香港龜友論壇

樓主: 釣魚台
打印 上一主題 下一主題

號外~最新......

尋晚係地震?餘震?
回復

你完全左派  死左言淪         又話人無腦  又話人被利用  又中曬毒  又叫人大個啲先  而家講乜都好難聽入耳  又叫人理性   得你一個有腦理性訝   
   講5惦就  一句   和平討論  李姓
係咪    有收$       五毛   百分之ㄧ百土生土養的五毛  
請理性  桃論              

回復

TakTak 發表於 2014-9-29 09:44
回復 hung1106.c 的帖子

你大個啲,成熟啲,第日睇番

你完全左派  死左言淪         又話人無腦  又話人被利用  又中曬毒  又叫人大個啲先  而家講乜都好難聽入耳  又叫人理性   得你一個有腦理性訝   
    講5惦就  一句   和平討論  李姓
係咪    有收$       五毛   百分之ㄧ百土生土養的五毛  
請理性  桃論               
回復

TakTak 發表於 2014-9-29 10:51
回復 sahei111 的帖子

各有立埸,無分對錯

我同你睇法一様的, 我也是百分之百土生土長的香港人. 只是我呢一代特別D經歴過九七回歸.. 老實説起初真是有點兒不慣.. BNO 轉 特區護照等等.... 但唸深一層.. 如果拿住本BNO去左外國出左事..你估下中國會吾會彩你(你話係香港人). 相返又估下英國又會吾會擋你是英國人(你話係香港人).. 就算英文講得很好..在外國人眼中都係 Chinese pig or banana, 仿如你家裏的賓賓已過七年拿到永久身份證,她都一口流利广東話, 但問心你會吾會覺得她是香港人.. 為何要站在中間兩頭吾到岸?  所以最後我揀了特區護照.
回復

伐也是百分之百土生土长的香港五毛
回復

圖中應該不是子彈,是tear gas入邊散出黎既,類似子母彈,開槍機會好鈿,一但開第一槍,美國就會用各種國際法,人權法介入事件
呢D時侯唔好隋意相信所胃主流媒體,應該自己要有分柝能力,妄目相信媒體只會容易成為扯線公

你真有見地 分柢能力 你毒有 眾人皆醉 你獨醒  發表於 2014-9-29 13:48
回復

回復 TakTak 的帖子

我都係土生土長八十後   
支持香港政府採取適當武力對付影響民生經濟、破壞社會繁榮安定嘅暴徒        
暴徒思想不代表我, 我身邊亦大把人和平理性

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3  

查看全部評分

回復

地獄火 發表於 2014-9-29 01:11
所以有句成語叫做"精人出口、笨人出手"
成班傻仔中哂美國佬計 ...

於我心中 ,只有3種人 ,精人......蠢人......我係屬於中間的 ,,,,,,,,,,,,,,,,問親 D示威人...個個都話 "而家唔出聲 ,日後無機會..........比佢吹x漲 ,講到而家政府好似迫害佢咁..........看—下巴勒斯旦 ,中東-D國家 ,連講都無機會就比政府打靶 ,HK太講民主及自由 ,利用呢D去攞著數及做檔箭牌 ,正PK

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復

讓5毛吠               
回復

回復 EV-DAY 的帖子

香港警察如果唔夠班暴徒惡, 港人可以發起去中聯辦貼大字報同請願, 要求解放軍介入平息班暴徒引起嘅動盪
回復

回復 herbalchung 的帖子

大批佔據金鐘、旺角的市民,同步響應大會呼籲,高舉手機閃光燈,即場演唱《海闊天空》,並一邊搖動手機。而在灣仔軒尼詩道,有市民在場播放樂隊Beyond的《我是憤怒》。
回復

政府已跪低!可以做的就係回應訴求!
回復

kanhung 發表於 2014-9-29 20:35
於我心中 ,只有3種人 ,精人......蠢人......我係屬於中間的 ,,,,,,,,,,,,,,,,問親 D示威人...個個都話 " ...

今晚我有幾個麥兜朋友出去聲援,我笑住叫佢努力,我會嘆冷氣睇住 TV 笑住睇佢地努力,我算係咁 la
回復

我都有一個FD過左30歲仲係咁憤世嫉俗成個十幾歲少年咁
回復

回復

回復 herbalchung 的帖子

等解放軍落黎,佢地先知道香港警察有幾善良。
回復

原諒又原諒 Cy可有拍掌
諸多忍讓沒有獎 也沒誰人賣帳
回復

回復 燕赤霞 的帖子

佢地敢咩,你估佢地係蘭若寺的燕赤霞
回復

回復