香港龜友論壇

查看: 5581|回復: 14

3個鍾後到天光墟

各位師兄有冇人一齊去買野 因為唔知咩價錢合理

我想買魚同龜 重點是平既爬缸 會唔會有改裝爬缸

大家有心一齊去留名 到時集合!
回復

今日星期日 今日好多人  好多龜賣
平背350(8cm黎講系貴仲要斷指根)飛河480
忍者150 黃緣苗4000(貴)黃頭象成體600
紅面旦大苗800 巴西10 珍珠10
以上全部吾同檔口 因為飛河龜同平背吾同檔差一百蚊
有幾檔賣好平既氣泵 仲有條凸頭既金邊獅頭70(讓左比個剛養魚既人)
今日有收穫 一個有鏡魚缸加舊沉木80
2條蛙眼守宮150 加袋35蚊魚仔 爽

分享比大家龜既價錢 喜歡加分 不爽勿插

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
wongfafa + 10 多謝分享

查看全部評分

回復

多謝咁詳細嘅報告~~~
回復

師兄你好 請問果到刀旦有冇平好多? 唔係成體就OK
回復

今日本身諗住去賣啲龜,思量過後都係取消~試過三次擺檔,成交欠奉,
好多人都係養魚唔係養龜唔識分品種品相,預算都係好低,反而大大隻平
價龜最多人買番去試玩。我之前係拎純種南石,三黃小青,純種彿鱷,釘
頸,變異草,虎紋蛋,超紅紅面蛋去賣成交都係一兩單,最後嗰次轉賣草
龜,花龜,油彩,地圖,開價低於網價三成,賣哂。呢個係我既經驗,想
去賣野既師兄師姐可以參考,以免白拎。至於樓主講既部份龜價,係有幾
條友個個星期去等新手嚟做水魚,贵過交易區甚至貴過魚街 ,出哂名。

評分

查看全部評分

回復

刀背好似有一隻手板咁大350
回復

但系個甲殼好差 系轉彎啊叔賣 玩緊扑傻瓜 你要買就劈佢一半價
回復

其實想去賣龜既師兄都要清楚一樣野 就系金魚街大部分既店舖賣既巴西 地圖 珍珠都系果天光墟批發
我問過批發價 巴西200蚊120隻 珍珠一樣 地圖250蚊10隻 忍者35蚊隻大量好似平5蚊 鱷苗25蚊隻冇大量
根據以上批發價 黃緣 雜花雜草 變異龜  全部只系用黎吸引人過來睇
真正可以賣既;以我角度會買既價錢。。
地圖60 火焰100頂盡 草龜30 巴西8蚊12蚊2隻 紅面旦400 平背100以下仲要有價講
雜花300左右 飛河200即買 忍者120有價講 盾擘全品700 黃頭象成體300-400(只見過成體)
豹苗仔300 紅腿500 黃邊水魚20 蛙眼守宮80內 豹紋守宮300 其他魚龍
銀龍100條 金龍300條 花羅漢250睇頭 金招財手板大40 凸頭金邊獅頭50即買
手臂大狗仔鯨300即買 琵琶魚手板大25 金琵琶手板大30 其他琵琶我冇玩 抱歉
橙點魔鬼魚 手板大200-300 飼料魚1蚊2條基本公價 紅藍白龍蝦仔5蚊隻即買
仲有日本蘭 手板大50蚊即買 手臂大羽毛刀150即買

以上系我個人在天光墟心目中既理想價錢 相信大部分都差吾多
所以各位師兄如要賣龜請勿以零售價賣出 否則只怕白行一轉

你的價錢,是龜販批發價,玩家不可能做到。  發表於 2016-5-15 21:38

評分

查看全部評分

回復

今早我拎廿几只石龟仔去卖,断尾一百,全品两百五,品质好货靓就去。贵价的真係好难出
回復

我見吾到喎
回復

全品250都吾會好賣
回復

我想買一隻黑d既草龜苗 手指公咁大 但系搵吾到
回復

全小明 發表於 2016-5-16 01:03
全品250都吾會好賣

好卖吖,要卖二百全走
回復

有相嗎200?真想睇200蚊既草苗