香港龜友論壇

樓主: wel524
打印 上一主題 下一主題

今朝早五點去望龜, 發現...

回復 泥頭佬 的帖子

食反自己蛋-->有位CHING話唔好WOR, 不過好似無解釋點解
蝦乾, 今日佢就係特別鐘意食蝦乾, 好鬼挑食 可能佢自己都自覺到要食番d咁既野
係呀..我都覺佢唔習慣, 所以唔開心'尼'埋 一放番佢入水箱, 佢勁開心咁周圍游, 其他草草say hi又同佢游黎游去咁玩, 佢走上去曬台曬燈, 隻黑仔又跟住, 好似好fd咁, 可能佢又見到阿四, 佢由細細隻成日都痴住阿四
回復

回復 泥頭佬 的帖子

4年既龜已經咁大隻, 我未養過巴西龜母, 所以唔知 隻隻都係仔, 真係大得好快
回復

回復 wel524 的帖子

食反自己蛋唔好 , 咪你食lo
蝦乾好似食得多都吾好~~
可能佢諗住你想拎佢去做龜零膏 , xdd 所以唔開心
回復

咁你就養反隻巴西女啦 , 搞到d仔咁寂寞 , xd
回復

回復 泥頭佬 的帖子

浸過d龜水wor, 我就唔要, 下次再有寄俾你有點話 到時你可煮面食
係呀, 蝦乾食得多隻龜會挑食唔食糧, 不過見佢剛剛生完咁乖乖識自己生, 咁咪獎下佢
龜零膏--> 我有時會响佢面前食
回復

回復 泥頭佬 的帖子

d仔唔寂寞呀, 佢地搞哂基o者
回復

浸過龜水 , 可以洗乾淨  
寄到黎加更吾食得啦 留反你自己火腿炒蛋啦 XDD
唔食糧 , 餓佢幾日乜都食啦
龜零膏 << 意為你話會比啖佢食TIM , XDD
回復

OH~~~慘不忍睹=_=
回復

回復 泥頭佬 的帖子

我覺得龜水同馬桶裏面既水無咩分別, 除左係鹹淡分別, ching會唔會跌左d野落馬桶又拿番上黎食呢 我就唔會啦(好似誇張左d, 不過d龜水的確係會倒入馬桶裏面wor)

我果d由細訓練到大, 唔使餓幾日, 只要一放糧走開, 佢就知咩事 佢唔食就俾哂其他龜食, 所以佢唔會咁蠢唔食, 最少起碼食幾粒, 之后唔食就話之佢啦 不過會留意佢有咩唔妥既, 清哂糧, 隻隻都有零食食, 佢果時一樣咁happy, 唔使佢自己一隻食哂都有ga
回復

回復 泥頭佬 的帖子

所以話放隻過去你果邊happy10/6得唔得閒去上環一齊曬龜, 到時帶隻出黎同你對親家
回復

我覺得幾日冇換過既龜缸水仲污糟過馬桶水=.=
其實我覺得龜真係幾蠢下.....
似足人WO , 有零食食@@"
回復

緊係HAPPY , 吾好話係龜=.=
對鬼咩 , 我連劏房都冇得佢住=_+
過幾個月應該可以擴建
回復

回復 泥頭佬 的帖子

污糟過馬桶水--->食完野既水, 真係污糟過人既便便水
龜真係幾蠢下--->一定蠢過人, 唔係點解有咁多龜零膏產品
似足人WO , 有零食食----> 香港真係咩都有GA , 現代化商業社會麻, 無既話, 果達地方就係比較落后既地方啦
回復

回復 泥頭佬 的帖子

我相信人&龜都好開心 龜又可以享齊人之福, 人就等抱孫
過幾個月應該可以擴建-->等你呀~~~
回復

污糟過人既便便水<<<<< ching好似有研究開咁喎
一定蠢過人 <<<<< 點知蠢過人 , 蠢過好多動物~~~~有d地發生食人事件
香港真係咩都有GA <<<<< e.g 狗都bb車坐=_=
回復

人 , 只有男人會開心,,,女人應該吾會掛
我冇認過佢地係我既仔/女 =.=
等你呀<<< 好ar , 等佢地搞多幾個月基先 , xdd~~  如果真係成事既 , 我入黎搵你拎 , 因為你"圍"住左 出吾到黎
回復

回復 泥頭佬 的帖子

遲D可能有龜既BB車坐, 其實我覺得無問題GA, 有時帶佢地出街抽住成KG, 真係覺得有D重
回復

回復 泥頭佬 的帖子

CHING又知你D囡囡唔開心, 佢地可能一早想搵老公好耐呢, 我諗佢地2女共侍1夫都未必介意 無睇報紙咩, 好似話東莞工廠果D仲勁, 4包1, 5搭1都有...唔好少見多怪啦
我冇認過佢地係我既仔/女 =.=------>咁請問你當佢地係咩???
如果真係成事既 , 我入黎搵你拎 , 因為你"圍"住左 出吾到黎---->好呀, 真係等你, 到時帶你去濕地公園話過你知邊D係假野

回復

有都吾用= =  陸龜有就吾出奇,陸龜大左好重
回復

我都吾知佢地開吾開心架,只不過吾想浪費左d蛋姐(比你又吾食喎,XD)
四包一,五包一,,,包場咩,佢應該會好短命,,XDD
你見得多就吾會小見多怪姐
我當佢地係寵物@@
哦,好丫,濕地公園半日遊
回復