香港龜友論壇

查看: 4681|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

急!!邊間獸醫好?

樓主
栗子 發表於 2015-6-16 20:29
之前好似睇過個post話黑藥配方變差左,用左仲衰,唔敢用

栗子兄,既然你book唔到余醫生而又怕大圍醫唔好,真係唯有自行用藥...但你又唔想用黑藥,真係好難去幫到你,
你去中峰佢都係教你用黑藥加浸 Repotboost(我都係試過去問過中峰佢)!其實你都係要放膽去試吓..因為總會有下一次D龜會病!
放心去試啦...襯佢仲食得訓得...早晚的一吓黑藥,(我都試過,好番)

回復

沙發
栗子 發表於 2015-6-17 00:36
黑藥係咪抗生素果顃?

好似冇!但我曾經比過4分1粒再一半兒童幸福傷風素隻豹食...用水開溶浸佢..結果好番!

P.S..4分1粒再一半
回復

板凳

我用左..冇咩問題發生過!如果有問題...佢都唔會比買啦...!
問中峰佢都叫你用黑藥...!各有各法...
好似大圍個間診所...我都去過..有成功同失敗既例子..!
唔通d人話唔好..就要執笠咩...
記住一句說話"沒有最好..只有更好"
好彩你隻龜仲肯食野...你先會有時間比你去點處理...如果連野都唔食..大圍差到點樣唔好.你都要去試吓啦!

P.S 如果你去大圍果間睇..試吓搵tiger醫生...當年好出名!!
回復

地板
栗子妹...大家講左咁多意見比你..睇吓你自己鍾意想用邊種...!每種方法總有個做開方牛既人....
好定唔好..真係好睇自己隻...龜!!
回復