香港龜友論壇

查看: 1588|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

李卓仁俾左錢黑社會做路霸、搞搞震?

樓主
做嘢冇錢收,認真穀撚氣。
黑社會唔易做,唔信嘅來試下?

好多人都話黑社會好架勢,我就話黑社會好陰漬。收錢做嘢喺我哋做人嘅最高原則,但喺撞到一個比我哋更加無陰功嘅社團,你真喺一棟都冇。
我哋fourteen K出曬名夠薑嘅,如果唔喺點會有人揾我哋去沖警方呢?話明學生哥唔夠膽去沖架啦,所以要我們打頭陣啰。個日老連帶咗20幾條靚,去到金鐘扮市民,起勢咁撩嘀差佬,終於嘀差佬忍唔住,掟咗幾個波蘿彈出來,俾嘀記者影到正,仲喺全世界直播,我哋促有臺詞嘅「香港員警點解咁樣對待手無寸鐵嘅市民」。好嘢,收工,金馬影帝水準。你都唔好話呢份工容易做嚄,我哋人人都索咗好多啖催淚氣,你估索four仔啊,好幾個兄弟仲俾胡椒噴霧射到兜口兜面,涕淚橫流,唔喺誇張,一般人頂唔住架!
現場仲見到和記嘅囝囝嚄,又喺20幾條友,原來都喺收錢做嘢。情況都好唔到我哋幾多,個個一撲一碌。
點知過咗幾日,仲未見磅水?話明1人8舊,被拘捕就加多1000嚄!去問大佬,點知俾佢鏟到飛起,話你8舊水就咁緊張,金主依家都未過數,每個人1萬架,仲大筆。冇錢我點出糧俾你?嘩,原來班大佬層層掠水,冇辦法啦,做細嘅,食得鹹魚抵得渴。
邊個金主咁無良啊?師爺話就喺泛民個位代表工人利益,仲要走到維港幫救生員跨海嘅議員李卓仁啰!大佬試過追數架啦,人哋話依家用錢嘅地方多,遲少少手松咗會俾嘅。我哋黑,都唔夠佢黑,逼得急,人哋報警點算?用黑社會扮學生?扮市民?冇有番咁上下智慧,真喺諗唔出咁高章。
妖,黑社會都要吃飯養老婆架啦,唔俾錢?一於去旺角踩你場。點知又見到和記,仲開咗十幾架車,無牌嘅,幫手做路障,可能佢哋已經收咗錢啦,返去再問下大佬先。
回復

沙發
完全   膠帖        
回復

板凳
閤下       係咪   精神不能自主    ∫           停不了出膠帖
回復

地板
陣間右手 會5會出來  自閩自答
回復