香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: jasonmetro
打印 上一主題 下一主題

可能用英文會好d. cont 痛心疾首

回復 cys487980 的帖子

想再一次多謝你既意見 尊重係好重要
我地受教育唔係讀書 而是學會學習 從而自行判斷事物

我同你同樣認為尊重無價
我想你知道 正因為我在乎我才發聲 正如你一樣

可能因為我太在乎 所以情緒化了點 見諒
回復

回復 TakTak 的帖子

對唔住 同時我接受你既看法 雖然極不同意

1.我重申我係迫不得已先用鴕鳥政策
2.我曾嘗試同某些會員理性討論 但我瞬間發覺我無必要進行辯論 所以講完想講既野就算
回復

希望大家閱讀我既回覆 另外希望大家以事論事
我唔歧視無知識既人 但我討厭漠視知識既人
回復

回復 jasonmetro 的帖子

咁未係囉,ㄧ個咁大型溉社會運動,
点樣可以保證無暴徒成機搞事破壞,
公道啲要全面睇和顧及後果,ㄧ句
公民抗命,搅乿全港秩序,要全港市
民ㄧ齊suffered,有的自私,見好即收,
或去雏園繼續示威,會無咁大迥嚮
回復

jasonmetro 發表於 2014-10-5 22:33
回復 cys487980 的帖子

想再一次多謝你既意見 尊重係好重要

多謝你明白我的用心,其實壇內大部份都是好壇友,

祇不過今次話題比較敏感,雙方面的支持者都未能看清事實的全部!

往往因今次的事件變為敵對,當中包括:家人、摯友、等等!

在此極希望大家能冷靜一點,細心思考一下!到現時為止,過火了!(個人意見)

退一步海闊天空!為了香港的未來,請大家能理智地解決往後要收拾的殘局!

但願香港以後能繼續繁榮,人人開開心心!

回復

我懇請大家退一步 唔好比立場同個人主觀情感限制
響呢一個星期內 我讀過好多好多文章同報道
雖然我支持佔領行動 但我都會細讀果d文章 都學到唔少野
選擇性接受 係人之常情
但如果學會保持求知求真之心 無論結果如何 自己都會享受過一個有用既過程
回復

回復 jasonmetro 的帖子

算吧啦!呢個論壇言論自由
每個人都有自己的立埸
一個人的表態唔可以代表所有人
不過我挺u
回復

燕赤霞 發表於 2014-10-5 19:34
回復 EV-DAY 的帖子

燕大俠就黎收左妳。

來垃   嚹

來緊。。。  發表於 2014-10-6 20:41