香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: yuho
打印 上一主題 下一主題

龟殼一問

kaig 發表於 2013-1-3 00:44
你所講既曬UVB係咪拎龜仔出黎照住佢? 定係好似正常咁係個缸邊射住個平台?
你所講既曬太陽攻效我知道.
仲有 ...

我只玩水龜,得閒拎出嚟曬太陽,缸頂有射燈照平臺,講完~~
爬文d嘢自己努力罷啦~~~~~~我講你唔信,介紹多幾個人卑你唔信都無謂嗮gas
而且一開頭我已經講,養龜唔系靠信人地,make sense嘅嘢就要去實踐變成合適自己嘅經驗,
當然分唔到乜嘢make sense就唔好養寵物算了,唔系我串,大哥你問我1+1點解等於2,
唔系睇你態度ok一早無嘢講喇~~~
回復

alexwong2012 發表於 2013-1-3 01:02
e個燈神是大講精,自己玩燈晒死隻歐陸仔,佢自已話比人知,幾個月後再在第二個網站同人講用佢套燈醫好隻歐陸 ...

了解, 難怪你咁激動.
回復

izzy 發表於 2013-1-3 01:35
我只玩水龜,得閒拎出嚟曬太陽,缸頂有射燈照平臺,講完~~
爬文d嘢自己努力罷啦~~~~~~我講你唔信,介紹多 ...

唔洗緊張, 慢慢黎.
我冇唔信你, 我只係想問清楚點樣照姐, 因為如果係缸頂照, 佢地有機會會係水入面或燈照唔到既範圍, 如果咁樣照佢幾個鐘, 可能佢接受到既照射時間會唔夠?但如果拎出黎照住就可以肯定照射時間夠?
因為你話其他CHING都係咁樣, 我有搵過唔見, 想問你仲有拎D EXAMPLE, 一齊交流姐, 唔係唔信你..
回復

无问题
回復