香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: twbb
打印 上一主題 下一主題

論壇上所收集到既醫生收費

謝分享
回復

希望我個仔將來可以做到獸醫, 太好搵
回復

重点,,楼主爆虫D常病,最后高昴診金出了,只龟救吾救到先!全部无说结果
回復

sabera 發表於 2014-7-20 10:08
重点,,楼主爆虫D常病,最后高昴診金出了,只龟救吾救到先!全部无说结果 ...

我只係將香港龜醫既收費集中比大家做一個參考,所有人都知道,睇醫生無論醫唔醫得好,診金都一定要比,難道係大陸睇醫生可以病好左先去比錢,而且你連呢個post既主旨都未清楚就留言,首先我只係收集情報,第6.有評論欄,龜友喜歡可留言d龜既進度,我地唔係香港政府班狗奴才,唔係奉旨招呼大陸人,呢到只係龜愛好者交流之地,你要知結果就直接去問醫生,唔好問我地,其次,咩係重點,重點就係........收費已講你知係咁貴架喇,但你有無肯帶龜去睇醫生既心啫
回復

我之前也有在你之前的post留過言講睇獸醫經驗,希望樓主可以加返在這裡,thanks

我竟然咁都加漏左,唔好意思,而家係街唔方便,一有時間就加,或者你自己加都可以,唔該  發表於 2014-7-20 17:00

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
twbb + 2 多謝提醒

查看全部評分

回復

好吧抱欠,,但實在太多無奈,,,爆個虫都不知去那才好,,,
回復

sabera 發表於 2014-7-20 21:14
好吧抱欠,,但實在太多無奈,,,爆個虫都不知去那才好,,,

荃灣有間龜屋有賣杜虫藥大約一百多,至於睇醫生最有口碑都係土瓜灣余醫生,應診連杜虫約$800
回復

1.龜龜睇病日期:06-07/2014
2.所睇動物/龜醫院: 土瓜灣動物醫院 余醫生
3.龜龜所患既病: 生蟲, 眼炎
4.醫療過程或行為: 杜蟲, 灌食物,抗生素,點眼藥水
5.收費1500左右(包埋一次覆診)
6.評語或補充:余醫生好好 唔會亂話一定要做檢查. 而打左好多次電話去醫院問野同龜龜既情況, 姑娘同醫生同好有耐心答我問題

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
twbb + 2 熱心幫助

查看全部評分

回復