香港龜友論壇

查看: 16065|回復: 156
打印 上一主題 下一主題

(已完結)7月4 & 8日天水圍勁爆曬龜日

樓主

今日一翻天文台, 今個周三將會係一個大好天(唔知真定假), 周日未知
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm

活動日期: 7月4日(星期三) & 7月8日(星期日)
集合時間: 下午2點-4點
曬龜地點: 天水圍公園
集合地點: 天水圍圖書館門口 蟲蟲椅上, 可以坐住等

集合地點去法:
http://www.hkpl.gov.hk/tc_chi/lo ... ntr/library_36.html
西鐵(天水圍站)--> 再轉乘輕鐵705(銀座站下車)---->下車后見到最大既商場門口行入去,上扶手電梯就會見到圖書館門口既蟲蟲椅, 即馬會樓上

請有興趣既ching示意表態...thx!
歡迎帶龜 / 不帶龜 人士, 歡迎無聊幫手放龜睇龜既龜友(極需要)

若當天天氣情況惡劣,活動需要取消,會在此帖首頁 & 直接用電話在活動前兩小時通知, 請各位留意

___________________________________________________________________________________________________

7月4日(星期三) 參與龜友:
wel524

c87654
kevinli0909

7月4日(星期三) 可能出席:
n/a

活動已圓滿結束, 多謝各位龜友出席 & 支持, 以下係本次活動花絮
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=46408&page=1&extra=#pid574460

_________________________________________________________________________________________________

7月8日(星期日)參與龜友:
wel524
sumyu
kuen少

7月8日(星期日)可能出席:
N/A

因現時天氣不穩定, 所以臨時決定今天活動取消, 謝謝支持!
________________________________________________________________________________________________

多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 19 人參與投票 查看投票參與人
8.33% (2)
8.33% (2)
8.33% (2)
25.00% (6)
50.00% (12)
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 2威望 +11 收起 理由
啊橙 + 10 多謝分享
大烽 + 1 支持下

查看全部評分

沙發
曬龜會俾人沒收麼?
回復

板凳

回復 sz0755 的帖子

可能俾我沒收
(我果d龜全部都唔係一二級, 所以沒有考慮, 置於其他人既龜, 我只會覺得係一隻龜 風險自行衡量)
回復

地板
wel524 發表於 2012-7-1 09:14
今日一翻天文台, 今個周三將會係一個大好天(唔知真定假), 周日未知
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/f ...

1.  報名參與7月4日(星期三) 曬龜日

ok, 到時見  發表於 2012-7-1 10:37
回復

星期曰有興趣d,今朝8:00走左去曬
回復

回復 kuen少 的帖子

你平日要返工有興趣都黎唔到
今朝8:00--->今朝我都有諗過去曬, 事關隻龜見我起左身, 有兩隻走左上去叫我開燈咁既樣==!!今日真係好好陽光, 好想帶佢地出街, 晏d諗下先
回復

睇下星期日去唔去曬下先>.<
回復

回復 nichol 的帖子

歡迎, 咁你決定左早d話我知 因為打算唔夠4-5人可能取消
回復

wel524 發表於 2012-7-1 10:59

你平日要返工有興趣都黎唔到

今朝陽光幾好,曬陣又陰陣,仲有小小風,唔洗暴曬,企左成粒中,
隻緣好似發瘋咁,落地就激跑,仲走去食樹上跌落黎d花,
即時出絕招ko佢---->R佢背脊
回復

落地就激跑又係一隻發顛龜
仲走去食樹上跌落黎d花--->咁顛
R佢背脊

其他果d龜呢?? 放响箱度曬??
回復

wel524 發表於 2012-7-1 11:15

落地就激跑又係一隻發顛龜

只放緣,旦,石,輪住落地,其他太小,係箱浸溫泉,
隻黑蛋又係好顛,落地又激跑,捉住佢仲要咬我,比佢咬仲痛過比緣咬
回復

隻黑蛋又係好顛,落地又激跑--->係喎, 我都唔知點解咁多龜鐘意激跑, 其實有無咩方法令佢地跟住人置少識行番轉頭 or 等人
比佢咬仲痛過比緣咬
回復

wel524 發表於 2012-7-1 11:52

隻黑蛋又係好顛,落地又激跑--->係喎, 我都唔知點解咁多龜鐘意激跑, 其實有無咩 ...

方法就係佢行到邊,你跟到邊
回復

星期三番學= =
星期日我去呀!
回復

回復 sumyu 的帖子

返學要緊, 好, 多謝支持, 咁周日見
回復

你有無睇尼段片?http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=45806
要跟住佢, 真係好辛苦 上次响龜友聚既場面..... 我覺得真係好需要搵個人幫手追

我笑左,初初仲以為快鏡  發表於 2012-7-1 20:52
回復

wel524 發表於 2012-7-1 13:28

你有無睇尼段片?http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=45806

真係...邊個話龜跑得慢嫁
回復

回復 tom5985 的帖子

我以前養過兔仔,真係跑得仲快,一支箭咁,仲串過d龜, 跑下停下又轉彎咁, 捉佢起碼要半個鐘, 最搞笑一放地下仲要識自己走去樓既大堂, 出lift后又識走去屋企==!!養親既寵物唔知點解都係咁跑龜已經好好,唔使捉半個鐘又長命
回復

周日你帶隻緣出黎同我果d比賽下都好wor 放係度又佢地鬥跑, 主意唔錯
回復

wel524 發表於 2012-7-1 13:28

有睇呀,跑得仲快過我隻刺蝟,好誇張
回復