香港龜友論壇

樓主: wel524
打印 上一主題 下一主題

今朝早五點去望龜, 發現...

回復 泥頭佬 的帖子

你一定好少帶佢地出街
回復

回復 wel524 的帖子

係丫,超少,多數帶佢上天台(水龜都少)
回復

回復 泥頭佬 的帖子

有天台幾好呀, 夠清靜, 無人SO擾, 我要拎落樓曬, 有D街坊望住, 不過果個位少人行都好D, 如果有人打羽毛球就無得放,  我驚佢地唔小心踩到我D龜, 所以都係等無人果時先拎落去自己放哂成個場, 好少人行過, 又1對1睇實D龜, 一定唔會俾人踩到同走失
回復

個天台係公家地方 , 成棟大廈d人都上得去既=_=
有D街坊望住<<<<<我都有ar , 星期日好多人上去曬衫曬被~~(又多野問)
如果有人打羽毛球就無得放<<<<< 我就1定有位曬 , 不過我圍住佢地既 , 驚佢亂食野~~你搜尋我個名睇下我之前既曬龜post~~
又1對1睇實D龜<<<<< 你每次曬一隻?
回復

回復 泥頭佬 的帖子

曬衫曬被--->會唔會話你整污糟佢地D被
驚佢亂食野-->咩你D龜咁為食=O=
每次曬一隻--->全部帶哂落樓, 不過就每次放1-2隻出黎自由行, 佢地就好HAPPY駁命走, 我就好辛苦咁駁命追LAW, 輪流每龜出黎行一陣咁啦
回復

回復 泥頭佬 的帖子

曬龜POST, 可唔可以你幫我搵搵??
回復

回復

回復 泥頭佬 的帖子

好好...唔阻你地溝通
回復

回復 泥頭佬 的帖子

個圍欄邊度黎, 我都好想有一個添圍住D龜都幾好, 佢地有時真係走好遠
回復

我帶個小膠盒同兩隻小巴西去公園曬太陽,一去到公園,o的小朋友個個圍住龜,擋住哂的陽光。 如果帶佢地去遠o的,我又驚佢地暈車浪...
回復

回復 Gloria_cwy3 的帖子

暈車浪??會嗎??...我D龜龜好似未試過會暈車浪
回復

我上次把小龜箱掛在bb 車上,帶佢地曬太陽兼去街,之後返到屋企,隻龜呆呆地,我懷疑佢暈車浪
回復

回復 Gloria_cwy3 的帖子

可能隻龜太細, 架車搖下搖下, 佢唔夠力抓實唔郁, 大隻D會好D
回復

會唔會話你整污糟佢地D被<<<<< 吾會 , 佢地會將D衫 / 被掛係繩
咩你D龜咁為食=O= <<<<< 係ar , 水龜吾會亂食野 , 但2隻陸龜見到地下有1點顏色都會去咬~
我就好辛苦咁駁命追LAW , 輪流每龜出黎行一陣咁啦<<<<< 乜你跑輸比隻龜ar  ~~~每次放1-2隻出黎自由行 , 咁其他龜咪冇人睇住? 吾驚比人拎左去整龜苓膏咩?XDD
回復

自家出品的~~~~走到遠吾緊要 , 吾好分4個角落頭走就OK啦
回復

回復 泥頭佬 的帖子

係ar , 水龜吾會亂食野-->的確係, 我D龜龜都唔會亂食野, 所以放出黎好放心
咁其他龜咪冇人睇住? --->係呀, 無人睇GA, 不過同場既環境好廣闊, 一望埋去就睇得到, 平野應該無人拎掛, 當然...我果頭顛佬特別多, 有人拎真係唔奇, 所以有時唔會行好遠, 捉龜都捉到累死我
回復

回復 泥頭佬 的帖子

唔怪之得無見過==!! 我通常會兩隻小草一齊放, 佢地好鬼精 , 兩隻分開兩邊走
回復

我D龜龜都唔會亂食野<<<<< 食左你吾知姐 , XD
平野應該無人拎掛<<<<< 好難講 , D人真係會食龜既
我果頭顛佬特別多<<<<< 希望你吾係其中一個啦 , XDDD
回復

回復 泥頭佬 的帖子

食左你吾知姐 -->@@無言了
D人真係會食龜---> 我落樓果時我見過有街坊徒手拎住隻草行落樓曬, 完全唔知咩表情回應好, 我諗尼度D街坊咁鍚龜(徒手都要拎落街), 應該唔會食龜既, 尼邊街市魚檔都無龜賣, 可見沒人食沒舖賣
希望你吾係其中一個-->可以99.99%講你知我唔係LAW....剩番果D可能性係俾你激到我顛既機會率
回復

哈哈~~
徒手拎住隻草行落樓曬<<<<< 咁勇 , 我d巴西吾得 , d爪好恐佈 , 我就黎要幫佢剪指甲
剩番果D可能性係俾你激到我顛既機會率<<<<< 得0.01% , 即係証明我激你吾到啦~~
99.99% <<<<< 其實你係1桶洗衣粉黎 , xdd
回復