10 17:59
呢條友正柒十陸,76樣,自已仲樣衰啦,捉佢人道xx就好正book街
作者: 快快長大吧    時間: 2013-5-10 18:07
呢件蛋散,心理有問題。
作者: 小豹    時間: 2013-5-10 18:10
呢條友自已係度吠,又唔見佢屋企人炸左佢來食!!!無腦既!!撐佢媽個仔呀!!
作者: choichakyam    時間: 2013-5-10 18:14
話狗狗唔好,我想同佢講你咪仲唔好,正傻仔.話狗咩都唔識,片中的人簡直是一個無能既人.一個VIDEO已經咁多個粗口.可以拎佢去打靶啦!
作者: 602151    時間: 2013-5-10 18:19
choichakyam 發表於 2013-5-10 18:14
話狗狗唔好,我想同佢講你咪仲唔好,正傻仔.話狗咩都唔識,片中的人簡直是一個無能既人.一個VIDEO已經咁多個粗 ...

真係生舊叉燒都好過生佢!!
作者: 陸仔    時間: 2013-5-10 18:20
一拳就到佢塊面啦...七(能)濛濛食甜桐
作者: 長毛    時間: 2013-5-10 18:25
條友係將低能白痴on狗book街冇人性重新定義,再集合嚴重弱智同心理變態於一身,應該攞去解剖硏究
作者: Grace0403    時間: 2013-5-10 18:45
好心佢連講野都唔口齒伶俐就咪鬼講野匿埋做隱青咪算囉,
成段片都唔知佢講過咩,叫人撐佢無問題架,相信好多人都會一腳撐死佢.

作者: 602151    時間: 2013-5-10 18:51
Grace0403 發表於 2013-5-10 18:45
好心佢連講野都唔口齒伶俐就咪鬼講野匿埋做隱青咪算囉,
成段片都唔知佢講過咩,叫人撐佢無問題架,相信好多人 ...

叫人撐佢無問題架,相信好多人都會一腳撐死佢. →笑了
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2013-5-10 20:58
放上高登,俾我捉到--大刑侍候
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2013-5-10 21:00
口齒不清既?
作者: yuki小龜    時間: 2013-5-10 21:04
推佢上高登LA....比起底組搵記者
作者: boap    時間: 2013-5-10 22:13
有病就睇獸醫啦
作者: rongruo    時間: 2013-5-10 22:28
陸仔 發表於 2013-5-10 18:20
一拳就到佢塊面啦...七(能)濛濛食甜桐

哈哈哈哈,好好笑
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 00:01
低能廢青
佢甘講已經可以拉得
作者: casperwai    時間: 2013-5-11 00:05
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 01:01
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120706/16489904
我都唔知有呢單野..睇完好心UP..
[youtube]4hsYsPbf-3E[/youtube]

警告:此片會令人感到十分不安及情緒暴燥

【本報訊】一名男童上月中自拍炸龜、分屍、食龜頭的「試食新鮮炸烏龜」短片上載至互聯網,惹來公憤經網民人肉起底及向警方報料後,重案組人員上月26日火速掩至鑽石山一屋苑,以虐畜拘捕該名12歲姓林「炸龜童」,現已獲准保釋候查。有律師指出,事主不足16歲一旦被控會交由兒童法庭審理,一般被判監察令由社工跟進,最嚴重會交由保良局監管,毋須坐監。
記者:蔡朗清 吳淑義

警方發言人表示,「炸龜童」案件由黃大仙警區重案組跟進調查,警員於上月26日在黃大仙區拘捕一名12歲姓林男童,他涉嫌虐待動物,現獲准保釋候查,並於7月中旬向警方報到。

律師:罪成應判監察令
消息稱,殘殺食龜片上月15日上載至分享網站 YouTube,片中只有男童以稚嫩聲線旁述,未有露面,惟網民不值其殘忍行為進行人肉起底,並將有關資料交予警方。
商業罪案調查科轄下科技罪案組亦加入調查,得悉短片上載者的 IP位址,再由黃大仙重案組探員上門拉人。據了解,男童在將軍澳一所中學就讀。
律師黃國桐指出,成人被控虐畜罪成可判監兩至三個月,10歲以下犯人毋須負刑責,但介乎10歲至16歲之間則會交由兒童法庭審理,該被捕男童年屆12歲,罪成一般會被判監察令,由社署派社工長期跟進案件;若法官認為不宜將事主交由家庭照顧,會將被告轉送保良局看管,「如果男童夠14歲,更加可以判佢去男童院」。
香港兩棲及爬蟲協會行政總監段國樑昨表示,對「炸龜」事件上月19日曾往警署報案。警方拘捕涉案男童,並不希望對方被重判,應從教育着手提高市民對動物權益的認知。
近月發生多宗嚴重虐待動物事故,經傳媒報道惹來極大迴響,反映市民不認同虐畜行為,希望警方加強執法。
「試食新鮮炸烏龜」短片截至昨日點擊率高逾30萬人次。片中所見,一隻疑被油炸小烏龜被放在碗中。旁述是一名孩童,他持刀叉揚言示範食炸龜。只見他手起刀落,切開烏龜頭部,並用叉拮著龜頭說試一試是否鬆脆,片段傳來咬東西的聲音後,該男童說非常鬆脆,最終將烏龜分屍。

作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 01:04
回復 lishuikuen 的帖子

有冇人知道個細路最後點呀?
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 01:08
回復 jefflamcy 的帖子

我唔知呀.我睇到樓主PO果段.留意到佢有講炸龜..我就上YOUTUBE睇下..點知真係有D咁PK既人
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 01:29

個陣我都好激氣
都唔知啲父母點解唔intervene
香港其實有好多呢啲咁嘅人
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 01:36
jefflamcy 發表於 2013-5-11 01:29

個陣我都好激氣

咪就係太多怪獸家長,養到而家D細路傻下傻下咁..以前邊有咁多呢D低能兒童架.(我唔係講緊真係一出世有問題同幾歲人仔燒壞腦果D...)

作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 02:08

其實我都個得我個AGE都好多呢啲咁嘅人
一代傳一代
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 02:14
jefflamcy 發表於 2013-5-11 02:08

其實我都個得我個AGE都好多呢啲咁嘅人

你既意思係咪即係話自己仲係細呀

作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 02:47

哈哈我仲讀緊書架咋

作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 02:48
jefflamcy 發表於 2013-5-11 02:47

哈哈我仲讀緊書架咋

90幾歲都可以仲讀緊書架啵
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 02:50
比你踢爆左
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 02:51

比你踢爆左
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 02:54
jefflamcy 發表於 2013-5-11 02:51

比你踢爆左

唔會係岩岩考完試既中六學生麻0.0??
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 02:56

haha唔係
我七月就大學畢業啦

作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 02:57
jefflamcy 發表於 2013-5-11 02:56

haha唔係

之後繼續讀?
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 02:59

幾錢一隻?

作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 03:00

諗緊呀
有offer讀MSc
不過睇下份工啲salary點先再決定

作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 03:04

如果係我,我會揀隻大既,,影相入鏡D(隻公仔...)
呢兩隻都算細,我有隻巨型史迪仔佔據左我3分一床位
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 03:06

有冇相睇下呀?
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 03:14
jefflamcy 發表於 2013-5-11 03:06

作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 03:16

如果係我拎隻甘大隻嘅公仔去畢業我實比人歧視

作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 03:17
jefflamcy 發表於 2013-5-11 03:16

如果係我拎隻甘大隻嘅公仔去畢業我實比人歧視

最大果隻係之前個台灣男朋友寄過黎既生日禮物..所以唔想扔左佢/_\
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 03:18

掉左之後先後悔就太遲啦
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 03:20
jefflamcy 發表於 2013-5-11 03:18

掉左之後先後悔就太遲啦

唔會扔..死人都唔扔..呢隻野係第一次收到男朋友送既生日禮物..雖然已經分左手...
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-11 03:22

好啦..又搞到3點幾喇..聽日仲要返早..實遲到啦= =+
晚安嚕~
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-11 03:23

好啦我有排先可以瞓
night night~

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2