香港龜友論壇

查看: 782|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

TO 權強小朋友

樓主
阿權強小朋友, 你日日呢到等人賣平既亞達都唔係辦法wor, 就算真係有個傻仔賣$10000, $12000, $13000, 好快就有師兄或炒家出$14000, $15000 去買.  你估賣家會先到先得咩??!!!

如果你心目中係$13000, 你就同父母商量下要多2-3千啦, 如果唔肯比你, 你就自己省下食飯錢買啦, 講真E+通脹咁勁, 好快省倒2-3千蚊啦.  我細個果時想買寵物玩, 都係省下D食飯錢黎買既, 父母見我咁, 都會可憐我、資助我...

你快D買隻達返黎啦, 又易養, 又好難病、好難死, 又好玩, 又為食, 又癡人, 樂趣無窮!!!  又保值, 又會增值, 又長命, 最短命果隻達都有80歲, 分分鐘長命過你.  玩完玩厭之後,又或者屋企太細養唔倒佢, 你都可以賣$40000-$100000比D有錢人或藝員.  認真保值.

唔好再等啦, 遲D港紙跟美元嚴重貶值, 分分鐘阿達價錢會貴DOUBLE!!!!  你E+買左就會好似黃金或樓咁~~保值!!!  同你parents講呢個point, 佢地實會投資!!!!  E+好多人炒緊郵票、古董、畫、寵物, 以防黎緊既通脹及銀紙貶值!!!  你由細儲到大既$13000好快貶值ga la!!!!!
咁想養巨龜,不如實際d,先用尺度下屋企個花園有幾大先喇...... (認真)
回復

回復 Johannchan 的帖子

但我驚到佢等証用時, 張証唔知幾銀?  
回復

deleted........
回復

搞到我都想搵隻亞達養吓
回復

回復 man_lung 的帖子

但呢隻可能無証喎!  
回復

比多1000有呀達啦.......14000細....剛有人出post
回復

如果樓主既$13000全部係$20奧運記念鈔.. 係就唔買亞達.. 留番啲錢等升價啦.
銀紙唔一定貶值的

哈哈  發表於 2011-11-12 17:13
回復

地板
我都即刻打比我呀娘先
依家唔興炒股票or樓
叫佢投資d錢比我養龜  

haha  發表於 2011-11-12 17:12
回復

板凳
Sunflower 發表於 2011-11-12 16:58

妳係認真定講笑咋?

個靓仔日日問人$10000-$13000 賣唔賣達, 見佢咁可憐, 唉, 我唯有出post 點醒下佢.

Oh, ic, 我以為妳講真.  發表於 2011-11-12 17:08
回復

沙發

妳係認真定講笑咋?   
回復