香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: 奇蹟
打印 上一主題 下一主題

急!隻有野由個口吐綠色野出黎

回復 奇蹟 的帖子

Reptoboost唔平,買e支野,我寧願買寶礦力,
bac係全天然野,放心俾龜龜食用
回復

回復 你阿妹 的帖子

自己隻愛龜嘛!獸醫咁貴無錢睇,遺有用較平既方法曪。樽R賣$16x
回復

奇蹟 發表於 2012-5-10 12:52
回復 你阿妹 的帖子

自己隻愛龜嘛!獸醫咁貴無錢睇,遺有用較平既方法曪。樽R賣$16x ...

你買貴左少少,五木買15x 不過係上年年尾的價,唔知有冇加,
已經買左啦~唔好浪費,

NutriBAC
NutriBAC 是美國著名爬蟲獸醫共同研製的新產品,其用途甚廣,主要用於抑制爬蟲動物內有害的細菌,尤其是沙門氐菌,並且能幫助體內益菌生長而達至平衡作用,對於食慾不振,腸胃病和偏瘦的問題均有名顯改善。用法簡單,可混進食物中或水內讓其吸收,長期使用更有預防作用。.

ReptoBoost

ReptoBoost 結合了多種維他命、益菌、酵素及電解質,可加入水中使用,方便簡單。適用於各種蟲爬類,若爬蟲出現脫水的問題,亦可直接使用。

ReptoBoost 的成份裡,包括一些乳酸菌,這些益菌,在短時間存於體內,幫助平衡爬蟲體內的酸鹼度。而成份中的酵母,能提供多種氨基酸及維他命。當爬蟲出現腹瀉的問題時,ReptoBoost 中的電解質,可以維持爬蟲的能量。

ReptoBoost 的應用十分廣泛,亦為獸醫所採用,以治療爬蟲受細菌感染的問題,如一些由不良細菌引起的腸炎問題。

要達致為爬蟲減少壓力的效果,每 100ml 的水量,可加入 4g 的份量。
回復

回復 你阿妹 的帖子

多謝你既意見!^^
回復

琴日無放水盆落龜缸,直到晚上先放,一放下就見到小豹不停咁飲水,唔知係咪太熱呢
回復