香港龜友論壇

樓主: wailok2k
打印 上一主題 下一主題

嘩...早排中峰係網比人唱完.

ping 發表於 2011-11-7 17:16
回復 lok0114 的帖子

咁LongHeiChan味潑火潑大咗火

其實我覺得系LongHeiChan冇啦啦一句你成功左系度誤導左其他入嚟睇Post嘅人囖`
LongHeiChan自己冇睇清楚野....
回復

逍遙人 發表於 2011-11-8 00:11
不招人妒是庸才

生意好、樹大招風,難免會招人妒忌......
回復

香港夠姜只單一賣龜的店鋪有多少?

銅鑼灣水中情@@  發表於 2011-11-9 19:52
回復

123654兄,我自問講得好客觀,而且E個係事實,大家有眼睇

請問我有講錯咩? 次次講中蜂兄,我次次都係甘講,不知幾多師兄師姐認同~

再者,我之前又點對中蜂兄了?

當時大家各有各做自己既生意,都吾知咩事俾班中蜂支持者插到成個蜂巢甘

我有冇話中蜂兄 ? 無 ! 係我班支持者睇吾過眼他們既無品同惡意中傷,先群起反擊回禮~

而我同佢都先後出帖話誤會,彼此了,師兄重提舊事叫我算把,實在對我一種侮辱...

回復

回復 zero_1 的帖子

中蜂係好好人, 但真係比佢D支持者影衰哂, 個個都唔識用腦判定是非, 一尾為鬧而鬧, 根本都無睇清楚人地講咩。
回復

回復 _朱古力_ 的帖子

所以佢應該出黎解話, 唔好講完D咁煽火既說話就潛水
回復

lok0114 發表於 2011-11-9 09:16

中蜂係好好人, 但真係比佢D支持者影衰哂, 個個都唔識用腦判定是非, 一尾為鬧而鬧, 根 ...

不能認同更多...根本都無睇清楚我地講咩就開火。。。。。
回復

唔使講咁多,大家心知肚明啦!嘿嘿!在此,我誠心詛咒果d悪意中傷中蜂兄既人不得好死、生仔冇屎忽,并祈求上天保佑善意既人得平安

有d曲線feel  發表於 2011-11-9 11:37

評分

參與人數 2威望 0 收起 理由
我愛中蜂 + 10 熱心幫助
啊橙 -10 違規內容

查看全部評分

回復

最近看了很多關於中峰的文章,大家要明白網絡的影響力很大,很多訊息(包括真及偽)都會很快傳出去,信人不如信自己,自己去睇睇。我前幾日去過一次,龜不是我杯茶,量平魚街少許,所以入了貨。店細貨散,但不是去酒店,所以無所謂。我賣東西都會看清楚及行多幾間check價,有信譽自然有人幫,黑店不用說,人人都知。所以大家自己想一想,去唔去自己選擇,不用花時間在此說三導四。
回復

回復 123654 的帖子

你而加似係刻意為中蜂結怨, 多過為佢辯護, 你咁樣只會令人覺得友緣既客都係不可理喻, 橫蠻無理, 你而加係害緊佢, 唔係幫緊佢
回復

我就信自己既經驗啦... 友緣既店員真係好好人..我係新手.. 我只係買隻平價既地圖龜 佢地都好好心機同我講... 仲好有自信,主動提出係我面前喂佢, 消除左我怕唔開口既顧慮.. 對於新手黎講... 如果買到番去開都唔開口... 真係會打擊自信ga...  所以我都喜歡去友緣買野 =]
回復

希望大家可以做個幸福的人,就像我的簽名一樣,
"一個幸福的人是不會埋怨別人的"講完!
速逃...免得做了箭靶
回復

使唔使咁惡毒要詛咒人,只會令人更反感!

我都速逃...免得做了箭靶
回復

123654 發表於 2011-11-9 09:51
唔使講咁多,大家心知肚明啦!嘿嘿!在此,我誠心詛咒果d悪意中傷中蜂兄既人不得好死、生仔冇屎忽,并祈求 ...

論壇就緊係討論架啦 個個意見唔同好正常
人地唔鍾意中蜂咁又點?就要比你咒?低能
唔通唔撐中蜂既人又咒返中蜂支持者?幼稚
中蜂支持者太多害群之馬 整臭哂
人地中蜂本人都出聲 你條友就咁博命去話人
皇帝唔急太監急!你真係好忠心定係某ac的分身?
回復

lok0114 發表於 2011-11-9 09:16

中蜂係好好人, 但真係比佢D支持者影衰哂, 個個都唔識用腦判定是非, 一尾為鬧而鬧, 根 ...

果班狂迷一向都抱住"中蜂永遠是對的"㴝做人架啦
之前人地話中蜂賣病龜,班粉絲就就話人買龜唔識睇龜,冇得怨
又話有時有病龜好正常,甚至鬧人買龜係咁架啦,冇錢咪學人買
但轉頭有位會員賣楓葉龜,新主人養死左 又會變左要那位賣家賠錢
又話人賣病龜 禽獸不如,。人格有問題等等
可見事例相近,但批評差天共地。雙重標準
其粉絲盲目擁護
回復

跟本無言討論既空間同必要.....學大S話齋.."不要去聽...要很很的試".....大家用心客觀諗下...無啦啦有人中鋒兄D龜有問題...有幾個可能性...1...佢D龜真喺有問題....2...有人覺得佢賣得貴....3...同行如高滴國....4..服務態度吾好...禁如果係禁自己去睇吓咪知law....至於所謂中鋒支持者....又有幾個可能性....1...佢D龜真喺冇問題....2...有人覺得佢賣得平...3....中鋒每人比左錢佢地....4...佢地飲咗中鋒神水......學樓上師兄話齊...無人無去過間歺廳就話佢好吾好食....以上係比較客觀既睇法
回復

我係佢到買過一隻則頸一日就死左(我玩咁多苗未試個一日釘  衰極都3星期  )  同佢講佢話買過第2隻平返150  我覺得嘛嘛   如果係五木買大多數可換過隻
回復

我本人就吾會反對有人話中鋒兄D龟或佢個人有問題....老實講..可
能人地真係買咗返屋企釘左或者有病呢...生口好難講...但係正反兩方無必要...你話我抹黑...我話你麻木擁護...公道自在人心
回復

陰謀論D禁諗...上網賣龜既人..做臭左個名可以轉轉名或者拍吓攞油就走人...但如果係你..幾皮野租間輔...一家人落去賣龜...重要主要做網上客....你會吾會做臭自己個名//////以上係比較客觀既睇法
回復

理髮師 發表於 2011-11-9 13:26
我本人就吾會反對有人話中鋒兄D龟或佢個人有問題....老實講..可
能人地真係買咗返屋企釘左或者有病呢...生 ...

講得岩
支持或反對 各有人睇法
係果條友衰到要咒人咁口臭 先黑人僧
回復