香港龜友論壇

查看: 3098|回復: 46
打印 上一主題 下一主題

全 港 公 投 脫 離 中 國 !

#

高登討論區發起...

[籌 旗 登 報] 全 港 公 投 脫 離 中 國

原文

原文

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
guy + 1 不做共奴
EV-DAY + 1 俄愛国大家左口,識做識做

查看全部評分

一衣帶水,香港的地理位置決定了它不能脫離,有條件移民更實際。
回復

向共產黨說不,打倒梁振英
不要黨人治港,不要香港公安
不要小圈子,不要保皇黨,
反對西環治港

其實衣家港人治港已經失去了,
1924  中共在港立地區共黨支部
1980s 許家屯指,當時在港有6000名地下黨員
2003 中共強行為23條立法
2004 人大釋法,否定07/08雙普選
2012 中聯辦高調介入小圈子選購

回復

十九幾年前已有人叫港獨啦!!
宜家又來炒冷飯...
回復

十月圍城;?
回復

回復 Tony_Chu 的帖子

被菲律賓/馬來西亞/越南恰到上心口,唔覺佢有企直過
回復

回復 Tony_Chu 的帖子

被菲律賓/馬來西亞/越南恰到上心口,唔覺佢有企直過
回復

anthonywoo 發表於 2012-6-26 06:42
真係有病!
只講國防,叫班高登仔學波仔去當兵,死得啦!

高登仔玩電腦就叻!學人搞公投脫離中國?真係想知萬一真係脫離中國有什麼決策呀,大陸不再放水(我係講緊飲果d)咁點好?我哋有水塘?....公投選長毛,黃毓敏,陳淑莊做特首!正!到時一定有樓住!因為香港從此已變死城
回復

上次登報"蝗蟲論"已經震怒中央, 話破壞了中國人民感情。但由於雙非擁入,受害人的確係香港人, 加上孔叫獸又話完我地係狗。所以可以理解,值得原諒。

但今次班高登仔無端端搞"港獨", 中央一定會做野, 共產黨及中國人民最忌就係祖國分裂, 得罪共產黨一定死梗。 當年北筏跟住又抗日又內戰死左幾多人, 又要割地又要收港澳花左幾多力氣及羞辱???  班PK高登仔一登出黎, 香港一定會被報復。

班友玩都唔好攞呢d 野黎玩, IQ = 0

一國兩制, 一國始終係行頭!  分裂國家罪在任何國家都係死罪或終身監禁!!
回復

kanhung 發表於 2012-6-26 17:39
呢班 "高登" 要用下腦 , 香港所有規劃及道路建築及設備都無戰事策略及防衛因素 ,如真的發生戰爭........ ...

當年日本仔幾日就搞店香港(當時都比下面英軍), 依家既軍事科技, 幾個鐘香港人死曬。
回復

Tony_Chu 發表於 2012-6-26 14:49
講得好岩, 我父母個friend係新加坡人, 佢後生要服兵役, 之後每年都要返去2個星期training.  佢同我講, " ...

呢班 "高登" 要用下腦 , 香港所有規劃及道路建築及設備都無戰事策略及防衛因素 ,如真的發生戰爭........各位唔使等死.......係即死。
回復

Tony_Chu 發表於 2012-6-26 14:52
笑死左, 到時叫班高登仔服兵役(保衛香港共和國), 又會上街抗議, 哈哈!!

Hk 抗議及遊行最醒........都係拜果班....??力量所為 , 睇下中東地方或非洲 D 內戰而挺身出來做代表嘅....  HK 果D到真正內亂時.....第一時間做嘅嘢.....係訂機票去第度啦......示下威就 Ok.....起革命會無命架...睇佢製唔製。

非常同意!!  發表於 2012-6-26 18:36
回復

anthonywoo 發表於 2012-6-26 06:42
真係有病!
只講國防,叫班高登仔學波仔去當兵,死得啦!

笑死左, 到時叫班高登仔服兵役(保衛香港共和國), 又會上街抗議, 哈哈!!
回復

kanhung 發表於 2012-6-26 13:39
HK 唔可以脫離中國 ,更不能無中國 ,HK 無兵 ,有事打丈又揾中國 ,土人土長 HK 人邊個服過兵役 ,..打起丈來.. ...

講得好岩, 我父母個friend係新加坡人, 佢後生要服兵役, 之後每年都要返去2個星期training.  佢同我講, "新加坡咁細, 是旦係一場戰役就可以死Q曬D男丁!!!", 所以我就退左新籍, 唔想服兵役。
回復

HK 唔可以脫離中國 ,更不能無中國 ,HK 無兵 ,有事打丈又揾中國 ,土人土長 HK 人邊個服過兵役 ,..打起丈來.....你估好似揸支電汽槍去山邊打野戰咁.......比人笑死啦....打丈真係好殘忍及恐怖....Hk 好多曰用品都要外輸...又無工業...脫離咗D日用品貴 2,3 倍 .....又少外交官員....到時變咗被孤立就 PK.....其實 HK 有好多反政府 ,反中國及嘜嘜七七的機構及組織 ,有D係與中國有敵意及不友好關係的國家捐$比個D機構或組織去營運 ,做到該地有反對政府示威 ,到時加把嘴又做到國際忍同......所以.....大家應理性及想真一些才去處理真正問題所在。
回復

:@:@:@
回復

Tony_Chu 發表於 2012-6-26 01:44
中國人5000年來, 第一次盛世得黎又唔使怕外強侵略, 中國人第一次終於可以企直身面對外國人, 外國人都驚我地 ...

又唔使五千年= =計計埋埋都係千幾年姐~
回復

guy 發表於 2012-6-26 01:30
反清復明可能性亦係零
但冇人去試一路試
就冇後來的革命

孫文既成功都要靠全中國唔同省既人合作以及有同一信念
港獨係香港人既支持度根本不出1%,中國裡頭最大反對聲音都係老共番歸
港獨根本就冇人支持

而且香港人有軍隊嗎?
一哥老曾同保皇局光哥全港兩支紀律部孩都係面北
打什麼?

中共係有人性既就唔會有六四發生,李旺陽都唔使被自殺
中共只要誘之以利,全港起碼有7成人傾共,
搵錢先係香港人既王道。
回復

.........佢地好堅
回復

補充一下,愛國不等於愛黨,但我現在還不討厭共產黨,就算亡國,我都要做中國人,下生都做中國人

岩聽  發表於 2012-6-26 19:57
回復

高登仔的思想(簡單,幼稚,不設實際)
好多都係讀緊大學的小學雞
回復