香港龜友論壇

標題: 2/6元朗勁爆曬龜日 [打印本頁]

作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:19
標題: 2/6元朗勁爆曬龜日

哇, 今日勁熱勁曬, 多謝各位龜友支持 出席活動~

去相

作者: JoeK    時間: 2013-6-2 18:23
They are so happy !
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 18:24
今日好正, 但好曬
作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:29
回復 tortoisebo 的帖子

哈哈, 我番到屋企即刻响雪櫃拎左支涼茶出黎, 飲左兩杯 即刻涼透心
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 18:30
有個草地真係正

作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:31
回復 JoeK 的帖子

YES, we are happy together at the next time
作者: 老細    時間: 2013-6-2 18:31
作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:32

c姐部手機影得仲靚
作者: JoeK    時間: 2013-6-2 18:33
回復 wel524 的帖子

Hope can join next time !
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 18:34
wel524 發表於 2013-6-2 18:29

哈哈, 我番到屋企即刻响雪櫃拎左支涼茶出黎, 飲左兩杯 即刻涼透心 ...

我頂唔順入左茶記食左個tea, 突然間覺得杯凍奶茶特別好味
作者: KKwj    時間: 2013-6-2 18:37
元朗區哂龜點解得咁少龜上鏡嘅
接受唔到囖
作者: 龜大仙    時間: 2013-6-2 18:39

龜龜一定很開心
作者: 602151    時間: 2013-6-2 18:40
龜龜好enjoy咁喎
作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:49

回復 KKwj 的帖子

無計啦, 可能YL多aeroplane fd or 15/16 fd, 再pm聯絡果時都無reply 最緊要d龜曬多d太陽健康d 大家開心o者, 幾多人幾多龜都無所謂

話時話, c兄住邊度?, 下次一齊曬龜啦 c兄唔黎, 我都接受唔到law
作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:51

我好少飲凍野, 今日都忍唔住要破戒
作者: wel524    時間: 2013-6-2 18:56
回復 JoeK 的帖子

c you next time 其實打算元朗/天水圍/屯門 , 打算下次都係周日, c兄邊個選擇會好d??
作者: JoeK    時間: 2013-6-2 19:00

地點三個都近,但日期時間未知。
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:07

回復 JoeK 的帖子

其實我諗緊端午節5知多5多人去曬龜呢 下個星期就荃灣果邊有c兄搞活動, 我諗緊下下個星期日, 自己得唔得先
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:09
回復 龜大仙 的帖子

yes, 走佬走得好happy
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:11

回復 602151 的帖子

草地真係幾正, 我feel到佢地好enjoy, 視覺景觀一流
作者: Talgros    時間: 2013-6-2 19:12
請問係唔係有個雀仔塔果個草地?
有元朗朋友帶過我去一次 果道好好環境
作者: 602151    時間: 2013-6-2 19:12

對龜龜嚟講, 可能算係去旅行咁好玩
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:20
回復 Talgros 的帖子

曬龜地點, 係泳池對面平面草地, 大約响雀仔塔下面, 不過都有一段小距離, 雀仔塔果邊向下行,有好大片斜坡既草地, 今日因為周日好多外藉人士聚集, 場面好比中環一帶, 所以响集合個亭行過少少, 近馬路行人路旁, 有一片平面草地果邊曬 環境真係幾好, 除左后面某一d景觀外
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:22
回復 602151 的帖子

對人黎講都算係體力既考驗  孭住咁多隻龜出街都幾辛苦呀,, 特別係熱爆既日子 不過滿足感同埋快樂可以蓋過一切
作者: 肥文    時間: 2013-6-2 19:36
早知我黎啦...-3-..
冇留意有活動搞-.-
作者: 無名的人    時間: 2013-6-2 19:40
全是可愛的龜
作者: wel524    時間: 2013-6-2 19:45
回復 肥文 的帖子

下次SD PM俾C兄, 不過希望唔係搵你整龜殼
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 19:49
下次考慮拉車仔黎, 重到hihi
作者: 肥文    時間: 2013-6-2 20:05
wel524 發表於 2013-6-2 19:45
回復 肥文 的帖子

下次SD PM俾C兄, 不過希望唔係搵你整龜殼

冇問題牙;lol
作者: kof    時間: 2013-6-2 20:08

作者: wel524    時間: 2013-6-2 20:19

哈哈, 要推架BB車出街 其實我真係試過推架買餸車去曬龜
作者: wel524    時間: 2013-6-2 20:23

回復 kof 的帖子

係勁.......曬 今日有諗過放飛機,不過見到屋企D龜好似好想同陽光玩遊戲咁既樣..., 哈哈哈
作者: chim    時間: 2013-6-2 21:11
好多龜龜喎!!
作者: kamkamkaka    時間: 2013-6-2 21:24
好正呀!!!!!龜龜應該好開心可以親親大自然
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 22:18
我等緊我張全家福
作者: Heelys    時間: 2013-6-2 22:55
好多靚龜
作者: wel524    時間: 2013-6-2 22:57

太耐無整相, 好難搞, pmpm睇之前請有心理準備
作者: 君臨天下    時間: 2013-6-2 23:49
係咪一個人曬龜?
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-2 23:54

作者: wel524    時間: 2013-6-2 23:57
回復 君臨天下 的帖子

唔止得一個, 有千千萬萬個外籍人士+幾個龜友
作者: wel524    時間: 2013-6-3 00:00

果然你係最鐘意e個logo
作者: seira2242527    時間: 2013-6-3 02:50
希望下次黎到啦
作者: Tsing449    時間: 2013-6-3 10:00
大叔一家三口都有黎,須然遲佐d,(因弟公園地方太大,幾難揾)多少人及龜無問題呀,下次再玩過呀!!
作者: wel524    時間: 2013-6-3 20:28
回復 seira2242527 的帖子

下次..下下次都預埋你GA
作者: wel524    時間: 2013-6-3 20:36
回復 Tsing449 的帖子

好呀, 下次再一齊曬龜,其實好多C兄都會帶FD / 屋企人一齊,
果個公園真係好大, 我都係去過幾次先識行, 百鳥塔都只係去過一次
通常都唔會改地方, 除非有人預先用左個地方/覺得另一個地方好D
作者: seira2242527    時間: 2013-6-6 07:33
wel524 發表於 2013-6-3 20:28
回復 seira2242527 的帖子

下次..下下次都預埋你GA

嗯嗯
作者: Tsing449    時間: 2013-6-7 09:50
我的盾在當日活動後柯到今日,估計他當天食佐該公園的草吧!
作者: tortoisebo    時間: 2013-6-7 10:37

便便一舊舊?定係肚潟疴爛便?
作者: wel524    時間: 2013-6-7 17:53

oh..no...如果咁, 真係有可能食左公園d草, 公園d草有除蟲藥, 下次用紙皮整塊墊貼住龜底無咁易食到, 要多d留意下佢, 唔好俾佢亂食野, 唔好意思, 我無養過陸龜, 唔識陸龜d野, 或者你po 便便相問下其他c兄, 希望龜龜只係清下腸胃, 快d好番

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2