香港龜友論壇

樓主: avdavdavd
打印 上一主題 下一主題

R 價格 會升定跌 ???

大陸平?  中亞市場仲平, 原生地直頭唔使錢tim,  帶返香港值得冒險嗎?  1級偷運, 勁罰款, 監都有得坐!  風險vs回報, 貴幾千, 值得!

回復

e+真係好貴,玩唔起
回復

Star 發表於 2011-12-16 16:06
e+真係好貴,玩唔起

極品.....
回復

烏龜的 發表於 2011-12-16 00:34
岩岩睇 大陸賣黑幅都係1800蚊人仔= =
多少少花4300 兩隻拎走~
好好樣都係6XXX....

ching 你先最有錢
回復

烏龜的 發表於 2011-12-16 01:10
我又賣14K   XD

轉貼的

我出 兩皮 到我店舖交收ok?
回復

6龜 發表於 2011-12-16 17:09
我出 兩皮 到我店舖交收ok?

師傅有咩好野未見過丫~
回復

D-hero 發表於 2011-12-16 00:35
其實因為某個原因先會令最近r升得咁勁 除左外圍同內地炒家影響之外仲有一個比較少人知既原因 來年R應該會回 ...

應該會回落.......
既然有內幕點解吾講得肯定d?
所謂 "世界新聞" 果d 內幕,吾好聽完就信,要用下腦自己唸唸先好信。例如: 其實邊個政府邊個政策,一仔都係吾比合法出口架啦,揸正左就係揸正左,又會出年就改番既? 係就真係好q靈通啦咁內幕既內幕都收到風!!

ps. 呢版裡面吾信價貴、問佢又比吾出邊度1.8k、淨係識得踩人價貴既果幾位,好似全部都已經早就入左r,正所謂都上左岸針吉吾知痛,所以先會咁口爽。

x2!!!!!!!!!!!!!!!!!!  發表於 2011-12-19 07:23
回復

tintin 發表於 2011-12-19 02:11
應該會回落.......
既然有內幕點解吾講得肯定d?
所謂 "世界新聞" 果d 內幕,吾好聽完就信,要用下腦自己 ...

E家討論真係幾難
話會跌 又比人話踩人個價
話會SHORTAGE 會KEEP住升又會比人話炒龜...
咁...不如D R聽日絕種啦好冇?
我都想聽下師兄你有咩高見@@我新手黎架JA咩都唔識~
回復

討論下,別激動,反正師兄話有咁平既R,可否透露下邊個網?等我睇下係真係假?反正我都想入兩隻,如唔方便透露,PM我都可以,唔該。

x 2 :)  發表於 2011-12-19 14:26
回復

回復 D-hero 的帖子

support .................
回復

回復 benlc 的帖子

賣比我la hahahahha
回復

好想佢跌返個價!!!!!!!!!!
回復

烏龜的 發表於 2011-12-19 13:12
E家討論真係幾難
話會跌 又比人話踩人個價
話會SHORTAGE 會KEEP住升又會比人話炒龜...

吾講得係高見,因為只係一般常識。
當你吾係有能力操控龜價果位,你就無資格批評現價係過高定過低。你可以估計、但無權對現價定性。

所以,高見就係: 對現價不作批評,覺得啱價就即買、嫌貴可以摸頂博佢跌。
但吾好無知兼無根無據咁踩人價貴、或不付責任咁同人講下年會跌。因為如果下年不跌反升double呢..... 你班友咪又係hehehe拍下籮友話 "我估下姐我講你又信"!!
回復

跌緊~!
E+有價冇市=]
唔跌就奇啦=]
回復

tintin 發表於 2011-12-19 20:53
吾講得係高見,因為只係一般常識。
當你吾係有能力操控龜價果位,你就無資格批評現價係過高定過低。你可 ...

我深信入得呢傾既師兄 相信都係由"估計"出發 去發表意見
估計就都係靠估 咁當然有師兄唔喜歡估既野 咁又覺得討論冇意思LOR...
再者 如果因為未知將來龜價會如何 而唔好/唔可以對現價作出評論
咁同樣地 因為將來龜價未知會如何 係咪又可以對其他師兄的言論作出評論呢?
"可能"某師兄既"估計"又比佢估中左呢

平心而論 閒話家常 可必過於認真呢?如果呢到D師兄傾兩句個價就會升/跌
咁我深信佢地唔會討論D咁小既事...
此外 喜歡看就看 不喜歡就按上一頁 何必一定要留難他日呢?

要知道 套用於所有人的普遍價值在世上並不存在~
討論希望抱一個求同存異既心態 而唔係往往將自己既價值觀強加於他人身上
正所謂:百慮而一致 殊途而同歸 MA~
師兄 有咩得罪 多多包涵 和氣要緊 大不了不再討論好了~

果然CHING 唔係普通人....LIKE!  發表於 2011-12-20 00:34
回復

我同意你講可以估,你睇番我之前講,都係話可以估。
我吾同意既係,話得係估,就吾好無根無據踩人現價。
加上,你去睇番踩人果d語氣......

ps: 利申,我只係多事睇吾過眼,自己吾係龜販。
回復

踩價便是踩 , 平貨個個講抵靚正 , 貴唔值就唔俾出聲?
t 大 唔係我亂踩佢價 , 係反應話俾大家 , 話俾我聽佢隻野係咪俾佢墊高個價黎賣 ,
要買平三四千自己去 0龜 度搵 , 咩叫 "無知兼無根無據咁踩人價貴" , 真係走去大陸網搵一倫先 , 買唔買到真係睇你自己有幾多誠意 , 無知依樣野真係要問放幅果d賣家 , 無花變有花 , 幼花變粗紋 , 黑頭變金頭 , 成個包變高身高背 , 飛釘變圓身 , 痴甲變全品 , 九唔搭八睇完真係變無知!
有質有目的貴貴都有人會接 , 4萬2隻幅仔一樣會接  
回復

從來都吾會、亦無權吾比人出聲。
無根無據就係無根無據,"某大陸網" 就係根據?
先吾講你要幾咁有所謂既"誠意"先真係1.8k買到隻返黎,用大陸交收價黎踩本地價就已經係低智..... 你會吾會用大陸樓價同質素踩本地樓?
再類比落去,咁有誠意咁有資源搵一輪,不如平平地買將機票去泰國、呀再吾係不如再有誠意d去馬島,一手捧住隻30幾cm既大大聲話幾舊水咋呢d先係質素呢d先係現價。

ps. 對花金頭果d,我都有份踩你可以睇返,我踩係基於事實。但吾係價囉,因為價既野吾到我講而係市場供同求所定,我吾會無知到睇下前價睇下走勢再參考下外圍就以為自己有資格為本地市場定價。
回復

1.8k有無呢我真係唔知 , 咁你話我踩佢果隻咪又係大陸夾落黎 , 大陸交價同本地交價差2-4千 , 踩我低智無意思 , 明眼人睇自己識分 , 你辦唔到件貨落落唔代表其他人無辦法 , 樓唔樓根本兩樣野 , 點比!
岩 , 有人係泰國拖貨出 , 不過唔係普通二打六做 , 家陣講係普通玩家都可以辦到的事 ,你講到原產地咁遠我真係幫你唔到.

咁家陣個市場咪話佢個價貴囉 , 出極都出唔到囉 , 講笑話減半變無知 , 我同的哥講暗語又變無知 , 最醒係你 , 宏觀環球經濟體 , 道德t 你咪又用緊你把尺度緊我嘛
回復

回復 佳佳B 的帖子

佳哥唔好耍我啦 , 之前你讓隻幅俾我 , 我仲keep住 , 真心要講聲多謝 , 你養得佢好乖好聽話
回復