香港龜友論壇

查看: 7740|回復: 40
打印 上一主題 下一主題

各位師兄,小心此人!(lcc100_200),賣病龜!

樓主

各位師兄,小心此人!(lcc100_200),此人賣病龜!
三日前我同呢條很樣買左佢隻龜9號黃緣母,買返黎兩日都唔肯食野,我以為未適應環境,所以不食野,跟住今日得閒係屋企體下佢,見佢開口呼吸,不走動,我就知被此人呃左,所以打電話理論,交收當日同佢講明有事大家應點處理,佢話唔食野唔包,(咁姐係病就要包啦!)佢有心呃人,就同我講乜風險都唔包,重話我養龜養左十幾年,一交收就應該睇到有無病!佢話佢自已唔係中蜂,唔會包任何風險!呢點擺明係呃人既仆街!!!大家諗諗,開口呼吸,係廢生炎既病徵,交收當場點會睇到!隻龜都嚇到縮埋,試問點睇,大家龜友評下理!!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復 oooooo 的帖子

咁如果有需要~~可以搵返我~~唔好意思~~
回復

回復 lcc100_200 的帖子

唔洗啦~~thank you~~
回復

我記得了~~唔係黑旦~~係刀背~~C兄打返俾我~~如有需要我同你收返果隻母或者下次幫你入隻公換返~~唔好意思~^^
回復

回復 lcc100_200 的帖子

在另1網賣俾我架~~果日在魚街許留生門外交收,
你重同我傾金錢龜,你話你有個朋友常在山上裝水管電欖之類,順手捉埋金錢龜~~
回復

C兄你會唔會搞錯左賣龜咁耐都好似未賣過成體既黑蛋~~因為我一直都係賣苗~~~如果真係搞錯左~~唔怕打俾我PM我都OK~我同你收返果隻~~
回復

回復 龜迷迷 的帖子

2011-9-26我同lcc100_200買左對成體黑蛋,講明1男1女,到宜家經幾個網Dching睇過都話係2女...
回復

我都有同CHING lcc100_200 買過幾隻黃緣.
先講CHING佢, 佢俾我感覺唔錯, 有責任心, 當日相約睇龜, 佢少帶一隻出黎, 原因係龜龜有鼻水. 如果佢係有心賣病龜, 就會帶咪出黎, 唔會咁老實同我講.
而佢賣俾我既龜龜全都開口健康, 大家可以睇下我開既POST, 我有同佢地影相架!!
雖然有兩隻先後O係我養左個半月至兩個月不幸去左, 但係都養左一小段時間, 與CHING無關. 佢地去前係好活躍架, 又食糧又食生果, 如果係一返黎巳經有病, 應該唔會咁活躍?!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
lcc100_200 + 1 多謝C兄C姐講句公道說話~^^

查看全部評分

回復

~阿民~ 發表於 2012-5-5 00:50
鱷君師兄   其實我一直都好欣賞你   最大原因大家都鍾意鱷龜    我相信你同我都係發燒友
而且你養的龜也很 ...

多謝師兄提醒!!!
回復

鱷君師兄   其實我一直都好欣賞你   最大原因大家都鍾意鱷龜    我相信你同我都係發燒友
而且你養的龜也很健康   好有霸氣    都算係龜友既熱心人   經常開PO分享
其實我覺得你保持番高上既人格   唔好用一些帶有人身攻擊既字眼   會比較好
我唔希望你係我心中既印象會減分呀   

另外其實買賣你情我願  今次件事跟本誰對誰錯好難有個結論  再嘈落去也毫無意思
係唔係應該解決問題   而唔係增加問題?? 例如雙方傾下   睇下對方肯唔肯  
以優惠價再賣一隻保証健康既龜比你  

同埋我覺得買賣雙方都有責任   始終係動物   唔係一件貨品   好難話好似電話咁保養 / 維修換零件
應該在交收之前查清楚  如果有問題就當場終止交易  又可以事先協定幾多日保証咁
因為其實咁大隻黃緣   咁樣死法一定病得唔輕   而且其實大陸落黎   又搭咁耐車  
我番一轉大陸搭車都想嘔又頭暈暈  何況隻龜? 賣家有責任講清楚龜狀態  買家都有責任自己檢查清楚
其實貨物出門怒不退換都係常識   仲要係一條生命   又有邊個保証到?

講番賣家   佢比我感覺唔錯   我同朋友係果到買左好像大約6隻龜
到現在龜都好健康   另外對我地態度好好   買完第二次搵佢
唔鍾意仲比我地換   不過都係個別事件   無得以咁樣黎定一個標準既

如果你仲係擔心咁樣既   不如唔好貪平  比多少少錢   去一個有信譽既商店購買仲好
另外為你的黃緣感到心痛  RIP   
睇得出鱷君師兄係愛龜之人   

評分

參與人數 3威望 +4 收起 理由
lcc100_200 + 1
EV-DAY + 1 好多字 辛苦分
乂阿偉乂 + 2 +兩分@v@

查看全部評分

回復

波子 發表於 2012-5-5 00:11
都係老闆醒 .
早著先知.

回復

鱷君 發表於 2012-5-5 00:09
哈哈哈哈哈哈哈哈哈,大陸蝗蟲真可恥真可笑!哈哈哈哈哈哈哈!!! ...

都係老闆醒 .
早著先知.
回復

波子 發表於 2012-5-5 00:07
係呀,
最攪笑係
小偷唔知有明裝和暗裝閉路電視

哈哈哈哈哈哈哈哈哈,大陸蝗蟲真可恥真可笑!哈哈哈哈哈哈哈!!!
回復

鱷君 發表於 2012-5-4 23:54
師兄果然令教過大陸蝗蟲既高招!!!

係呀,
最攪笑係
小偷唔知有明裝和暗裝閉路電視
明裝果個係假的,
暗裝果個堅的, 只有3個人知,
以為打死唔認就得...
回復

波子 發表於 2012-5-4 23:45
我相信樓主,
因為
爛賭的人唔會認爛賭

師兄果然令教過大陸蝗蟲既高招!!!
回復

我相信樓主,
因為
爛賭的人唔會認爛賭
賣病龜唔會認賣病龜
偷野的人唔會認偷野(由其是大陸人)
因為以前份工,大陸廠D人偷野,
閉路電視影晒成個偷野過程,
佢都可以唔認.
唔認的程度係十分非常利害. 估都估唔到果隻.
回復

鱷君 發表於 2012-5-4 23:27
你應該慶幸你買唔中佢d病龜,你買唔中病龜唔係代表佢記錄良好!有幾位師兄暗中pm同我講左,佢地都中左招 ...

~_~"...嗯嗯...
回復

乂阿偉乂 發表於 2012-5-4 23:15
君師兄/. \"... 可能有時生口野既野真係好難講得埋>v

你應該慶幸你買唔中佢d病龜,你買唔中病龜唔係代表佢記錄良好!有幾位師兄暗中pm同我講左,佢地都中左招,佢地唔出聲係因為佢地係度無知明度,講左會無人信,呢度有好多搞屎棍,佢地又廢事得很罪呢度d屎棍,免得日後麻煩!但我唔怕呢d屎棍!我咁岩又中左佢招,所以我先幫埋佢地鬧呢條死大陸騙子死柒頭溝肥婆!!!
回復

鱷君 發表於 2012-5-3 05:54
師兄,多謝你既幫忙!!!

君師兄/. \"... 可能有時生口野既野真係好難講得埋><" 我都為你既損失感到難過, 但相信他奕不是存心厄$既/. \"...我同朋友都同佢交收過, 龜龜幸運地健康>v<".... 我冇資格話誰對誰錯><" 希望鱷君兄都唔好誤會啦=v=v""
回復

EV-DAY 發表於 2012-5-3 05:45
唉     病龜呢刻重死埋  ,還有什麽好說,,,,,,,,,,,,,http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&t ...

師兄,多謝你既幫忙!!!
回復