香港龜友論壇

標題: 請教養狗朋友 [打印本頁]

作者: JoeK    時間: 2013-10-22 00:28
標題: 請教養狗朋友
想養狗,有無人有可信的寵物店介紹 ? thanks !!
作者: 研究陸龜    時間: 2013-10-22 00:37
狗....

作者: 雪米BE    時間: 2013-10-22 01:09
養狗唔同養龜。。。狗感情好豐富,唔可以不停俾人買賣,狗比龜成長快更多!成年後唔會似bb一樣咁可愛,仲要花好多時間心機教育佢地,c兄請三思!
作者: 火星    時間: 2013-10-22 01:19
因為見師兄你換龜都好密吓,真係要諗清楚
作者: 武能容    時間: 2013-10-22 01:19
諗清楚後試下去領養O_OV"
作者: 雪米BE    時間: 2013-10-22 01:22
回復 武能容 的帖子

冇錯,領養會更好,寵物店bb大多數都會帶病
作者: 龜大仙    時間: 2013-10-22 03:13
回復 JoeK 的帖子

去領養呀,牠們比寵物店的狗更乖,晤好再比繁殖場濫生產,禍害動物
作者: abcma12345    時間: 2013-10-22 03:36
領養好過買
作者: BLUEEYE    時間: 2013-10-22 07:27
如你諗清楚真係要養的話,唔好幫襯狗店,請領養吧!
作者: 超級瑪利奧    時間: 2013-10-22 07:33
師兄問左老婆先好養 養狗易醫狗個價錢………………我隻狗養左十幾年 幾年睇下醫生做下小手術 死前做幾個大手術就洗左幾萬 加加埋埋應該有十萬左右
作者: unchi    時間: 2013-10-22 07:49
養狗壓力好大架,同埋一定唔可以好似r咁賣番原價,請三思呀
作者: kinjai    時間: 2013-10-22 11:23
去領養會好D~~ 要記住照顧狗既時間同精力都會比龜大好多~~

大狗食糧沖涼都$1000-2000一個月,仲會甩毛(好多狗都會, POODLE 會少D)

要教大小便~

揀品種最好揀D 易養健康同人相處到 family dog 種類
作者: mamalena    時間: 2013-10-22 13:01
去領養啦,我養過狗...唔支持買狗~!
https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater
作者: matt_zero    時間: 2013-10-22 20:11
支持領養...
但最後都係果句, "停一停..諗一諗..做一個負責任既主人.."
作者: jason1111111111    時間: 2013-10-26 22:50
柴狗,,,,,,,,,

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2