香港龜友論壇

樓主: twbb
打印 上一主題 下一主題

假如閣下比人挑釁(壇上)~你會反擊嗎?

icaicayin 發表於 2013-6-7 20:55
要出D咁GE招都唔方好野.....

唔睇X都好啲,一睇到佢個X就想嘔
回復

kof 發表於 2013-6-7 19:44
I可以大胆甘廣1句,lee度沒人敢串me滴!

Of course 啦!
回復

Haha, 呢些野少理為妙,
成熟人大把正經事做啦,
有咁ge時間理些無聊人,得閒睇下龜好過啦
回復

反擊過無數次了
回復

ft2728 發表於 2013-6-7 19:57
唔好講笑啦,佢係工程師,又冇品又冇禮貌,正一19工程師,
衰過我呢啲地盤佬 ...

我都係經理兼高級銷售員兼物流部顧問兼會計主任兼保安部主管,不過我鐘意叫自己做打雜,職業同職位有時都係一種叫法嚟,工程師都有高低級同咩公司,有d見習連外賣仔都不如,而且職業同人品基本上都無咩關係,地盤佬有時係粗魯但起碼夠直接

職業同人品絶對無任何關係  發表於 2013-6-17 02:50
非常同意,職業無分貴賤,只要人品好就ok  發表於 2013-6-8 13:03
回復

ft2728 發表於 2013-6-7 20:51
佢感既界女方便有女受佢,我都養安哥啦

借問聲乜野係安哥??
回復

icaicayin 發表於 2013-6-7 20:50
有d人好賤~~
唔小唔鬆化的
(原諒我的粗鄙... 各位都俾佢激到爆了!佢咁話li c姐我真係好憎佢!) ...

你令我諗起想當年嘅幾句粗口,不過由於有爛口成份,有興趣pm比你
回復

twbb 發表於 2013-6-7 21:08
借問聲乜野係安哥??

理髮師  C兄頭像果啲,價值連城
回復

twbb 發表於 2013-6-7 21:13
你令我諗起想當年嘅幾句粗口,不過由於有爛口成份,有興趣pm比你

女孩子C文D好....(但我又唔係好女仔WO)
我行過MK都好怕D女仔滿口粗口的....
例如: 好肚餓 -變左--> X, 好X肚餓呀,XX

我都係好興先會爆一句半句...但PK已經係口頭嬋
回復

回復 twbb 的帖子

打雜..我都好鐘意答人...我番工有打雜呢個識位
咁某程度上...我本人打雜業務範圍都幾廣下
低級電腦工程師..
業務部主管,維修電腦,清潔,銷售,椅子安裝,運輸,採購,陪月,照顧2歲小朋友,睇場,搬屋,裝修,拉線.
最近仲有埋通渠服務
不過算啦,我都只不過係一個離家出走..又食煙又紋身又講粗口.又冇品既"港女"而已
不過呢,好似有人唔知時下港女既定義係乜..

過份自我中心、拜金主義者,有公主病的香港女性。對照港女現象,於香港男性即稱港男。
網上某論壇曾經發布有「港女81宗罪」[1]之發表,及後作者葉一知在其著作《港女聖經》[2]中,將該81宗罪歸納為12宗罪,分別為:
過份貪財
奉旨要用男人的錢
愛慕虛榮
愛發姣
自我中心
嘴裡要男女平等,實際行為就要女性處處備受優待
性格八婆
口舌生非
幼稚反智
對愛情不認真
沒有修養
浪費

轉貼:https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B8%AF%E5%A5%B3_(%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E7%94%A8%E8%AA%9E)

可能我真係中左幾樣啦...先比人話係港女

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
ft2728 + 1 我老婆都中左幾樣^^''
twbb + 1 專業

查看全部評分

回復

lishuikuen 發表於 2013-6-7 21:30
回復 twbb 的帖子

過份貪財
唔貪財....點擔起頭家, 唔通要食屎? 訓街?

$$有邊個唔貪呀....你睇下李生, 食20世都仲有剩呀....

我洗GE錢都係自己搵返黎...係貪GA, 咁點吖

絕對認同*真係自己唔食龜B都要食啦  發表於 2013-6-7 23:54
回復

lishuikuen 發表於 2013-6-7 21:30
回復 twbb 的帖子

我可以應聘照顧兩歲小朋友
回復

icaicayin 發表於 2013-6-7 21:19
女孩子C文D好....(但我又唔係好女仔WO)
我行過MK都好怕D女仔滿口粗口的....
例如: 好肚餓 -變左--> X, 好 ...

我早兩日係觀塘站都見到幾個學生妹生得斯斯文文,但點知一開口又小又老母等等,聽到都嚇我一跳,真係想唔認老都唔得,需然想當年我都曾經壞過,但話晒個班都係叫做女仔丫
回復

回復 icaicayin 的帖子

哈...
我就係唔明..靠自己雙手搵飯食..
穿金戴銀都係自己辛苦番黎既錢買既..
自己愛自己多一D...咁都可以話係港女既話.....真係冇野好講...
食煙飲酒紋身講粗口,,係現今社會真係一件小到唔小既事

不過都可以話我駛男人錢既...(因為出糧比我果個真係男人黎嫁麻...)
如果以上都可以叫港女既,咁佢成功左喎..我就真係一個不節不扣既港女啦
回復

twbb 發表於 2013-6-7 21:54
我早兩日係觀塘站都見到幾個學生妹生得斯斯文文,但點知一開口又小又老母等等,聽到都嚇我一跳,真係想唔 ...

唔知點解我覺得E+D學生妹好撈味....
唔明點解返學要化晒妝....D裙咁短
學校唔鬧GE咩....想當年....長髮過膊唔紮起已經俾班主任訓話了...

你咁岩遇見都係呢d姐,我識好多仲好乖好純既學生妹:-)  發表於 2013-6-17 02:54
回復

lishuikuen 發表於 2013-6-7 21:58

哈...

不能同意更多~~
我愈來愈愛你了>33<
回復

lishuikuen 發表於 2013-6-7 21:58

哈...

吸煙跟紋身係90年代唔係叫夜青咩

而家2013年啦,係正常人既角度吸煙跟紋身真係好平常既事,除非佢X正常啦
回復

唔得..我份人EQ真係好鬼低.
所以而家飯都唔想食
佢好成功令我露出EQ低既本性

佢份人又自戀又變態...
係..冇錯...可能真係有女性覺得男人有臭狐係好MAN既一回事...
但係...個頭咁"笠"再加上有臭狐...唔好聽講句我遠遠見到都避佢九條街啦..

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
ft2728 + 1 好貼切

查看全部評分

回復

lishuikuen 發表於 2013-6-7 16:57
惡意中傷及提問人家母親如何教導..
本人極其厭惡拎人地屋企人黎講...
當時人得罪你..唔係人地屋企人得罪你. ...

我都俾壇上某賤人鬧過我老母,我都費事睬佢
回復

回復 ft2728 的帖子

不過...我好想講句....我個紋身只不過係用黎蓋之前自己手多吉上去既字黎既姐...而且面積細..香港市價$300
而且個紋身係2003年之後整既(實際年份唔記得)

補充:我唔係夜青黎架
回復