香港龜友論壇

樓主: zero_1
打印 上一主題 下一主題

蝴蝶灣事件倖存龜隻尋新主人~附感人故事

呢件事係舊壇已經講過,大約 2年前<<<印象中
我唔知其他質疑ge ching係遲加入龜友定點樣,好似有位c姐之前舊壇果時都post過相出黎
unless你話我知 zero 同另一位c姐 由2年前開始已經昆大家搏同情而果十幾隻大龜係佢地自己養黎昆大家     咁我就收聲啦: )

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
zero_1 + 10 路見不平,值得一讚

查看全部評分

回復

123654 發表於 2012-3-11 15:01
有圖有真相, 冇圖就是作古仔,   有幾個師兄拎左你的龜?  話賣龜第一時間Pm你ge師兄都話買唔到,又係連相都 ...

有幾個師兄拎左我的龜? 大把啦,我敢講我既龜又平又抵,服務人手

又多好多商鋪都不及.我日日收成70個pm 40個提醒到,龜得禁少,如

何變出黎賣俾佢地?   話賣龜第一時間Pm我ge師兄都話買唔到,又係

連相都冇得睇? 睇黎係你作故仔抹黑woo ! 邊個講哇吾該開名,我就大

把證據陪你講既! 我對上次賣豹,sd相sd夠28個,係佢地睇完相話起釘

太勁吾要! 再者,喺某壇賣幾十萬ge 龜有幾難? 賣1隻金錢種公我己收

22萬港纸 ! 話我點勁點把炮 ? sorry我冇吹噓過 ! 係D用家評價黎,我

不嬲都同人講,我係一個瘋狂既新手而己,有時同萬轉師兄,杉原悠師兄,

OMG師兄,aka師兄,白髮師兄等等傾計我都係謙虛到不得了,多多指教前

多多指教後,淺見,愚見甘,就算新手,就算會員問我野,我幫左佢都係我講

吾該,講麻煩哂 ! 真係唔該睇到此帖既師兄幫我澄清,你開帖問下,周圍睇

下我做了些什麼,貢獻了些什麼多點了解我才下判斷吧 .

我澄清,我有俾過相人睇,甚至寫文章,我嗰D章,就係得到大家認可得番黎,

我係轉去新壇先吾再公開貼相,當時發生咩事,我有公開解釋過點解永遠吾

再公開貼相,你睇吾到,只能說你資歷不深,非我責任.吾信可以無視,多一個

吾多少一個吾少,閣下一定冇損失,我也不花時間,如果你針對有冇相,我可以

講既係,我貼第一個師兄既相,然後話上山下海,一擲千金,歷盡苦難,捨身同海

盗,恐佈分仔搏鬥救到隻龜,係咪等於真相 ?

回復

zero_1 發表於 2012-3-11 14:58
聽到咩先.....0.0

你件事:-)

評分

查看全部評分

回復

支持zero兄~

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
zero_1 + 6 感謝信任

查看全部評分

回復

紅花 發表於 2012-3-11 15:29
呢件事係舊壇已經講過,大約 2年前

冇錯,大約 2年前 ! 之前舊壇果時我都post過相出黎,都係post係聊天室既 !

唉,收聲D人係要陰謀論我都收聲
回復

zero_1 發表於 2012-3-11 15:36
有幾個師兄拎左我的龜? 大把啦,我敢講我既龜又平又抵,服務人手

又多好多商鋪都不及.我日日收成70個pm 40 ...

又係齋噏當秘笈,唉!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
T.L + 1

查看全部評分

回復

123654 發表於 2012-3-11 15:49
又係齋噏當秘笈,唉!

冇point吾夠講呀柒頭? 吾駁啦? 頭先就扮眼殘扮龜縮迴避我反駁,依家仲收埋皮死撐tim

唉,真正齋噏當秘笈,sorry 吾係,係鳩噏當秘笈

(版主我用粗口可扣分)

評分

參與人數 1威望 -2 收起 理由
jellyfish -2 請勿用粗口發洩不滿~

查看全部評分

回復

LKY 發表於 2012-3-11 15:40
你件事:-)

thx ^  ^
回復

davidiunn 發表於 2012-3-11 15:44
支持zero兄~

感謝信任
回復

zero_1 發表於 2012-3-11 16:05
感謝信任

雖然我都係新手一個,亦唔知道呢件事……
點都叫做左廿幾年人,有d野係睇得出既……
就依師兄平時既言行,同另一個壇既接觸……
師兄,我信你……
真金不怕爐火,唔駛理d無關緊要既人喇……
誰是誰非在心中^^

評分

查看全部評分

回復

我睇過你個post 不過唔係E個AC
我仲以為全死晒

評分

查看全部評分

回復

咩叫有咩短信講?我係你帖講唔得?你係我帖講就得?你夠僵產我帖?你係尊重大家同為版主就比反啲面,面人比架自己掉,況且我無需理會你。你條旦散再產我帖,唔好怪我。。
回復

睇你呢條腸粉都係死撐,我知你好犀利,博學多才咩都得,同你再嘈落去亦無意思,咁有本事咪產我版主,我相信大家有眼睇,講就天下無敵,話說到此,工作先。。。

評分

參與人數 1威望 -1 收起 理由
jellyfish -1 版主們自重勿用粗鄙字眼

查看全部評分

回復

狐仙派
回復

skclan 發表於 2012-3-11 16:44
咩叫有咩短信講?我係你帖講唔得?你係我帖講就得?你夠僵產我帖?你係尊重大家同為版主就比反啲面,面人比 ...

我係你帖講客客氣氣,你係我帖講咩 ? 你黎宣戰 !

比反啲面? 我吾俾面你我使一路同你又握手前又握手後又指教前又指教後?

明明不齒你所作所為都吾揭穿你仲維護你,明明不滿你都埋沒良心同D會員講你係"高手",吾俾面 ?

回復

skclan 發表於 2012-3-11 16:54
睇你呢條腸粉都係死撐,我知你好犀利,博學多才咩都得,同你再嘈落去亦無意思,咁有本事咪產我版主,我相信 ...

不能同意更多,我都係 !
回復

呢度好熱呀...

大家冷靜...

x2  發表於 2012-3-11 17:17
回復

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150093121428702.276461.714798701&type=3
又係d蝴蝶灣?點解d殺生團年年都要在蝴蝶灣做陰公野?
回復

D 龜捉完\買完 唔食.....放生.. 真搞鬼
回復

skclan 發表於 2012-3-11 16:54
睇你呢條腸粉都係死撐,我知你好犀利,博學多才咩都得,同你再嘈落去亦無意思,咁有本事咪產我版主,我相信 ...

你覺得你甘勁甘高民望,想係度嘈吾care冇面吾care個壇,ok冇問題.

想講個真相你知,你做到版主多多少少係因為我,吾信查番版會舊帖,我可捧起你,

也可取締你,你條友仔,冇我支持你根本一早比ban出去了 ! 吾報答不特止,還惡意

留言及評分,係咪想俾會員見到我地內哄之後個壇玩完 ?  版主請自重 !

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
龜痴 + 1 一人少句啦... 有野番去會議室嘈....

查看全部評分

回復