香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: +蜜糖寶寶+
打印 上一主題 下一主題

寶~*好凍好凍好凍呀~~邊度有SNOW呀 ??!!!*

Sred 發表於 2011-12-13 01:09
回復 +蜜糖寶寶+ 的帖子

地盤夜更...睇吓d工人有無偷懶,原來自己最懶... ...

咁夜係室外返工咪好凍LAW*0*~~~~*
回復

yuk郁 發表於 2011-12-13 01:14
嗯嗯~
我地兒家3322…如果elective 3,3(c,c)唔知得唔得

E~~~*我考果時已經係好耐之前GE前*XDDDDD~*
我果時就中化&UE D or 以上, AL 2個C 1定可以入, 1隻C 9成入到AR~~*
=3=" 而家我都唔知AR~~*你中6 LA????
回復

dickccm 發表於 2011-12-13 17:42
回復 +蜜糖寶寶+ 的帖子

溫差大, 可以係兩個世界wow.

YES AR!!!*
返早果時返工好凍,放工好熱
返晏果時返工好熱,放工好凍>W<
回復

+蜜糖寶寶+ 發表於 2011-12-18 00:56
E~~~*我考果時已經係好耐之前GE前*XDDDDD~*
我果時就中化&UE D or 以上, AL 2個C 1定可以入, 1隻C 9成入 ...

係呀…>口<…bio要加油先得!
同埋你覺得邊間收得易d
回復

yuk郁 發表於 2011-12-18 15:26
係呀…>口

加油ar=)
^^
我唔知而家係唔係都係以前咁計法,
因為我讀2al+2as , poly計分係: al x1, as x 0.6 ,我果時係1定入到poly, 不過博入hku,
反而你諗下想要邊種讀書ge 風格 & 想去邊間讀,
以我所知就hku ge nursing同其餘2間 就會讀得比較輕鬆少少, 因為total實習時數最少(係岩岩符合nursing council ge 標準), 上lecture 唔洗take attendance, 剩係tutorial 先要 ,
衰ge 係最後1年出14個week 實習係不分星期1~日,  星期6日都有機會要實習,  放平日~*但係實習果時冇出d 咩錯就畢到業~*
聽聞cu 就比較重theory ,  背好多好多野, 不過最後出17~18 week 就只係出星期1~四, 但係實習時要考試
poly 就好似比較重實習, 聽聞實習時間最多, 同埋聽聞如果sick leave 多過1日就要補10日~*不過就比較多實習經驗~*
唔知有冇講錯=口="~~*而家係唔係都係VIA JUPAS 簡GA???
回復