香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: Healthy
打印 上一主題 下一主題

龜看醫生,有人笑我傻仔

Healthy b~~唔駛理任何人講d咩
每個人價值觀唔同, 唔需要任何人去認同...

大家都好明白...因為大家都係愛龜龜~~
佢地不明愛龜心切! 但係..上得d個論壇既愛龜人士..都一定會撐你!!~~~

最緊要..你自己放得開..唔好理q佢地...放下執著~ 由佢地發顛 v~~~
最後仲要同佢地加一句: diu~~你理我呀...關你春事咩~~

hahahaha~~放鬆~

"關你春事!“…………liked!!  發表於 2013-10-31 18:35
回復

4 yrs ago I spent $100 to buy this 黃肚龜, she has grown up so big, last year her eyes became black I thought she was blind, spend $about $4k to see the vet.

去大圍睇嗰條乜野鬼佬獸醫好揾笨,徙錢兼冇用,全程不停對住部電腦打病歷。

不如去土瓜灣嗰個香港獸醫Dr Terry仲好

我隻龜都是睇開dr yuri.  發表於 2013-10-31 18:33
回復

Thanks for all ching ctse's support n encouragement.
回復

我帶隻看醫生花了一佰元,我太太就經常話我對隻龜好過對她
回復

mocked?
should it be ‘shock’?
回復

回復 Healthy 的帖子

正視生命就不會計較牠值唔值得付錢醫病

agreed.  發表於 2013-11-3 16:14
回復

生命的價值不是人能定的,我們沒有權利去制定任何一種生命的價值。

Agreed. Thx.  發表於 2013-11-20 22:03
回復

你應該因為自己感到自豪,唔洗因為人地講野唔開心,串啲可以同佢講,我係咁有錢同隻巴西睇醫生,有咩問題?????
回復

我都試過係咁,最後被逼望住隻龜係自己手上由前一秒仲煜緊下一秒已經離開左我,
我完全崩潰.
回復

我隻盾B都睇緊醫生,宜家用左300蚊,但覺得個唔係幾埋想,諗住轉第二間,我之前仲請假睇,我女朋友話對龜仲好過對佢,
回復

"I was laughed and mocked by my elder brother's wife that "帶龜看醫生? 傻仔!  The turle is only 幾十元.""
我希望她會有 1 日 回頭是岸 .. .. ..

回復

回復 cys487980 的帖子

說得到位,
回復