香港龜友論壇

查看: 3557|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

我的珍藏公仔Monchhichi

樓主

我的珍藏公仔

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
lukehui + 10 多謝分享
力蘇仔 + 10 多謝分享

查看全部評分

沙發
好多wo 好得意
回復

板凳
我老細都好鐘意mon芝芝
回復

地板
全部都係芒痴痴ge~~~~~~~~~
回復

好~多~呀~
你草左幾耐

我唔使儲錢,我喺老人家嚟架  發表於 2011-6-27 22:18
回復

其實佢係人定猴子= =??
回復

harrypoi 發表於 2011-6-27 22:07
好~多~呀~
你草左幾耐

我講緊d公仔草左幾耐先有咁多

我忘記了,我些是朋友在曰本買的  發表於 2011-6-27 22:40
回復

真係好多.............
回復

我都好鍾意喎! 係超級fans.
自從生完阿囡之後, 就買少好多囉.
都係見到好鍾意又特別先會買.  
我都有張n年前影的珍藏照. 係咪好靚!
我既公仔由我第一份工, 出既第一次糧開始買.

大堆頭

係北海道買返來架. 有音樂鍊的.

小天使系列...而家應該搵唔到.

要做芯之廊vip會員, 先有得送架. 黑超人

四位都係morhair質地來的. 都係限定有號碼的.

心形頭頭都係限定版

藍色星星...限定版

我結婚時的花車公仔

嘩,你好利害,有好多是珍藏版呀  發表於 2011-6-27 22:42
回復

jackielee: 係呀! 好多而家都未必買到. 真係好珍藏好珍藏版架. 以前都會得閒拿出來影相, 而家全部放晒係手提箱入面, 只有幾隻會擺出來. 而家越出越多, 我都買少好多囉.  
回復

carolcarolam 發表於 2011-6-27 22:29
我都好鍾意喎! 係超級fans.
自從生完阿囡之後, 就買少好多囉.
都係見到好鍾意又特別先會買.  

wow~@@你真係super勁多Monchhichi!!!
回復

回復 carolcarolam 的帖子

我現在都沒有買了,這些都是前年買的,前年突然間好鍾意,嗰半年我痴咗線,買買買,之後有好鍾意水晶有買買買,現在沒有了,所有水晶都掉哂了,買了好多錢,個個月都買,後來得一個方法,介咗佢,立心掉咗佢,一件不留,真喺買得好多,用咗太約應該有5.6萬了好似痴咗.................
你睇下D相...........現在唸番都覺得恐佈,有D在外國網上買的
http://s39.photobucket.com/album ... ;mediafilter=images

http://s40.photobucket.com/albums/e207/smallcatlee/?start=all
回復

好多天線得得B.....
回復

回復 jackielee 的帖子

我鍾意monchhichi係因為, 我小時候都有一隻, 佢係我既玩具, 不過小時搬屋時唔見左.
之後大左, 出來社會做野, 有錢就開始買.
咁我就無係外國網買, 差不多都係芯之廊買的, 佢係唯一一間同日本有聯繫既店舖, 老闆又細細間舖做到而家大間既舖, 係先達廣場一樓.
同埋佢既價錢比出面平些, 款式多好多, 返貨快. 所以我又係個樹做埋會員, 買野有8折, 咁又抵返.
以前份工, 搵得多, 基本上鍾意既款都會買, 有大部份都係老公送或朋友送. 除左公仔, 我仲有monchhichi既袋, cushion, 被, 衣架, 杯, 毛巾等等的.

嘩, 真係好多水晶喎! 你都好沉迷. 我都有買, 不過就適可而止.
之後, 都有好多沉迷既時候, 買blythe, bjd等等, 百幾元-2千幾元都照買, 又係生阿囡既關係, 少左玩及小左打理, 最後都賣晒出去. 好彩都可以買返到個價, 唔使蝕好多.

其實每個人, 都有唔同階段沉迷, 而家咪沉未玩龜囉...哈哈~

芯之廊我都有去買在先達的,嗰度有好多  發表於 2011-6-27 23:42
回復

你有好多兔兔喎? 你賣兔架?
反而我無養過兔, 媽媽唔比, 由小時侯一直都唔比養, 因為話好多菌.
我記得媽媽朋友的兩個女兒, 因為養兔仔, 攪到成身生皮膚病.
所以媽媽好抗拒養兔.  
回復

我都儲了好多好多張國榮cd,唱片,書,相片
差不多每隻CD,都要買2隻,1隻要嚟聽,1隻不動的,曰本版都買,
其他歌手Cd我都有好多,有D都喺珍藏,其實我應該喺有些儲物的病態,現在都介了
回復

又想起婆婆送過比我

但唔見左了

婆婆已去世多年,睇到monchhichi 就會想起婆婆

講得好岩~  發表於 2011-6-28 00:04
都是一個美麗的回憶,你的婆婆在你心中的  發表於 2011-6-27 23:56
回復

carolcarolam 發表於 2011-6-27 23:44
你有好多兔兔喎? 你賣兔架?
反而我無養過兔, 媽媽唔比, 由小時侯一直都唔比養, 因為話好多菌.
我記得媽媽 ...

我養了5隻,有4隻是買的,有1隻是兔兔生的
回復

回復 jackielee 的帖子

未嫁時都好鍾意儲野架! 個時我做文職, 成日都要聽電話, 寫低留言. 就好鍾意買memo pad, 買買埋埋都有成堆係度.
我都有呀, 我有一本厚厚的yes card, 仲係樹. 丟左佢又好浪費咁, 賣左佢都唔知有無人要.
咁我有無你咁跨, 買兩隻一隻用來聽, 一隻用來收藏.
我都有好多韓劇,台劇dvd係度, 之前未咁hit係網上睇時, 多數都係買翻版睇, 買左睇完又係擺係度, 而家有成箱.

我有好多個膠箱................  發表於 2011-6-28 00:11
回復

jackielee 發表於 2011-6-28 00:09
我養了5隻,有4隻是買的,有1隻是兔兔生的

我反而養貓. 貓貓而家有4隻, 兩隻係買, 兩隻係貓媽媽生.
之前都生左兩胎, 其他的都係送比人或賣比人.
餘下的貓爸貓媽就自己養, 兩隻女就奶奶養.

我未養過貓  發表於 2011-6-28 00:21
回復