香港龜友論壇

查看: 1115|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

小巴西有腸胃炎??

樓主

唔知點解,,呢兩日頭頭都食好少野,,但就屙得比平時多
之前夜晚訓覺個陣都唔會便便,,點知今朝一睇,,成四,,五粒
但琴日都唔係食左好多野
之前一日至少食7粒糧,,頭先放3粒比佢都食唔哂
而加點算??我驚佢有腸胃炎,,
因為前兩日將水轉左做隔夜水(之前用煲過既水)
我覺得係因為呢個原因??
請ching們指教下而加應該點算??

另放便便相1張,,咁淺色係米有問題
我阿妹個隻d色好深咖喎,,之前頭頭屙個d都好深色
係呢兩日先會咁淺色!!

唔該各位ching!!!
火水. 發表於 2012-3-15 13:59
回復 Ping2483 的帖子

這屎好健康,,,,,唔使蓋頂的,蓋來干什麼.........唔使太擔心緊張的,放鬆 ...

冇事就好啦...唔該哂ching
回復

這屎好健康,,,,,唔使蓋頂的,蓋來干什麼.........唔使太擔心緊張的,放鬆
回復

jimmybyc 發表於 2012-3-15 12:43
樓主有冇加溫呀?
如果冇既話同佢加加溫先,咁可以迫佢消化我好D~

因為遲些少要到老公屋企住,,我唔可以拎重野,,大箱同暖管都拎走左啦/.\
另外想問一問,,用大箱既時候,,我會拎塊透明板蓋住個頂(會通風)
咁樣會唔會唔咁好,,我既意思係因為箱內濕氣大重,,會否令龜龜唔舒服&唔健康??
唔該ching!!!
回復

火水. 發表於 2012-3-15 12:02

兩種水都可以,唔使轉返....腸胃炎會柯爛屎,.....如有事要食消炎藥 ...

下,,咁,,呢d係米屙爛屎呀?
回復

樓主有冇加溫呀?
如果冇既話同佢加加溫先,咁可以迫佢消化我好D~
回復

地板

兩種水都可以,唔使轉返....腸胃炎會柯爛屎,.....如有事要食消炎藥
回復

板凳
火水. 發表於 2012-3-15 10:59

唔使擔心的,唔好少少就就驚,全是正常的.......你都會有時食得多有時無胃口啦 ...

唔該ching!!咁我應唔應該將d水轉返做煲過既水??
同埋我想知,,龜龜腸胃炎會點咖呢??
會有咩藥幫到佢地??
我想買定放係屋企^^
回復

沙發

唔使擔心的,唔好少少就就驚,全是正常的.......你都會有時食得多有時無胃口啦
回復