香港龜友論壇

查看: 37893|回復: 42

交易會員小心電話 6892546X

此人開了多個不同戶口進行交易, 有多次放飛機及挑釁他人紀錄,
長時間, 持續, 處心積慮地擾亂交易區及論壇運作, 挑起矛盾,
由於大多數 ACCOUNT 都只使用了一兩次, I.P. 多數不同,
開完 POST 引人回應後便不再使用, 所以長期以來都沒有發現,
另外其他 ACCOUNT 便不斷挑釁罵戰, 有三分之一左右一早已經被禁了言...
我希望曾經被他放飛機或曾有成功交易的人與我聯絡, 我會再跟進處理...

此人有新電話: 5431978X (8/1/2012 更新)
此人的個人電話: 6892546X

以下是他其中一些分身及註冊日期:
2011-6-16   sr2m
2011-6-21   spookycherub
2011-6-21   seaorcus
2011-9-13   darkwhisper
2011-10-1   殺生是美德
2011-10-29 BBQ要燒人肉
2011-12-19 黑傷車剷鬼
2012-1-3    funeral4u
2012-1-7    笑嘻嘻魔鬼
2012-1-26   釣鯉鱸眉
2012-2-11   蓋世太保
2012-2-20   狗肉好好食
2012-3-5     邪靈
2012-3-12    白日撞邪
2012-3-27   devilhunt4soul
2012-4-1     viperfang
2012-5-11   nightbringer
2012-7-9    pardus
2012-7-7    belail666
2012-7-11   evilspirit
2012-7-21   puppeteer666
2012-7-24   soulenslaver
2012-7-25   puppeteer
2012-7-25   deceiver
2012-7-25   grimreaper

由於分身太多, 多數不同 IP, 以上只是我找到有證據 100% 是其分身的一小部分, 我相信真正的分身絕對不止此數,
當然, 我有可能在 COPY AND PASTE 時攪錯一兩個, 如果誤會了你, 請 PM 我, 我立即更正...

以下是一小部分過往會員投訴他的 POST...
卑人放飛機!!!
飛機友--釣鯉鱸眉
邪靈正一戇_仔
信錯賣家
投訴[釣鯉鱸眉]無理講粗口鬧人
飛機友~釣鯉鱸眉

以下是他與我 PM 的一部份內容
puppeteer666 3 天前
阿管理員呢到有人開我電話但係我PM左你地件義工佢地唔曉做野, 係咪想搞到報警?

唔好當我無到, 你唔搞掂佢我日日同你睇邊個賣禁野打去漁農署投訴
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... o=lastpost#lastpost

龜痴 3 天前
Where? Link pls?

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... p;extra=&page=1

龜痴 3 天前
電話義工一早已經改了
仲有咩問題?

係佢第一個POST就有我電話記錄, 唔該DELETE埋. 另外你個義工態度非常差話唔信投訴後漁狗會做野, 要唔要我証明比佢睇兜巴括醒佢? 我唔介意拉埋D無辜既人落水, 我就唔會蝕既睇下邊個唔著數?

龜痴 3 天前
你是否打去漁護投訴是你的自由,
我無意干預, 也不要以此作威脅...
論壇一天平均有千二個 POST 和 REPLY,
而所有版主都是義務性質, 沒有人 FULL TIME 管理論壇,
我地無可能無時無刻都把每一個新 POST 睇過,
下次投訴後請給予時間我地處理,
不要一開始 PM 便用敵對的字眼, 你會令幫你的人好反感...
我都好唔鍾意人公開他人電話,
如果你翻查投訴區的記錄便明白,
但你的態度的確令人反感, 希望以後可以改善...

nightbringer 5 小時前
哇好驚喎, 到底你有無法律常識嫁, 你就算證明到我惡意放飛機都唔會令差佬查我, 咩公開我身份同地址更加係笑話. 就算我殺左人都無可能公開我電話同地址. 之前咪好串既, 而家無哂符要懶威同D會員交代呀? 你擺我電話出黎呀? 我咪用第張卡囉

nightbringer 5 小時前
咪話你個壇好撚多猛人既, 叫件出黎同我傾下傾呀, 最好約埋出黎, 我報定警有人非法集會, 睇下你D所謂猛人對住D龜係點既樣 最好到時見我唔到又比龜圍嬲到殺警, 咁我就有新聞睇啦

puppeteer 3 小時前
其實不誠實使用電腦同私隱條例係你呢個提醒到全部犯哂, 你欺騙緊其他人我係飛機友損害緊我既名譽, 同時未得我同意之下公開我電話, 呢兩樣野我會追究到底. 反而你話我故意放飛機無任何證據/人證, 白痴都知你靠嚇, 本來我都想算數不過你要玩大我陪你玩, 我會報警告你係網上散佈不實消息同公開我個人資料, 當然唔少得打去漁農署舉報你地壇有人賣禁野, 你發心我唔會郁你D大客仔反正佢地有牌, 不過我專郁D散仔等佢地驚, 到時少人行你D大客仔係到生意自然少左^^

puppeteer 3 小時前
而且因為你係到公開我電話有人打黎同我講粗口煩住哂. 呢樣野我都會加埋入私癮條例果PART到追究

評分

參與人數 2威望 +4 收起 理由
oooooo + 3 強烈要求邪靈重出飛機,搞下班無相之徒.
joechung + 1

查看全部評分

大花生                    
回復

25個分身???咁無聊!!

仲要一整年持續玩野無停過... =.=''  發表於 2012-7-25 20:32
回復

希望快d捉到佢之後報警!!!!
回復

咁辛苦…搞咁多野有咩好處呀…

X 2  發表於 2012-7-25 21:34
回復

就係呢D人, 搞到我覺得D小學生真係好百痴.. 明明我小學既時候都唔係咁XXX,
依家D港童真係呢... XXX無極限...
(頂唔順爆兩句老粗, 請扣分SOR)

HERE 多小朋友, 不要講粗口, 龜痴字...

評分

參與人數 1威望 -10 收起 理由
龜痴 -10 粗言穢語/人身攻擊

查看全部評分

回復

真係好百痴

x2....真係好百痴  發表於 2012-7-27 19:33
回復

社會上啲人是否太大壓力?

佢廿歲未夠......  發表於 2012-7-27 19:21

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
lcc215 + 1 一針見血

查看全部評分

回復

wongfafa 發表於 2012-7-25 20:33
咁辛苦…搞咁多野有咩好處呀…

我開始時以為只有三幾個分身, 所以唔理佢諗住等佢自己無癮收聲...
點知有人認得出佢係之前被我 BAN 了的邪靈,
仲有佢連續幾日係咁 PM 我, 我唔回佢佢都玩得咁起勁,
我發覺有些不對勁, 呢條友係持續, 處心積慮, 有目的地玩野...

所以我打開 DATABASE 搵晒佢 D 分身出來...
由於他的分身個個都不同 IP, 我用了好長時間時掘到呢批人名...
我相信仲有好多未掘出來...

條友已經玩左成年有多, BAN IP 和 AC 都無用, 我唯有在此開 POST,
叫晒 D 受害人出來去警處備案...
回復

xxxxxxx(4+4)

8係嘛  發表於 2012-7-27 19:20
回復

做得好
回復

佢真系好得閒
回復

回復 龜痴 的帖子

我曾經問evilspirit這個帳本人是否邪靈...之後受到人身攻擊...

THANKS, 我會記錄在案, 有需要時找你幫手...  發表於 2012-7-25 20:52
回復

正一垃圾
回復

回復 lcc215 的帖子

打比佢吹下水啦

冇佢咁得閒@@~  發表於 2012-7-25 22:00
回復

不誠實使用電腦罪,呢條罪基本上惡過 23 條,極易入罪,而且好多時要通櫃.....

回復

支持眾版主
回復

wongfafa 發表於 2012-7-25 20:31
25個分身???咁無聊!!

點止25個呀.............
回復

回復 oooooo 的帖子

回復

oooooo 發表於 2012-7-27 19:19
點止25個呀.............

有花生派..?
回復