香港龜友論壇

查看: 732|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

十四號發左個怪夢

樓主
[原創]我中文好差 , 應該好多錯字 , 好耐冇發惡夢 , 個夢會唔會另有意思 , 有冇師兄色解夢

夢入面,我同我女朋友同一個朋友仔(丫達)一齊上墳場搵我地成日探既一隻狗仔(栗子)打算帶佢番屋企養la ,係山下見到一群學生(四,五十人左右)在拜祭一位死於意外既老師, 去揾栗子既地方,要行一條小徑,行行下見到前面有一隻身穿紅色好古舊既中式结緍衫(果隻女狗黎)既狗好慢步咁向山上行,之後我地就話隻狗應該係比果度種菜D伯伯幫佢穿,然後隻狗好似知道我地係後面,就停左,慢慢咁回頭望住我地,之後佢發出D烏烏聲(平時D狗有E d聲就想咬人),我地驚到停低左,然後隻狗就回番頭繼續向前行,佢回頭後幾秒就聽到山下傳來尖叫聲,我地就跑左去睇,係遠處見到山下群學生比好多隻狗追住黎咬 , 我地見到血肉橫飛就行小路冲左落山,果時念佢地咁人應該有人報警.....所以我地咩都冇做,好急咁跑番屋企......我送左我女朋友番屋企後,我自己都跑番屋企,我番到屋企冇耐,樓下又傳出尖叫聲,完來係剛剛墳場那群學生和狗四處咬人,果時先知原來果D狗有喪屍毒,我立刻打電話比去左大陸行街既媽媽唔好番hk,番工既哥哥同丫爸都唔好番屋企,打完電話之後我就念起穿紅色好古舊既中式结緍衫果隻女狗點解會出現 , 然後上網睇番之前既怪談,有篇怪談話果個墳場原本有一對幸福既狗準備結婚,但男狗比人類捉左去食,之後女狗好傷心就跳山死左,所以上山佢回頭俾住我,其實係佢憎人類所以要刹晒所有人。。。。。。

~完~

沙發
你係咪睇喪屍片太多我有一排睇喪屍片就會發喪屍夢
回復

板凳
回復 小豹 的帖子

幾星期前睇完:p
回復

地板
climbv35907 發表於 2012-8-31 19:35
回復 小豹 的帖子

幾星期前睇完:p

!!!!!
回復

笑左 個夢幾得意牙
回復

回復 songshu 的帖子

我要做番男主角:p
回復

可以開拍電影
回復

回復 climbv35907 的帖子

男主角係咪隻狗
回復

climbv35907 發表於 2012-9-1 12:44
回復 songshu 的帖子

我要做番男主角:p

潛行空間
回復