香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: irenebb
打印 上一主題 下一主題

幫下我睇下我只豹龜咩事~~

快~~快扲去  水中情   or  睇醫生  水中情老闆好好人  會幫人醫龜  當然人地做生意  會收錢  但比較平  睇下佢點睇  <<旺角d鋪只會同你吹 櫻上個d分分鍾唔理你  比佢睇下有咩意見la~~or 直接睇醫生
回復

會唔會係誤食左粟米沙, 柯返出黎, 柯到爆肛???  

我覺得最好搽碘酒消毒.
回復

我都覺係爆肛,應該係強谷all硬物所致,點都好,消左毒先!如用碘酒一定要稀釋,先唔好浸水先,仲有快換底材,粟米沙有時佢食左你都唔知...
回復

toobegood 發表於 2012-2-20 22:57
講開又講,我係養龜初哥,開頭都被店員老點了買粟米沙,還要一大包
用了兩星期先轉用壓縮草棒,都唔明 ...

嗯,就係睇你係新手,,就老點你買粟米沙做底材囉`
算啦,佢地就係咁樣昆新手`..
佢地理得啲龜咩,佢地都係用商人既心理黎既,佢地又點會黎啲龜呀,唉`
我知呀,我都睇到``
回復

回復 toobegood 的帖子

有一間隻白化大盾都係用粟米沙做底!!!我見到.....
睇見佢係o個個環境生活真係心想傷埋
回復

enter2342003 發表於 2012-2-22 11:42

有一間隻白化大盾都係用粟米沙做底!!!我見到.....

佢身邊D屎多到爆  但隻白盾好好動~~~
回復

係喎!!!我有次岩岩見佢便完再行完成條魚街
唸住同佢say goodbye都仲見到大大pat屎係度......頂
不過好在佢同同倉的盾(無記錯好似係)都幾生猛
回復

個人意見:暖水浸軟後去痂,生理鹽水沖洗及優碘(藥房買)消毒,交替三次。如果有血,塗以白藥(藥房買),如果無血,塗抹抗生素軟膏(藥房買)。
回復