香港龜友論壇

查看: 1032|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

好無奈,問天下幾人共飲..........

樓主
有個舊伙計係 15-9-2011 下午時段 警方懷疑佢自殺身亡,接到消息後真係好無言,感覺好唔真實,遺憾地我生日係佢

出殯個月,連去送佢最後一程都唔去得,很懷念同佢擘酒既日子,真係世事無常,人生五十年如夢似幻.......

沙發
r.i.p.    只好遲d去拜佢果陣拎多支酒啦

人生真係有好多野都估唔到
回復

板凳
唔好咁傷心啦....
你伙計會明白嫁啦...
有心就得啦...
你都唔好咁傷心啦....
人就係咁嫁啦!!!!!!!!
變幻莫測!!!!!!
回復

地板
R.I.P.

我好多年前一個朋友自殺,近排一個朋友被車撞死,我仍然好心痛!但人大左總要遇到呢d事
回復

回復 bumblebee 的帖子

行得實在太突然,佢朝早仲同其它伙計有講有笑飲酒食飯,晚上就話行左人.

回復

唉..雖然我係個13碎GE小龜友但我都明你感受
回復

我都知係好難,但唔唔開心身子要
回復

人生無常...........
回復

樓主, 我諗你接到消息後先知, 同都係突然有感而發.

如果我話你知, 我識睇8字同紫微斗數.

在2005年, 我亞媽叫我同佢睇紫微斗數, 佢問我亞婆過唔過倒80(當時佢75,6), 我一睇2007....  但我都只係同佢講過倒, 不過就80多啲啲.  但我唔會講我睇倒既事比佢知, 因無意思.  結果就在2007秋天, 有日我亞婆叫工人出去買野, 家中冇人, 然後自己上樓上跳下..

再者...  有次我表弟叫我幫佢睇8字, 一睇..... 見倒我亞姨2012年有事.. 當年係2007.. 點個2008年, 佢個妹話咗個8字我知...  我一CHECK... 從我表妹個8字, 看出2012年更明顯..

我幫過過千人睇過8字.....  只可說句: 豐儉由人, 富貴由天.  天生我材必有用.
回復

回復 Norrishill 的帖子

警方初步結果係話佢自殺,但熟識佢既朋友同事都知佢唔係呢類人,仲有佢就快新居入伙

,都安排好哂點樣慶祝,加上果朝有同事同佢飲酒食飯,果時佢都仲好開心,一個有心自殺意

向既人係唔會安排之後既活動,所以無人會接受到.
回復

花次郎 發表於 2011-9-18 04:01

警方初步結果係話佢自殺,但熟識佢既朋友同事都知佢唔係呢類人,仲有佢就快新居入伙 ...

會唔會係突然間有D咩事令佢睇唔開呀??
回復

花次郎 發表於 2011-9-18 04:01

警方初步結果係話佢自殺,但熟識佢既朋友同事都知佢唔係呢類人,仲有佢就快新居入伙 ...

情況就好似當年在鄭X芝中學自殺的亞SIR, 佢係我叔伯亞叔, 新婚, 冇經濟同家庭問題等...

但就.......
回復

唉…請樓主都唔好咁傷心
最多過左生曰帶支酒去拜你朋友
人生無常,所以要珍惜現在所擁有
回復

花次郎 發表於 2011-9-18 01:32
有個舊伙計係 15-9-2011 下午時段 警方懷疑佢自殺身亡,接到消息後真係好無言,感覺好唔真實,遺憾地我生日係 ...

人系甘化學架啦,今日唔知聽日事,最緊要系珍惜眼前人......rip
回復

舊年既6月10號.
我仲考緊試 我記得個日係maths
考完全部人上哂sac
我心諗咩事.
點知.學校宣佈有位同學因病走左
佢個時得14歲
佢係我既朋友
一齊打波 一齊講打機
我聽到個日刻呆左
唔信係真既.
自此 我明白到人生無常