香港龜友論壇

標題: 啊橙 [打印本頁]

作者: man198735    時間: 2013-9-13 22:44
標題: 啊橙
啊橙 1 分鐘前閣下已多次違反本壇交易版版規
如有再犯,則禁言三日,
若情況並無改善,則禁言七日或以上。
此乃最後警告........哈哈哈...我出POST..又唔岩你睇丫???又話我空泛..賣樣野洗唔洗丈字文....大家睇得明咪得...你係咪宅到冇野做...係就去打飛機     GAME啦!!!!
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-13 22:47
回復 man198735 的帖子

去打飛機     GAME
          紮止      人身政擊
作者: man198735    時間: 2013-9-13 22:49
何解認為係人身攻擊呢??????
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-13 22:49
C兄我支持你,呢個壇好似佢係超級板主咁,佢想玩哂!
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-13 22:54

和你通電      了天  被溝 30 大分     想自剎 ,
u準備ban  ?
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-13 22:55
回復 君臨天下 的帖子

C兄 very speed come   nice
作者: man198735    時間: 2013-9-13 22:59
我只係聊天...如果佢都鎖我大家都知佢係咩人...唔比人講得...咪打壓我LAW~!!!!!
作者: BenBen    時間: 2013-9-13 22:59
我支持自由发言
作者: man198735    時間: 2013-9-13 23:05
嘩.......咁好GA版主睇黎都好多人唔LIKE..咁真唔知邊個係自取其辱
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-13 23:06
man198735 發表於 2013-9-13 22:59
我只係聊天...如果佢都鎖我大家都知佢係咩人...唔比人講得...咪打壓我LAW~!!!!! ...

佢係呢個壇最叻就係呢招,扣分禁主冊人帖架會喇,同呢D爛橙計較咪影衰自己身份.算把啦,龜痴同許生都唔理,由佢地玩喇。
作者: man198735    時間: 2013-9-13 23:07
真其他版主不要移POST..這是我們聊天

作者: EV-DAY    時間: 2013-9-13 23:27
man198735 發表於 2013-9-13 23:07
真其他版主不要移POST..這是我們聊天

ok we 了天 其他版主不要溝 30 大分
作者: Puiki    時間: 2013-9-13 23:35
回復 EV-DAY 的帖子

你之前打啲字真係好難令人明白,好似亂碼咁,不過扣分又好似扣得太多,真心希望你第時打啲字可以易明少少,thank you
作者: Puiki    時間: 2013-9-13 23:37

話明係閒聊區,緊係要閒聊下先啦,,,

師兄,今日天氣好似幾好咁喎
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-13 23:40
Puiki 發表於 2013-9-13 23:35
回復 EV-DAY 的帖子

你之前打啲字真係好難令人明白,好似亂碼咁,不過扣分又好似扣得太多,真心希望你第時 ...

我其實都唔明!
作者: BenBen    時間: 2013-9-13 23:41
回復 Puiki 的帖子

同意,不过几好,可以估下估下
作者: Puiki    時間: 2013-9-13 23:42

我諗如果你係標題同第一個內容前面加番“閒聊”會好啲囉,驚啲人神經緊張又冊你post就唔好啦
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:02
BenBen 發表於 2013-9-13 23:41
回復 Puiki 的帖子

同意,不过几好,可以估下估下

其實你估到的咩?我想知喔嘿
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:04
Puiki 發表於 2013-9-13 23:37

話明係閒聊區,緊係要閒聊下先啦,,,

風和日麗,心如明鏡照黑夜嘿
作者: BenBen    時間: 2013-9-14 00:12
回復 rongruo 的帖子

我估到佢想表達D野...系有D野...
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:14
BenBen 發表於 2013-9-14 00:12

咩先得噶?你估到!!
作者: 啊橙    時間: 2013-9-14 00:15
你要玩野我冇所謂,你地幫人要係到圍威喂都冇所謂,
但請你地解釋或者說服我以下帖既內容係冇違反版規,
如果你地講得店說服到我或者其他版主既,呢個版主唔撈又點話,
內容(1) :有意PMPMPM~!!有意PMPMPM~*n次
內容(2) :有意者..請密....本人慢慢長細回答....

版規(1) :出售帖子的內容不可以太過簡單,例如只是:XXX有意pm我或只是貼一條link便算(短片除外)
版規(2) :一、帖子標題及內容必須確實無誤,內容不可空泛,亦不可只以超連結作帖子內容

正常帖(1) :SELL~
正常帖(2) :福仔

作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:20

有人失調!哈
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:21

外分泌失調
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-14 00:28
rongruo 發表於 2013-9-14 00:21
外分泌失調

讚同呀!唔知醜咪繼續做囉,龜痴又唔理既,厚顏冇X,
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 00:44
君臨天下 發表於 2013-9-14 00:28

明知龜吃屎,偏要俾龜屙屎
作者: 小霸皇    時間: 2013-9-14 00:57
回復 啊橙 的帖子

其實凡事渣正黎做. 真系會討人厭.
有D人吾識打字.  賣野既時候打小D字. 無人投訴都算拉. 吾通要逼人地用手寫板咩. 論壇只系交易平台姐. 有咩真系可以電話傾既.

正所謂 法律不外乎人情阿嘛. 我呢個局人外成日見你地講黎講去都好無癮
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-14 01:08
小霸皇 發表於 2013-9-14 00:57
回復 啊橙 的帖子

其實凡事渣正黎做. 真系會討人厭.

讚同C兄講法,但有D人以為自已係包青天,扮代表,又冇料,所以咪犯眾憎囉!
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 01:12
君臨天下 發表於 2013-9-14 01:08
讚同C兄講法,但有D人以為自已係包青天,扮代表,又冇料,所以咪犯眾憎囉! ...

正一雞飼料
作者: lamchiukei    時間: 2013-9-14 01:22
好好玩,我都加入,吹到明天!
作者: 研究陸龜    時間: 2013-9-14 01:29

回復 小霸皇 的帖子

logic fail

你尼段野可以百搭   

其實凡事都馬馬虎虎. 真係會討人厭.
有D人明知賣野要符合版規  賣野既時候又懶打字
無人投訴就算架拿?  唔通版主唔可以執行下版規咩.
論壇交易平台. 真係可以遵守下版規.

正所謂 近墨者黑阿嘛 . 個個有樣學樣重得了我呢個局人外成日見你地講黎講去都好無癮

作者: BenBen    時間: 2013-9-14 01:31
回復 lamchiukei 的帖子

小心,有D火藥味,可能有化武
作者: 火星    時間: 2013-9-14 01:33
請問大家今日有冇食生果呢

作者: lamchiukei    時間: 2013-9-14 01:34
研究陸龜 發表於 2013-9-14 01:29
回復 小霸皇 的帖子

logic fail

好似有D道理。
作者: 小霸皇    時間: 2013-9-14 01:37
回復 研究陸龜 的帖子

其實我重點系 凡事渣正黎做. 真系會討人厭.
無需要賣弄閤下既中文能力. 我對住你自問真系差九條街
但起馬我從小就學識一個道理. 就系做人吾可以趕盡殺絕.
我都提醒你一句. 打了結的繩強行拉扯. 是會斷的. 若果冷靜去面對. 沒有解不開的結
作者: lamchiukei    時間: 2013-9-14 01:37
火星 發表於 2013-9-14 01:33
請問大家今日有冇食生果呢

今日食咗台灣轆柚及新奇事橙!
作者: 火星    時間: 2013-9-14 01:40
lamchiukei 發表於 2013-9-14 01:37
今日食咗台灣轆柚及新奇事橙!

新奇事橙咁正,我食左個難橙
作者: BenBen    時間: 2013-9-14 01:40

我食左橙同提子同月餅
作者: lamchiukei    時間: 2013-9-14 01:42
BenBen 發表於 2013-9-14 01:40

我食左橙同提子同月餅

冰皮定moon cake?
作者: 火星    時間: 2013-9-14 01:43
我今年仲未食過月餅
作者: 研究陸龜    時間: 2013-9-14 01:44

回復 小霸皇 的帖子

都係改下姐   改完你篇野同樣都可以帶出 有法不依既道理   

而加對樓主既處分我唔知係咩   但至少唔會趕盡殺絕掛  至少未封帳

作者: 小霸皇    時間: 2013-9-14 01:45

回復 研究陸龜 的帖子

至少被封帳的人. 不會有機會給你知道了
作者: 研究陸龜    時間: 2013-9-14 01:46

回復 小霸皇 的帖子

其實我地係會知   

如果佢被封
果ICON下面會有寫佢被禁止
作者: 小霸皇    時間: 2013-9-14 01:47

回復 研究陸龜 的帖子

我意思姐系..  投訴啊橙的人. 不止樓主一個0.0
及後被處理的方法. 錯對就自行判斷

作者: 研究陸龜    時間: 2013-9-14 01:50
回復 小霸皇 的帖子

SORRY  
諗唔明你上句同下句有咩關聯

都係講到尼到啦
作者: 火星    時間: 2013-9-14 01:52

作者: wel524    時間: 2013-9-14 02:00

哈, 其實我都想知, 當事人可否解釋下, 似乎引起好多龜友既好奇心
作者: matt_zero    時間: 2013-9-14 02:10
對對錯錯幾時都係一個無休止嘅話題。

作者: EV-DAY    時間: 2013-9-14 02:11
ev-day没有错  人傻有错媽   
我挺橙           竟本力      一位      倒        木登     的溝分
作者: 殺破狼    時間: 2013-9-14 02:15
個人感覺樓主做法不太明智…
首先,我認同有d 野如果下下揸正泥做唔係咁好,但係我又覺得佢唔捉係比面你,捉你係道理,因為如果人人都出呢類post,我相信會令唔小人

作者: 殺破狼    時間: 2013-9-14 02:23
做成不方便,對其他用家做成影響…其實我覺得唔應該針對人唔係針對事…雖然我唔識阿橙,但針對呢件事佢有d 咁既行動我覺得好合理…再者樓主我相信佢絕對唔會因為你講d 咩野會傷害到佢或者影響佢身為版主既管理方式
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-14 02:53
羞羞有些 還請多多包涵
作者: pennymiko    時間: 2013-9-14 03:23
君臨天下 發表於 2013-9-14 00:28

咪係!!!!!!!冇能人鐘意佢...仲要係度扮大哥!!!!!!!!成個粱振英咁!!!!!!!!收皮啦!!!!!!!!!!!!
作者: pennymiko    時間: 2013-9-14 03:27
火星 發表於 2013-9-14 01:40

我食左佢老眉個杏家橙
作者: pennymiko    時間: 2013-9-14 03:30
君臨天下 發表於 2013-9-14 01:08
讚同C兄講法,但有D人以為自已係包青天,扮代表,又冇料,所以咪犯眾憎囉! ...

杏家橙下台~~
杏家橙下台~~
杏家橙下台~~
杏家橙下台~~
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 07:07
回復 pennymiko 的帖子

尼條含得能橡皮橙一早應該要落台啦!
犯眾憎,完全不理人感受。
作者: man198735    時間: 2013-9-14 07:12
我相都放埋....好過只係字....佢都話空泛刪我POST~~~~我估佢想我賣樣野...要打千字文...解釋品種...生活習慣..同我自己養GA習慣
作者: man198735    時間: 2013-9-14 07:13
佢都未訓醒.....唔係我有收規則....是他白吃...冇理
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 07:19
火星 發表於 2013-9-14 01:40

好易屙喔!
作者: rongruo    時間: 2013-9-14 07:26
wel524 發表於 2013-9-14 02:00

哈, 其實我都想知, 當事人可否解釋下, 似乎引起好多龜友既好奇心 ...

C姐,你有乜想我解釋你知?雞飼料定明知龜吃屎偏要俾龜屙屎?嘿嘿
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 09:17

佢D古代人,古老思想,
規則死既,人就生既,佢完全唔識
因應情況而作出改變,咁米屎坑點燈囉。
出po賣野字少D就話空泛,
咁為有讚佢好有文化啦,因為佢比較
長偏大論(以為好有文化)。
作者: 龜痴    時間: 2013-9-14 09:26
大家唔好講粗口...
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 09:35
回復 龜痴 的帖子

我覺得你地班板主雙重標準囉,
之前「火水兄」用粗言穢語及人身攻擊,
又唔見你扣佢分!!!依家就扣我分??
何解呀???
作者: 龜痴    時間: 2013-9-14 09:44
佑鳥仁子 發表於 2013-9-14 09:35
回復 龜痴 的帖子

論壇每天九百幾個新帖,
我有全職工作, 有家庭, 有朋友, 有自己興趣, 有活動,
未能每日將九百幾個帖一一睇晒, 再一一評分, 係我的失職, 在此先說聲對不起...

可不可以把你所講的火水帖條 LINK 拿給我,
我去扣他 DOUBLE 分...

作者: 啊橙    時間: 2013-9-14 10:32
小霸皇 發表於 2013-9-14 01:37
回復 研究陸龜 的帖子

其實我重點系 凡事渣正黎做. 真系會討人厭.

有尐版主的確會先點評,見再冇改善先del帖,
或者呢尐叫做人性化既執行,
但我會覺得你要係到賣野,睇版規就係你既責任,
你做錯左,我又見到,咁冇可能唔行動,
違例迫車有冇交警會放過你?
衝紅燈被警察撞正,佢可以選擇票控你,
但如果你態度誠懇認錯既,警察或許會放過你一馬,
人性化執化唔係話要肇事者死,但做錯就係做錯,
子曰:「知錯能改,善莫大焉。」肯認錯既,一定會從輕。
可惜唔見樓主有以上既行動,仲出帖大數他人不是,

如果唔先渣正黎做,只會令更多人以此為例。
奈何各版主並非全職,只能抽樣式檢查,
若有縱容只會令犯事者於版主繁忙既時候悻然避過。
試問存有悻然心態既人會否知道錯在何方?

再者若要全個人名聲而視版規於無物,
我做唔出,對他人友善,他人就會對我友善,
係現實社會係行唔通,
而且呢個壇係龜癡既,佢搵邊個黎做版主,
梗係由龜癡話事,
呢個壇既使費一開始係佢自己出資,
係而家有尐廣告費支持下,
個幫無謂人以為自己識打字就係到圍威喂,
笑話一則,佢地一個崩都冇出過,
憑咩去質疑壇既內政。
作者: man198735    時間: 2013-9-14 10:33
都話唔好移我post我又唔係投訴移咩去個到姐?!我宜家係聊天!!移反出黎拉!!唔你咁都分唔到咩係投訴定聊天丫!!啊橙版主咁識分!實分到既!!版主睇到快同我移反出黎!!唔係又比人話刪post快。。移post慢
作者: man198735    時間: 2013-9-14 10:35
回復 佑鳥仁子 的帖子

啊橙有文化到叫我自己去睇咩叫空泛!!佢講野太充實
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-14 10:36
龜痴 發表於 2013-9-14 09:44
論壇每天九百幾個新帖,
我有全職工作, 有家庭, 有朋友, 有自己興趣, 有活動,
未能每日將九百幾個帖一一 ...

依家咁多人唔滿意個隻橙,龜痴兄,你有冇做過野檢討,又話9月有調查報告,又係得過講字,想唔話你地係自己友都冇人信,仲話叫我參加板主選舉,有咩認受性,又咪自已友做埋,佢係做得好就唔會有咁多人憎佢啦,龜痴兄我就好尊重你為人,但個隻橙真係不知所為。
作者: man198735    時間: 2013-9-14 10:50
你睇到啊橙幾有文化又充實既內容!賣野要打九萬幾字解釋自己賣咩??喂…………啊橙係到咁幫移反post去聊天室!!刪post你又咁快!我話明唔係投訴只聊天!!唔係分唔到丫??咪潛水拉啊橙大人
作者: man198735    時間: 2013-9-14 10:55
第一次你刪我post....ok我冇相我衰!!第二次相都放埋你又刪!!我冇你讀咁多書!!扮晒正義又有捉定唔捉!賣野姐!洗唔洗出書面報告!!移反個post去聊天個邊!!怕更多人知你咁有文化同充實既發表??大家如果我不見。。被鎖大家都知咩事!!
作者: 啊橙    時間: 2013-9-14 11:12
man198735 發表於 2013-9-14 10:55
第一次你刪我post....ok我冇相我衰!!第二次相都放埋你又刪!!我冇你讀咁多書!!扮晒正義又有捉定唔捉! ...

你第二個帖都係冇相架
你連頭像個張相都show唔到出黎
使唔使我放佢出黎比你睇睇
作者: man198735    時間: 2013-9-14 11:22
唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水??
作者: man198735    時間: 2013-9-14 11:23
咪扮野唔到先得架!我地確實係到吹水點解又係錯區/投訴呢??
作者: 啊橙    時間: 2013-9-14 11:26
man198735 發表於 2013-9-14 11:22
唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水?? ...

如果有人編輯過係會有顯示
除非你身有屎,
放呢我就放左出黎,
請你自己睇睇張相係邊到
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 11:26
回復 龜痴 的帖子

Sorry條Link我搵唔到,
不過請你搵下於3013-8-24陸龜區
「蛛網現在咩價呢?」尼個po
Thanks!
麻煩晒
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-14 11:28
man198735 發表於 2013-9-14 11:22
唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水?? ...

嘜買賣一定要放相咩?我見好多C兄都冇放,咁都冊人POST真係有冇搞錯,唔好死要面啦,爛哂架喇!
作者: 火水.    時間: 2013-9-14 11:36
佑鳥仁子 發表於 2013-9-14 09:35
回復 龜痴 的帖子

講還講唔好燒埋我,我那裡粗言穢語及人身攻擊,我粗親你菊花嗎?同人嘈,唔通我仲你好前你好後啊.....講野用下個腦算人身攻擊嗎?你唔係可愛單純到這地埗吧,你第一日出來社會嗎?
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 11:51
回復 火水. 的帖子

你如果失憶就不如睇番我係上面
回覆龜痴大人果個po啦(蛛網現在咩價呢?)
仲有你又唔洗咁大反應化,
唔洗下下都用「菊花」、「周周」、
「賓周」尼一類字眼嘅。
作者: 火水.    時間: 2013-9-14 12:08
回復 佑鳥仁子 的帖子

我剛打左菊花而已,其他果D剛剛完全無講,你自己睇清清楚,唔好等陣話你隻眼有事又話我人身攻擊你,至於果個帖我當然記得,係佢點著我先的,唔好唔夠人嘈就捉住果幾隻字亂吠,唔好行出來辦正義之士吧,嗌交唔用助語詞,唔通我剩你向你問好咩,唔好咁天真啦
作者: 火水.    時間: 2013-9-14 12:12
其實這個壇俾你地講到咁無用咁垃圾,咁你仲留在這垃圾桶為何呢?唔通你地通係垃圾?咁大家都係垃圾就唔好怪個垃圾桶污蔑啦
作者: skclan    時間: 2013-9-14 12:15
咁小事都不斷開帖,食米唔知米貴,社會極端份子,
總之你地點傾都無所謂,唔好有違規問題就ok..
講就講過,每個地方都有佢嘅秩序,
不論網上或現實世界,如發現有人惡意挑起罵戰,
引起不安惹起動盪,我唔會另行通知直接禁止訪問
作者: 火水.    時間: 2013-9-14 12:27
啊橙,算吧,講得惡又話你蝦佢,講得客氣佢又當你臭四,反正我地個名都臭晒的了,唔使解釋咁多,總之有違規就扣分,唔使講廢話,個個好似小朋友咁,輸打贏要,網絡世界,俾佢贏吧,好似我咁,嘈過不下十個人,講到對方條氣唔順,咁我咪話咁唔舒服咪出來飲茶囉,約親出來請飲茶,無一個契弟夠膽,打字又如何如何,咁仲有什麼意思呢,別嘈了,俾佢地威吧
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-14 12:29
skclan 發表於 2013-9-14 12:15
咁小事都不斷開帖,食米唔知米貴,社會極端份子,
總之你地點傾都無所謂,唔好有違規問題就ok..
講就講過, ...

知5知自己up乜?
作者: skclan    時間: 2013-9-14 12:33
EV-DAY 發表於 2013-9-14 12:29

知5知自己up乜?

你比我扣完30分終於識正常打字喇?
我都睇到唔順眼,你唔清楚我講乜?
我話再刻意搞事者,我直接封帳號
再唔明你可以試下嘅,話說到此。
作者: 佑鳥仁子    時間: 2013-9-14 12:38
回復 火水. 的帖子

我又唔該你睇清楚,我冇話你「剛剛」
用依幾個字,但就見你用過依幾個字眼囉,
我並唔係辦正義,只係講道理。
唔鐘意睇可以當我透明。講完
作者: 火水.    時間: 2013-9-14 12:42
回復 佑鳥仁子 的帖子

我當然當你透明啦,我完全無放你在眼內,只是你咁次又講起我個名,我才回你而已
作者: EV-DAY    時間: 2013-9-14 21:15

i nkiss u  too b

作者: Fatal_Paladin    時間: 2013-9-15 01:21
君臨天下 發表於 2013-9-14 10:36
依家咁多人唔滿意個隻橙,龜痴兄,你有冇做過野檢討,又話9月有調查報告,又係得過講字,想唔話你地係自己友都 ...

君兄...客觀少少,

龜痴簡單講係果種多一事不如少一事既人, 所謂水清則無魚,

我見有人成日話龜友管理層自己圍威喂, 老實講我唔係因為「埋堆」先成為版主, 真係SEND個PM比龜痴自薦就可以做版主。

我亦唔見版主會幾個圍埋一齊針對某個人, 呢度好多版主現實正務都好忙, 好似我咁上龜友既時間都唔多, 何況邊有時間心機搞咩小圈子...

作者: 君臨天下    時間: 2013-9-15 01:45
標題: ,
Fatal_Paladin 發表於 2013-9-15 01:21
君兄...客觀少少,

龜痴簡單講係果種多一事不如少一事既人, 所謂水清則無魚,

C兄,咁多板主我就最尊敬你一個,我覺得你有實力,但果個亞橙真係不敢恭維,我初入壇已經蝦我D新丁,話我用價錢去衡量人D龜,○K係我初入唔識規則係我唔岩,但轉頭就用價錢去衡量我出價,雖然買賣區講價應該要PM,但佢同我講食米唔知價,佢又係用價錢去衡量人,佢做板主係咪應該要提醒我地講價係要PM,但佢冇咁做,係去串人,佢有咩資格做板主呀,我見佢周不時都係度蝦D網友真係好激氣,唔係話龜痴多一事不如少一事,係佢做得呢個位就要交代點解有D咁既板主全在,唔做野祇有人地覺得你地係自已人玩哂,係佢責任,何放龜痴兄曾經講過話會調查,應承佐9月有報告,我諗佢都唔會言言冇信瓜,C兄,你都唔係第一日識我啦,我不嬲有個句講個句,冇理個D我會力撑到低,你見金轉果件事就知喇,不過我依家已盡量小同人嘈,有時覺得我地信主唔應該咁,應該去願諒人,但呢一個人我真係忍唔住,依家唔係淨係我一個話佢,依家係好多龜友都係咁憎佢,佢係做得好點會咁多人會指指點點佢,其實我已經好客觀,我又唔係同佢有仇,我真係對事,事實佢真係好差。
作者: khip    時間: 2013-9-15 03:12
冇睇晒D文,不過如果單純係犯規,版主做野其實冇咩好投訴呀....

有錯唔執正既,想買野既又睇得辛苦,除非本身條規則有問題咁就話姐.....版主處理有問題,黑白不明確姐..

如果連簡單出問既規則都覺得守唔到,只係怪人地刪走你既賣野貼,咁岩不是輸打嬴要?
作者: 啊橙    時間: 2013-9-15 11:47
君臨天下 發表於 2013-9-15 01:45
C兄,咁多板主我就最尊敬你一個,我覺得你有實力,但果個亞橙真係不敢恭維,我初入壇已經蝦我D新丁,話我 ...

哈哈,你真係好好野,
你真係連字都未識睇就係到話人,
「版規」一早講明要議價請pm,
睇版規係你自己既責任,做錯被人話係理所當然,
個個做錯都要先pm我咪仲得店?一日二百四個中都唔夠我用啦。
你咩身份我唔話得你?你估你幾十歲人就唔可以比個廿歲既黎話?
你係新手但識得從龜既花紋去判斷只R值幾錢,你個新手真係幾新下。
蝦網友呢點先係搞笑,個D被我「蝦」網友全部同 閣下一樣,
唔識睇版規,連自己既責任都未做好就係到嘈嘈閉,
淨係識得哩係電腦前面做戰士,叫你出黎飲茶又冇反應,
你唔係怕左個廿歲既年青人?

我有冇實力你知D乜?做版主的確係要對該環頭有一定認識,
我本身係活動版版主,係舊壇我不時搞尐戶外活動,
所以龜癡先同意被個活動版我做去搞活動,
係轉左新壇之後陸龜版缺人,而我自己有養識少少,
所以先暫時兼任呢個陸龜版主,
直到FATAL師兄出現,出任陸龜版主一職,
我先正式係陸龜版除名,做番活動版版主。

你連我點做邊個版既職務既過去都未知,
就學人話人冇料做版主,
「冇睇哂件事就去話人,你知佢點做版主咩!你知佢過去既經歷咩!知道來龍去脈先好話人。  」呢個比番你。

幾十歲人都仲係咁諗野就真係幫你唔到,
上帝有冇話你知認識一個人係唔好從片面去睇?
我自問對 閣下真係談唔上針對/厭惡,我連你真人都未認識
針對/串你對我都唔會有咩好處,又唔會自我感覺良好,
得你係到嘈生曬,你連一個教徒既本份都未做好,
話被人知你信上帝,上帝都唔信你啦。
輸打贏要唔話得唔鬧得又唔見得,何人也?
作者: 君臨天下    時間: 2013-9-15 13:28

你永遠都唔會認你有咩問題,冇咁多時間同你舌戰,留反啖氣暖肚好過,同你講祇會影衰我既人格,厚顏之徒,冇野講
作者: Puiki    時間: 2013-9-16 01:34
回復 啊橙 的帖子

客觀啲,有時我幾欣賞阿橙願意去打咁多字去解釋,唔理邊個啱都好,總算係有回應,無特別含意,更加無話邊個錯,路過而已,無需理會
作者: skclan    時間: 2013-9-16 02:17
件事無刻意偏幫任何人/會員級別,
針對事不針對人,男人大丈夫小事一樁無須在意,
咁多位有發言既師兄都係為大家為論壇好,各有道理

好,件事就此完結,關帖以免有人無故又抽水,大把呢D柒頭!

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2