香港龜友論壇

樓主: 太子龜
打印 上一主題 下一主題

....................................

妖!!!!好亂呀!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

牙豪 發表於 2012-11-1 21:18
我都係90後,又係有煩惱,又係同另一半有關
我以家中六,要考DSE,但係我真係冇信心上到大學
都係依個原因令我 ...

搵到一個自己愛既人係冇錯既......
讀到就當然係讀埋落去啦,讀唔到咪努力做野囉
師兄你會有咁既諗法其實已經係負責任架喇
將來幸唔幸福,就睇你自己點去行你自己既路囉
回復

讀書la!!!!!
回復

我剩係覺得你懶, 無心返工, 無心讀書.

講真而家你又唔係做咩大工作, 又唔係要大考, 晌香港, 讀唔夠書拎唔到學位, 你都要預左賺錢就要食腦, 食體力, 兩者唔需要讀太多書, 但都係要專注, 你可以對個女仔咁專注, 點解就唔可以為張沙紙同份工作一樣咁專心?

捱下啦朋友, 呢個世界唔只係得呢個女仔, 對你屋企人好d, 盡快搵份工做住先, 你捱既苦太小啦.
回復

回復 銀牙 的帖子

講真,系香港,就算讀到幾個PHD,都末必有好工做,但系,吾讀書一定冇好工做
回復

我當年就係掛住玩~~~而家搞到做倉€€
回復

冇睇晒..不過我覺得咩事都好..你都唔應該自殺
我都係90後....一樣係升唔到大學GE垃圾~但放棄自己太傻了吧~~一齊加油
回復