香港龜友論壇

查看: 4021|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

千其唔好去沙咀道獸醫睇龜

樓主
我隻櫻桃紅腿眼病得好犀利,見網友推薦既享和Booking full晒就去住呢間先(沙咀道186號友聯樓地下14號)
我都知衰, 屋企設備同環境都唔得, 搞到佢病成咁, 但係個女獸醫真係好唔掂, 拎上手一陣, 講埋晒D行野,話有感染, 又唔檢查下, 打支針就算
之後同佢講條頸附近有個好似水泡既野, 佢就用綿花棒起勢推塊皮, 推到裂左就話"哦, 甩皮"
番到去之後成塊皮甩左, 個傷口好大!
之後仲去睇左三次, 每次都係望兩望打針就算, 又俾埋D冇用既野, 都話已經冇食野好多日, 仲係咁俾D要食落去既藥, 俾埋針筒我叫我盡量餵, 上次我話佢個口入面好多膠狀物, 個鬼佬醫生就話D龜成日縮, 冇幫佢睇到, 宜家就覺得我可以整得開佢把口喂藥?
間野俾我既感覺就係不停要你買d冇用既野, 知你唔係好識就唔會反抗,焗住買

大家唔好見到鬼佬醫生就覺得好, 佢係度既作用就係加左一支抗生素針, 一D幫助都冇, 我入左去咁耐就講得幾句野, 係咁同其他人講野. 一d都唔尊重人.
後生D, 好似鍾嘉欣咁成日拋英文果個更加唔洗講, 唔睇好過睇

各位龜主睇醫生前要三思, 真係要睇口睥
同埋荃灣享和真係好
回復

沙發
睇正呢d向錢看黃綠醫生真係得不償失,嘥錢之餘最緊要係延誤龜隻病情

咁隻紅腿宜家點呀
回復

板凳
咁隻紅腿宜家點呀? x2
回復

地板

咁隻紅腿宜家點呀? x3
回復

咁大件事
回復

呢間我都幫襯咗幾年,一路都覺得唔錯,仲介紹咗好多朋友去,都無人同我反影有D咁嘅問題,至於佢叫你買但你覺得無用嘅野,其實你可以唔要,佢地唔會強迫你,我都教我D朋友咁做!
回復

唔係鬼佬, 係竹星妹, 呢個我覺得唔算差, 但真係堅靚女(重點有誤
回復