香港龜友論壇

查看: 3315|回復: 9

DSE數學考生

聽日就考數學喇,你地溫好書未呀,計數機入晒公或未呢?
係呢到想問下大家入左D咩公式,我自己就入左QUARD(2次),CUBIC(3次),聯合方程,3點求圓同埋TANGENT FROM EXTERNAL POINT,咁多公式幫手,MC一定可以加快速度~
最後比段片比大家CHECK自己既考試裝備啦

祝大家考到好成績

評分

參與人數 2威望 +11 收起 理由
wel524 + 1 多謝分享
啊橙 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復 MTCHOI1994 的帖子

絕對係未溫書啦~, 前兩日書枱跌左盞燈落黎, 到而家都未裝到上去
回復

wel524 發表於 2012-4-15 19:19

絕對係未溫書啦~, 前兩日書枱跌左盞燈落黎, 到而家都未裝到上去 ...

其他科冇咩信心,但數學科只要中一至中三既數聽得明,基本上唔會唔合格,就算未溫書都好,巴打你都要加油~~
回復

哈..唔好話我嚣, 我無諗過唔合格GA BOR
回復

wel524 發表於 2012-4-15 19:29

哈..唔好話我嚣, 我無諗過唔合格GA BOR

嗯,我都係,我諗最少都有個4有個5既...
回復

我覺得數學無得臨急抱佛腳, 所以平日有溫下, 陣間再背式, 再加少許靠運氣, 希望可以拎個好少少既GRADE, 咩你咁保守, 我希望你有5********GA BOR 已裝好燈, 整左成個鐘, 搞埋D龜, 就可以開波
回復

wel524 發表於 2012-4-15 20:00

我覺得數學無得臨急抱佛腳, 所以平日有溫下, 陣間再背式, 再加少許靠運氣, 希望可 ...

5**就冇我份喇,數學講小心,我太粗心大意喇
回復

咁無信心. 加油啦, 溫好, 今晚早D訓, 養足精神聽日駁殺, 到時睇命數啦, 話唔定會有
回復

wel524 發表於 2012-4-15 20:07

咁無信心. 加油啦, 溫好, 今晚早D訓, 養足精神聽日駁殺, 到時睇命數啦, 話唔定會 ...

望係咁望啦
回復

我好怕數學- -
回復