香港龜友論壇

查看: 3491|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

我都決定參加絕食~~

樓主

我都決定參加絕食~~
由今晚10時至明早11時絕食!!~
我由絶食期間絕對不會偷食杯麵、粥等等、甚至一滴水喉生水都不會飲!
哈哈哈哈

評分

參與人數 3威望 +6 收起 理由
燕赤霞 + 1 一刀入骨
Tony_Chu + 2 一針見血
龜龜ying + 3 原創內容

查看全部評分

回復

kclok323 發表於 2014-12-16 23:34
其實冇咩好嘈
各有各理念 點都唔會嘈得嬴對方

應該冇幾多人為左要贏而討論, 最少我唔會...
都唔知佢地乜水, 贏左又冇錢分, 又唔係我生本來都冇責任教佢地.
其實佢地應該自己改邪歸正, 唔好搗亂社會, 香港本來就算好好嘅一個地方, 自由人權經濟機會保障都好好.
中央重來冇攪過我地, 相對於國內其他地區, 我地貢獻不大但已獲特別厚待.
令香港人煩厭同受害嘅只係一班打民主旗號CAP水嘅滋事份子同被利用嘅一小撮胸懷大志嘅但被利用以中制中嘅人.
回復

其實冇咩好嘈
各有各理念 點都唔會嘈得嬴對方
回復

herbalchung 發表於 2014-12-15 04:05
政治預佢黑暗, 政客CAP水我地都隻眼開隻眼閉...
最憎啲政棍有破壞冇建設. 政府唔做又話冇作為, 做得快又 ...

根本上, 過去幾十年來, 香港變成西方國家同阿爺既角力場, 現在變成戰場!  算啦, 身為中國人, 站在中國既土地上, 我地要幫阿爺出分力!!!  希望將來HK會好, 起碼阿爺唔會想整死HK; 反而外國勢力就話L知你HK死, 最好香港死左拖阿爺後腿!!!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
Mike記 + 1 一針見血

查看全部評分

回復

herbalchung 發表於 2014-12-15 03:49
最攪笑係哩頭阻街霸道得罪完好多香港人, 又令到CY團隊展示到統領香港特區同處理異見份子嘅才華;嗰頭唔知 ...

我都相信有好多阿爺既無間道滲入黃絲群眾, 你睇下成個學民&學聯名冊已攞到手, 連D義工都注銷晒Return Home Card!!  

自古都有呢D false flag operation架啦!  呢D就係政治!!  所以今次泛民死梗!!

我當時幾L驚泛民同黃屍割蓆啊!!!!!!   點知金鐘清場, 209名泛民又On 9 9 走返去金鐘坐馬路!!!  今次泛民一鋪清袋!!!  

評分

查看全部評分

回復

Tony_Chu 發表於 2014-12-15 02:28
回復 herbalchung 的帖子

Yes, 自古政治都係黑暗, 不擇手段, 但最緊要個心係為人民好, 就好似李光耀咁, 佢 ...

政治預佢黑暗, 政客CAP水我地都隻眼開隻眼閉...
最憎啲政棍有破壞冇建設. 政府唔做又話冇作為, 做得快又話冇計劃好, 用錢少又話守財唔益市民, 用得多又話浪費立稅人錢, 點做都話唔好, 點做都話有背後陰謀... 完美展現欲加之罪何患無辭哩句說話
最衰係利用啲我地入世未深心智未熟嘅青少年做馬前卒(又唔分份錢俾佢地), 暗示吓佢地係英雄佢地就當自己做緊正義嘅事免費賣命對抗自己社會... 唉~~

評分

查看全部評分

回復

Tony_Chu 發表於 2014-12-15 02:03
其實身為一個政客既後人, 我心中非常支持今次黃絲廢青呢80日既行動, 黃絲廢青變成了泛民既負資產, 將整個泛 ...

最攪笑係哩頭阻街霸道得罪完好多香港人, 又令到CY團隊展示到統領香港特區同處理異見份子嘅才華;嗰頭唔知衰去購物繼續犯眾憎, 真係唔知佢地是敵是友
我已懷疑佢地喺道暗渡陳倉, 想一次過激發中港官民同心合力剷走啲港英餘孽攪屎棍, 以毒攻毒幫緊香港和諧...

評分

查看全部評分

回復

回復 herbalchung 的帖子

Yes, 自古政治都係黑暗, 不擇手段, 但最緊要個心係為人民好, 就好似李光耀咁, 佢既對手仲要被告、破產、永不返身、仲要在巷仔中幫人睇病(我幫襯過).  

我地有份幫手打沉公民黨2011&2012選舉, 我地有份打沉泛民區選.  今次2015&2016選舉, 我地會用今次佔中事件大肆宣傳, 令泛民慘敗!!  

評分

Mike記 + 1 熱心幫助

查看全部評分

回復

其實身為一個政客既後人, 我心中非常支持今次黃絲廢青呢80日既行動, 黃絲廢青變成了泛民既負資產, 將整個泛民拖入了地獄,永不超生!  

CY好聰明, 其實應該係佢背後既智囊團好聰明, 催淚彈後馬上喝止曾偉雄, 停止了清場, 由得黃絲廢青霸佔馬路, 但就死守政總及中環(防止造成無政府狀態或破壞金融中心).  等黃絲廢青慢慢得罪全港市民, 成為80%港人心中的過街鼠輩!  讓市民慢慢親身去看清楚民主的黑暗面.

2015及2016選舉, 呢80%的港人將一次過將泛民打沉, 相信2016年泛民議席只剩15%到20%, 將來建制派將一黨獨大, 超出所需的2/3議席, 做事方便, 以後香港將邁向類似新加坡既同樣步伐.

評分

查看全部評分

回復

明日清埋銅鑼灣班死廢青, 警察加油!

我會掛住佢地~~  發表於 2014-12-15 01:57
回復

支持梁振英政府施政、支持共產黨和平管治香港特區、支持警察勇武鎮暴、支持中港融合
反對阻止暴徒繼續做香港人笑柄

x2 都唔知班人有冇讀過歷史,明唔明咩係政治, 起度係唔係都反,正弱智  發表於 2014-12-14 13:49
回復

教父 發表於 2014-12-13 22:37
冇證據就唔好係到9UP當好有道理咁啦
基本上你一開始成大段都係廢話
如果講野做野唔求證,咁就真係一個廢 ...

真係唔使同你交代數據, 但唔代表冇數據
只要夠卑鄙, 提供數據攪屎棍都可以視若無睹、可以話係偽造
依家我就話大部份證據都係造假呃細路嘅 由依家開始講經驗、講理由、講埋感覺, 就係唔講證據數據

最後正義常在真理長存, 你可以繼續抗爭, 香港人可以繼續食你花生
回復

教父 發表於 2014-12-13 22:12
你又調查過人數呀??

少就易數
回復

herbalchung 發表於 2014-12-12 22:01
又唔係要提告, 證乜野據?
又冇逼你信想你信, 你又冇俾人工我, 點可以大想頭到望我整理所謂嘅證據俾你?  ...

冇證據就唔好係到9UP當好有道理咁啦
基本上你一開始成大段都係廢話
如果講野做野唔求證,咁就真係一個廢青,廢到連說話前都唔用腦去諗
再講我想問香港有咩損失左 ? 有冇數據? 唔好同我講經濟唔係講數據呀
再講你真係可以攞諾貝爾獎
我就知道 佔領間 自由行多左 一田生意好左 恆指有半年最大升幅 維他奶股價上升左
再講「打民主旗號失敗告終嘅民眾運動」依樣中共由1920年代開始都失敗左N次,你可以否認嗎?
再講你 話唔出黎佔領就等唔支持,咁政府咪完全冇人支持? 但我唔會咁講,因為咁講唔會邏輯
不如講民調啦~ HKU 同CU 就對香港政府同警察個民調中支持有幾多 不支持有幾多,你好心去睇睇啦... 唔好再話我咩有證據唔會信依D市井大口環級數GE「辯論」出黎攞架黎掉啦

再講「政府攪你中央侵犯你利益時, 你想香港普羅大眾支持, 做法唔係去對抗政府挑戰中央, 而係去傷害香港市民既得利益要香港市民幫手, 咁低智嘅事當然一開始就係註定失敗」

當年中共搞土改係咪用損害天地主、富農、中農利益? 秋收起義係咪又傷左當地商人利益?
當年國民黨不是100%權力嗎? 好明顯係。再講工業革命係咪令好多在家紡織GE人失業?係呀
再講當年甘地叫人做鹽時,係咪令英國政府同當地鹽商少左收入?係 當年美國黑人坐巴士位係咪損害左白人平民坐位個權? 係呀

再講你話「共產黨從來唔妥協」好明顯你冇讀歷史,共產黨唔妥協何來 國共兩次合作?
共和國唔妥協何來賣左威海衛比俄國?
而且今次運動中冇人話要咩壓制大陸,相反係要求大陸唔好壓制香港,所以呢,你連依個運動本質都唔想去了解,你又學咩人講反對? 你依D人就係正宗盲反,大陸人叫你依D做憤青。
再講,英國好唔好同香港人係咪要移民冇關係,如果要移民D人就唔會出黎佔領啦
而且你反對當年英國殖民管治,但又同意中共用同一手法(或更差去管) 你依D人係民族主義上腦,郁下就話人係英國奴隸云云,君不知習總D女就去晒美國讀書,前妻去英國定居,家姐細妹去晒外國做外國人~~~~

所以呢,做人講說話,都係要依返證據,如果攞唔到出黎就唔好講太多。
因為面就人地比,所以你真係「留係度獻世咁反智」.....返去大口環住啦
回復

herbalchung 發表於 2014-12-12 22:17
幾多? 有冇700萬? 冇都好似差唔多

你又調查過人數呀??
回復

herbalchung 發表於 2014-12-12 22:15
小心被人告性騷擾同誹謗...

好撚驚呀
回復

回復

教父 發表於 2014-12-12 15:41
咁就唔知,但聽聞你呀媽私處有和牛精

做乜一開聲就講人阿媽架?
回復

教父 發表於 2014-12-12 15:36
好多傻仔信舊圖...

幾多? 有冇700萬? 冇都好似差唔多
回復