香港龜友論壇

標題: 求救!!! [打印本頁]

作者: yuho    時間: 2013-5-26 09:58
標題: 求救!!!
我婆婆隻腳冇力!!!點好?有冇C HING   KNOW   HOW  TO  E?

作者: 小豹    時間: 2013-5-26 10:00
睇依生               
作者: seira2242527    時間: 2013-5-26 10:03
call 白車.... 立即入急証睇下!!!!!!!!!
作者: 君臨天下    時間: 2013-5-26 10:05
快D同佢睇醫生,老人家要小心D呀!
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-26 10:11
快D睇醫生!!!!!!!!
要快
唔拖得

作者: Heelys    時間: 2013-5-26 10:14
yuho 發表於 2013-5-26 09:58
我婆婆隻腳冇力!!!點好?有冇C HING   KNOW   HOW  TO  E?

仲有啲咩徵狀先?係一隻冇力定雙腳都冇力?手有冇力?坐喺度會否側埋一邊身?說話有否不清晰及流口水?因怕會中風
作者: seira2242527    時間: 2013-5-26 10:15
seira2242527 發表於 2013-5-26 10:03
call 白車.... 立即入急証睇下!!!!!!!!!

正常有番咁上下年紀..都會諗到點做 唔會問啦... 問得既 唔係小朋友果d係咩?
試問一個小朋友又如何可以扶無力既家人落樓搭車 我就係考慮到佢呢一點 先咁同佢講
作者: yuho    時間: 2013-5-26 10:27
佢話波籮蓋到冇力
作者: icaicayin    時間: 2013-5-26 10:28
yuho 發表於 2013-5-26 10:27
佢話波籮蓋到冇力

風濕? 同埋可能老人家血液循環得慢....會唔會唔夠鈣質? 唔夠鈣的話, D骨有時會酸軟
作者: jefflamcy    時間: 2013-5-26 10:29
快啲去醫院喇
唔拖得
冇事都可以當係body check呀
冇壞的
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-26 10:41
老人家唔舒服可大可少...快D帶婆婆去睇醫生啦..不過最好先打電話通知爸爸媽媽先
作者: yuho    時間: 2013-5-26 11:09
thx  all   c hing   我打左比呀媽了
作者: lishuikuen    時間: 2013-5-26 12:07
回復 yuho 的帖子

記得報平安呀!!

記得以前4年班果陣..MISS話我老豆打電話黎講佢要去醫院(叫左白車).
叫我拿拿淋番屋企...果時嚇到我喊住跑10MIN既路番屋企....因時意識到老豆老喇....

睇完醫生後,結果係糖尿病...由於佢冇聽醫生講戒口...每個禮拜係咁飲蕃薯糖水,食煙...
結果係我19歲果陣...因糖尿病,搞到要切左兩隻腳..而且一直都冇好轉..最後因為唔知咩併發症引起心臟衰竭死亡...

所以.病向淺中醫...
唔好有果時唔珍惜,,到冇左果陣先黎後悔...

希望樓主婆婆只係小問題.祝早日康復

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2