香港龜友論壇

樓主: D-hero
打印 上一主題 下一主題

硏究下你地討厭我D乜 入黎插下啦

好煩呀... 你又唔係明星... 我真係完全 100% 無興趣睇你地 d 私人恩怨...
更無興趣研究有無人討厭你/喜歡你...

呢個 post 成日升上首頁睇到我有 d 炆...
為免阻礙正常論壇交流...
如果呢度夠 70 個回覆我便把它移入投訴區...
你再自己慢慢玩...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
jellyfish + 10 好波~好主意

查看全部評分

回復

全品欠指
話退唔退
幾有品都火滾
你誠信都係值百幾蚊
(其實全品都會有機會養到變唔全品,最重要係健康)

回復

回復 D-hero 的帖子

....古生你想點呀,我聽曬你講,上次佢太忙聽唔到電又唔傾,留言十條無覆過一條宜又唔傾,宜係有其他龜友比你地址,你唔得閒,我去你到傾下,我都已經係問過你先唔係直接上黎,我問你都話要報警,有時話我態度唔好,我宜家夠唔夠好,講真我本來都算
你出post賣野,我提醒下龜友,睇清楚,你怕就搞私密,係你自己唔改下你d講大話習慣,明明無變異你就話變異,清者自清你怕咩,有問題一定問下先唔好浪費太多時間
回復

龜痴 發表於 2012-2-1 10:12
好煩呀... 你又唔係明星... 我真係完全 100% 無興趣睇你地 d 私人恩怨...
更無興趣研究有無人討厭你/喜歡你 ...

唔洗70,64就夠鳥@@
回復

回復 林家產 的帖子

佢無講清楚係唔係全品囉,佢都無講個三日內換,講換係到拖,講真我一返到屋企已經同佢講唔係全品,我要賣一定賣得出.大家出黎交易都唔想空手走,你出去賣野本來話買最後唔買都心痛,c兄真係幫我評下理,佢都唔係第一次誤導人
回復

回復 蛇頸之友 的帖子

佢係咁,會好多大話出黎.唉...佢係岩
回復

林家產 發表於 2012-2-1 01:06
樓主好慘~呢d野交收時已經講清楚架啦......
仲要事隔咁耐賣唔出先黎講~即係輸打嬴要姐...... ...

有病就要換,始終係貨不對版,重點係佢已答應換
回復

比蝦干係我自己意思,我係新手這樣係我錯(上次都講過,可唔可以你自己睇番唔好從覆),不過如果你隻龜咩事都無,我就唔洗喂蝦干
回復

回復 kenbb 的帖子

點講都係一樣,C兄佢問完再問,根本就無咩同佢講,佢都係想人地話佢做得岩
回復

等我今個post變70先
回復

'你有講過話可以唔收'你要講幾多大話屈我
回復

哈哈,唔好講落去NA,唔係既話會比你快過我變大學生
回復

回復 蛇頸之友 的帖子

前5後4
我隻刀仔又同大牛隻揪=.=
斷左爪...又要等佢生返=.=

你將你依張頭照貼係龜缸,可能之後怕左你就唔會隻揪,希望你隻刀蛋快D生返  發表於 2012-2-4 18:10
斷左爪有排等 =.=  發表於 2012-2-4 00:47
回復

咁你扮死單野又點先

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 同意至極

查看全部評分

回復

回復 jason1111111111 的帖子

同樣身為買家~我同情你既遭遇!同時亦為你既行為感到有些可恥@@
身為買家~難道冇責任ma??你買龜龜番黎做咩?
就系養育佢地@@愛護佢地!但系你呢?
唔全品就退!如果你阿媽生左果唔正常既你系咪可以同個人要求收番你入去?
世上既龜千千萬萬;)唔全品既龜大把!唔影響健康就好!
一路睇你地賣買雙方既post~賣家系有錯!話退唔退~系無口齒!
但系你呢?餵左蝦干令龜龜病~一句話新手唔識養就推開責任!
新手大哂?龜有病就話要退?你責任心可在?
我曾經響壇到入左隻有肺炎既龜!但系我從來都冇問個賣家要退...
因為佢放得就唔打算take care佢@@我身為買家系有責任的~
因此我從沒想過退龜!仲有我想講~我仲系一個中學生...
承擔病龜既費用都唔少~但我都承擔得起!點解你唔可以?
龜有病...唔全品你就退,你當小生命系咩?
當然~賣家響事情上都有責任!但我真看不慣你作為買家既態度!
再者~我只是就事而論..有話直說!
你可以唔同意我既想法~但唔可以否定我既睇法~
以上只系我對作為一個買家態度的看法!不喜勿插!
回復

★Tomiko.┐ 發表於 2012-2-4 14:00
回復 jason1111111111 的帖子

同樣身為買家~我同情你既遭遇!同時亦為你既行為感到有些可恥@@

作為一個買家,見到人地話係全品先去落ORDER,佢係冇責任去承擔任何關於龜只品相既風險。而且賣家將龜只標籤為全品,即係等如健康同肢體完整,但貨物就與標籤不同,明顯就係欺騙,有可能犯左刑事。咁點解仲要個買家去接受貨不對辦既事實。
  再者,係買家另一篇文章中提及,新手喂蝦而導致發病,買家已經睇左獸醫,亦完成了作為一個飼主既責任,帖主不去了解整件事情就加以評論係對買家不公平。
  不過,帖主對龜只既愛護亦值得嘉許,不過話說得太盡就好難番轉頭。

多謝版主,又為我們兩個既事花時間去發言^^  發表於 2012-2-4 17:35
回復

啊橙 發表於 2012-2-4 16:52
作為一個買家,見到人地話係全品先去落ORDER,佢係冇責任去承擔任何關於龜只品相既風險。而且賣家將龜只 ...

如事實就如師兄所講既話.....
的確...我唔知道買家有同小龜睇doctor...系我既失誤!!i am sorry!!!!!!
可能我用既詞句有D盡...但系我只想大家唔好當龜危系貨物!!!
希望大家好好珍惜+照顧!!!@@
其他我原意我唔系想批評任何人~但系只系想提提買家同樣有E個責任@@
如果有咩不足請大家諒解@@

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
啊橙 + 6 原創內容

查看全部評分

回復

回復 ★Tomiko.┐ 的帖子

多謝C兄花時間提醒,其實我自己都有錯,真係,學你講唔係全品無錯,係我自己當時沒有設低檢查及睇清楚,我都知道大家雙方都有責任,龜龜有病我都無話退我只係叫佢退小錢(係百幾蚊)我有試過同佢傾下,但係佢唔係無電話就係講唔得閒就收線,之後我一直打電話比佢,我打電話都係正常時間,之後佢發POST就開始屈我,講真,我一直都係到忍,我都講佢個名出黎,係唔想搞大件事.佢係賣家,我都明白有時無一兩隻手指係正常,但唔好太離譜開POST屈人,屁如果你有一日再見到這位賣家係其他論壇放飛機,賣貨描述錯誤,你會點做?我知新手唔係藉口,但如果龜龜係賣比一個唔會帶佢去睇醫生會點呢?唔理佢??
回復

無誠信
回復