香港龜友論壇

查看: 811|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

香港X頻好賤

樓主

小弟最近開始用香港X頻上網,電話同電視服務,電視之中我最中意睇discovery,野生動物果D,相信好多龜友同我一樣鍾意睇呢D台,但有一日我發覺野生動物頻度無左,有幾個discovery頻度都無左,得返個animal planet有動物睇,於是我打去問點解會少左幾個台啦,之後D sale屎就話因為合約問題,呢幾個台取消左,話送兩個月上網比我補數,我答應左啦

好啦,過幾日又有個sale屎打比我啊爸道歉,話加幾個台比我睇,一輪嘴講好多野,我啊爸就話好啦,甘又應成左,跟住再過幾日,有單記過黎,話每個月要比多78蚊,@#¥%¥@,我真係O嗮嘴,之後我啊爸打電話去問點解啦,跟住條友話因為多左D台所以要加錢,仲話我啊爸電話應成左比錢,我同我啊爸聽完都O嗮,因為跟本完全無應成過比錢加台,更出奇既事出現了,個sale屎話可以比返段電話錄音我哋聽,證明我哋有應成...真係越聽越O嘴   

好啦,跟住過幾日,果D客戶服務主任打黎比段錄音我哋聽,真係想爆粗,原來個sale屎用超音速講個要價錢,真係超音速,要極留心聽先會發覺,而且講得極有技巧,話唔會影響個plan,XYZ一大堆野,搞到你跟本get唔到要加錢,在此奉勸各位,如果你用緊既電訊服務公司打電話比你,你一定要交條友講野講慢10倍,而且最後一定要問清楚月費有無加,就算條友講既野好似同錢無關,你都要問

SnappingTurtle 發表於 2012-7-25 19:51
唔係甘簡單,唔係話發脾氣就得,呢次小小錢就當買個教訓

咁算啦, 如果另有內情嘅
比少少買個教訓都抵
回復

hozaisum 發表於 2012-7-25 19:39
點解要就佢
根據我同我老豆性格
第一、去HKXN個客戶服務中心做大戲地址「登打士街56號栢裕商業中心10樓1016 ...

唔係甘簡單,唔係話發脾氣就得,呢次小小錢就當買個教訓
回復

點解要就佢
根據我同我老豆性格
第一、去HKXN個客戶服務中心做大戲地址「登打士街56號栢裕商業中心10樓1016-1018室
(油麻地港鐵站A2出口 - 家樂商場側)
因為簽合約, 係要客戶清楚知道條款
口頭合約都係
上次好耐之前, 有新聞話係簽合約果陣
啲公司用極細隻螞蟻字寫一大炸條款
比人投訴過
之後先至要規定至少用幾大字體去個條款
呢個情況同你果個差唔多
因為我知道
職員係可以隨時更改合約第二、大戲中場: 報警

至少嚇死小職員呢啲花生米, 即叫經理出黎
同佢講, 你一定唔會再交錢, 除非佢變返原本個plan
因為你話佢地咁樣推銷, 講野咁快, 好可能陳述條款不清而導致合約無效
================================
仲有我睇返你講
你話一開頭佢冇左幾個台, 賠啲月費比你, 你答應左
而後面加台果陣你呀爸又可以答應
我想問 當時簽合約嘅 係你呀爸定你
如果係你呀爸嘅話
一開頭佢冇問你有冇得呀爸同意改約(eg 問呀爸身份證號碼)
如果冇, HKXN已經失約
而你都無權左右合約
所以呢個係可以當做直接終止合約其中一個要因
================================
睇我打幾多字就知如果係我同我老豆會幾樂意上去做戲啦
回復

肥仔c 發表於 2012-7-25 18:23
我10年前奶過嘢...逢親係電訊sale打嚟我會問邊間
如果香X寛頻就會同佢講我唔X會用你公司任何服務 ...

講下你奶野經歷黎聽下
回復

我都係用香港X頻,,非常 pk !!!,,,續約話送,,,續後話冇,,,又話電腦問題,,又話sale屎問題,,! 冇冇冇
回復

我10年前奶過嘢...逢親係電訊sale打嚟我會問邊間
如果香X寛頻就會同佢講我唔X會用你公司任何服務
回復

alex2468 發表於 2012-7-25 18:08
回復 SnappingTurtle 的帖子

打番過去客服部,嘈佢阿頭,學番條友果招,講野要更快,聲線加大,惡d,嚇疾條友,條 ...

米搞,一陣有唔知用邊D賤招屈我錢
回復

SnappingTurtle 發表於 2012-7-25 18:05
呢班人D口先唔殘,而係極度發達,講野快到X街,而且可以講到D野似是而非,黑似白,白似黑,呢次真係當買 ...

其實佢講野好快個陣你可以應番佢
呢個係電話錄音,請係b一聲後留下口信
回復

地板
回復 SnappingTurtle 的帖子

打番過去客服部,嘈佢阿頭,學番條友果招,講野要更快,聲線加大,惡d,嚇疾條友,條友自然會淆,到時大把旬野比番你,我家姐試過,超正
回復

板凳
songshu 發表於 2012-7-25 18:01
得過且過,無0兩可,先天性口部殘疾同似是而非,係大部份電話sale屎既問題
佢又見唔到你真人,得把聲,冇名冇性, ...

呢班人D口先唔殘,而係極度發達,講野快到X街,而且可以講到D野似是而非,黑似白,白似黑,呢次真係當買個教訓
回復

沙發

得過且過,無0兩可,先天性口部殘疾同似是而非,係大部份電話sale屎既問題
佢又見唔到你真人,得把聲,冇名冇性,講真個句,怕你條毛咩.撞到呢類人最好既對策就係同佢玩遊戲,鬥口殘
回復