香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: kittyapple38
打印 上一主題 下一主題

2隻巴西 vs 1隻細粒既地圖

靚女,你個曬燈平台買左幾錢邊到買?
回復

回復 Catkingyuen 的帖子

D個平台係我男朋友架...佢係中峰到買..好似5x蚊左右 (唔過$80)
魚街都有
回復

kittyapple38 發表於 2013-8-22 11:04
回復 Johnson 的帖子

haha~唔該你呀...我男朋友而家都試緊..

龜龜唔鐘意人地神日搞佢
唔好做咁多測試啦
回復

回復 Johnson 的帖子

佢條痴線佬話要做多D TEST先得WOR~~~
不過都係試下者..之後養大左先再一齊養算..
而家總算是分開養住先~~~
回復

岩岩去左魚佬到買你果隻平台,$75 最細size, 但係原來都好大下!太高差d吾岩用
回復

回復 Catkingyuen 的帖子

你咩龜龜呀? 都唔係十分高架咋wor, 個時我男朋友..d龜龜細個都已經係用佢~~
而個鈄台都ok架~~試下你d龜龜識唔識上去呀..
佢d龜龜個時一放入去..過左5-10分鐘就識上喇~
回復

Johnson 發表於 2013-8-22 00:07
其實有個方法ge
每次惡野咬地圖仔只手就打o下佢個頭
耐左佢就只咬人地只手會比人打

試過無乜用....我梅花龜同巴西龜一齊買返來養,最初相安無事一起住了超過一年,到後來巴西龜比梅花龜生長得快體形相差越來越遠...就開始出問題.而家都要分開養先得
回復

我家有隻麝香龜, 起初是獨立養, 後來同埋兩隻忍者龜一齊, 諗住熱鬧D, 原來佢地都好夾, 三隻一齊養, 佢地又好似幾受落, 幾friend 咁.
回復