香港龜友論壇

查看: 7664|回復: 73
打印 上一主題 下一主題

R 價格 會升定跌 ???

樓主
R 呢一種美麗又神秘的陸龜, 好多師兄都想入番隻, 包括小弟
你地估黎緊一年, R價走勢如何?
單選投票, 共有 78 人參與投票

投票已經結束

34.62% (27)
12.82% (10)
52.56% (41)
您所在的用戶組沒有投票權限
仲會KEEP 住升
回復

我覺得點都無可能跌價嫁拿
回復

唔抖纏 offtopic 訓教
回復

比比比...... 但至於係咪要理解埋 "人地意義" 就你自己話喇下~~

老實講,我可能都係頭一批上甲骨靈龜果班,我點會吾知。
但我知吾代表你知,你講得有咁既價,比人問得你就要攞得出黎。
我信你入過,但你幾時入過? 而家最近又有無入過?
我問緊你既就係呢d,有既你就比出黎。無既你就最好講清楚只係你 "見過有咁既價"、而吾係 "有咁既價"。
回復

回復 tintin 的帖子

喂! 依度公開黎架大佬 , 你問佢唔俾人答用pm丫 , 唔俾搭嗲叫咩論壇呀 , 我講左我理解啦師兄!!
回復

講真又唔係為啖氣死頂爛頂 , 網你話要俾埋你 , 搵都唔搵又要我搵 , 我唔知講乜 , 總之我自己有幾隻就係依兩個網搵返黎 , 信唔信真係由得你 , 無力同你拗.

係你講到我好似好勁咁有門路自己搵平龜 , 鬼唔知大把人知呀  
回復

benlc 發表於 2011-12-20 01:15

我理解佢意思係家陣好多都可以直接同商家傾 , 你拖落黎買貴係你事 , 你估仲係香工買衫 ...

你比人答喇ok?

你一係就自己真係知道,所以跳出黎搶答你知道,但就吾好吾知扮知仲要估埋人點答......
回復

benlc 發表於 2011-12-20 01:11
>>大陸交價同本地交價差2-4千
咁不如你真係實牙實比個同質既r 大陸價我,要真係出到貨果隻而吾係誠信商標果 ...

我勸你收埋d為攻而攻既暗器先喇我份人好清醒,用同一個字吾代表同一種腦根你吾洗同我玩標籤。
(我同佢都咁啱話得你低智無知,咁其實會吾會真係呢....)

咪係囉,你 (你地)問極都比吾到根據....
我而家大緊你呀,淨係叫返我自己搵咁點得呢,乜咁似亞燈神縮得就縮既。

吾好將門路放大到乜乂天生異品有特殊能力..... 花園街小販搵門路入貨都吾洗異能,但就真係抵佢賺到你差價囉因為你無佢d門路嘛。
回復

我理解佢意思係家陣好多都可以直接同商家傾 , 你拖落黎買貴係你事 , 你估仲係香工買衫批發囉貨自己做零售食差價 ,
回復

>> caxlvyin  CHING ,我多口講句,唔好介意.....事面"大約"8成R都係從原產地運到泰國再走私到大陸,先到香港....所以.....R 既話用大陸價比係可以的.....不喜勿插  發表於 29 分鐘前

sorry吾係好睇得明?
既然話得係大陸走落黎,點解本地價可以同大陸價比?
如果兩地同價,仲走落黎又無差價咁賺乜?
可吾可以講清楚少少因為真係非龜販吾知頭吾知路。
回復

咁不如你真係實牙實比個同質既r 大陸價我,要真係出到貨果隻而吾係誠信商標果d價。
比左根據出黎先再講ok?

自己上0龜同龜友搵啦 , 發唔發點拖到你自己同佢qq講 .

多謝你讚我天生異品有特殊能力識去搵平幅 , 總之係踩佢隻幅唔值七千幾 , 唔止我tim , 仲有幾個係佢個帖踩緊 .

叫你唔好同燈神一齊咁多 , 學埋佢d野 , 一句唔夠第二句就低智無知 , 你睇返你d帖 , 同你係uvb裏的燈神幾似
回復

有錢玩福頭開心
冇錢玩龜頭 高興
其實都好長時間在交易區冇靚野放啦~~~~
比吳起價~~邊有人帶好野放貨

回復

>> 1.8k有無呢我真係唔知
吾知你又話得我話錯人既!

咁不如你真係實牙實比個同質既r 大陸價我,要真係出到貨果隻而吾係誠信商標果d價。
比左根據出黎先再講ok?

你都有口講,"你辦唔到件貨落落唔代表其他人無辦法",呢d門路就係你可以買到 "平貨" 既能力,講白d就係抵q你買得平既! 只係你有門路先會買得 "平左",就牙痕晌到踩人市價貴。哥仔,人人都有門路條街就無舖頭喇我洗乜比你賺我價,幾歲人呀你.....

乜尺乜道德果d就慳返同你纏因為實在係低智。
回復

回復 benlc 的帖子

R..........現價..........失常理
回復

回復 佳佳B 的帖子

佳哥唔好耍我啦 , 之前你讓隻幅俾我 , 我仲keep住 , 真心要講聲多謝 , 你養得佢好乖好聽話
回復

1.8k有無呢我真係唔知 , 咁你話我踩佢果隻咪又係大陸夾落黎 , 大陸交價同本地交價差2-4千 , 踩我低智無意思 , 明眼人睇自己識分 , 你辦唔到件貨落落唔代表其他人無辦法 , 樓唔樓根本兩樣野 , 點比!
岩 , 有人係泰國拖貨出 , 不過唔係普通二打六做 , 家陣講係普通玩家都可以辦到的事 ,你講到原產地咁遠我真係幫你唔到.

咁家陣個市場咪話佢個價貴囉 , 出極都出唔到囉 , 講笑話減半變無知 , 我同的哥講暗語又變無知 , 最醒係你 , 宏觀環球經濟體 , 道德t 你咪又用緊你把尺度緊我嘛
回復

從來都吾會、亦無權吾比人出聲。
無根無據就係無根無據,"某大陸網" 就係根據?
先吾講你要幾咁有所謂既"誠意"先真係1.8k買到隻返黎,用大陸交收價黎踩本地價就已經係低智..... 你會吾會用大陸樓價同質素踩本地樓?
再類比落去,咁有誠意咁有資源搵一輪,不如平平地買將機票去泰國、呀再吾係不如再有誠意d去馬島,一手捧住隻30幾cm既大大聲話幾舊水咋呢d先係質素呢d先係現價。

ps. 對花金頭果d,我都有份踩你可以睇返,我踩係基於事實。但吾係價囉,因為價既野吾到我講而係市場供同求所定,我吾會無知到睇下前價睇下走勢再參考下外圍就以為自己有資格為本地市場定價。

CHING ,我多口講句,唔好介意.....事面"大約"8成R都係從原產地運到泰國再走私到大陸,先到香港....所以.....R 既話用大陸價比係可以的.....不喜勿插  發表於 2011-12-20 00:38
回復

踩價便是踩 , 平貨個個講抵靚正 , 貴唔值就唔俾出聲?
t 大 唔係我亂踩佢價 , 係反應話俾大家 , 話俾我聽佢隻野係咪俾佢墊高個價黎賣 ,
要買平三四千自己去 0龜 度搵 , 咩叫 "無知兼無根無據咁踩人價貴" , 真係走去大陸網搵一倫先 , 買唔買到真係睇你自己有幾多誠意 , 無知依樣野真係要問放幅果d賣家 , 無花變有花 , 幼花變粗紋 , 黑頭變金頭 , 成個包變高身高背 , 飛釘變圓身 , 痴甲變全品 , 九唔搭八睇完真係變無知!
有質有目的貴貴都有人會接 , 4萬2隻幅仔一樣會接  
回復

我同意你講可以估,你睇番我之前講,都係話可以估。
我吾同意既係,話得係估,就吾好無根無據踩人現價。
加上,你去睇番踩人果d語氣......

ps: 利申,我只係多事睇吾過眼,自己吾係龜販。
回復