香港龜友論壇

樓主: sunsun
打印 上一主題 下一主題

最近好热好红既红土之爆密

支持婷婷 !!!!!!!!!!!!!!x2

利申:只見過婷婷一次!!!!!!!

X 3  發表於 2012-9-6 13:55
回復

支持婷婷x3
回復

kenbb 發表於 2012-9-3 21:22
請對事吧,唔好對人啦.
唔好拉開話題去賺多少既問題,若係因為重,所以賣貴野,呢個唔多算係個理由,
你話係件貨 ...

重型貨物唔使人搬架?勞力成本唔使計錢?咁物流公司全部番晒屋企啦= =

成本唔單止係金錢上既付出,更包括埋服務性成本,

我買過一次,買左廿包,用車仔拉都辛苦,何況人地女仔人家?!

小朋友讀多兩三本書,學多一點,增進下自己既學識都未嘗係一件好事。

人地一早就話唔係為賺錢,係幫龜友服務,點解你係都要話人地係為賺錢?

要賺你錢就唔係呢個價啦,同一重量,ZOOMED就成舊水,婷婷都不過係十零蚊,

邊有傻仔咁賺錢法,你呢D就叫「以小人之心度君子之腹」。
回復

kitman1990 發表於 2012-9-3 21:25
你可以用粟米砂養龜!睇龜食左痾得出嗎!

紅土食左會死,咁我諗的白鴿一早絕左種XDDD

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
kitman1990 + 2 一針見血!!!

查看全部評分

回復

啊橙 發表於 2012-9-4 12:42
重型貨物唔使人搬架?勞力成本唔使計錢?咁物流公司全部番晒屋企啦= =

成本唔單止係金錢上既付出,更包括 ...

咁佢自願,我冇威脅佢做嫁.你自己拎廿包係你問題,女仔又點??佢地唔係好興男女平等咩.讀多D書就出埋你D咁既人,拎人既年紀來做人身攻擊既POINT@@!咁買賣邊有可能係唔為賺錢?表面野來姐,ZOOMED還ZOOMED,佢還佢,ZOOMED係賣個牌子,賣個信譽,佢只係賣件貨@@!佢LO,呢個係你既主觀態度姐@@!
回復

啊橙 發表於 2012-9-4 12:43
紅土食左會死,咁我諗的白鴿一早絕左種XDDD

又唔見龍魚絕種??蜈公都有毒,又唔見佢食左會毒死,
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@!
回復

kenbb 發表於 2012-9-4 13:39
咁佢自願,我冇威脅佢做嫁.你自己拎廿包係你問題,女仔又點??佢地唔係好興男女平等咩.讀多D書就出埋你D咁既 ...

我只不過係話小朋友讀多d書對將來有好既出路,
乜我有指名道姓話係你咩?對號入坐;D 完全冇人身攻擊

你係冇回應到「成本」呢一個問題

人地一早開POST話服務大家先幫龜友訂紅土,呢一點大家都知,只係你唔知。

我冇興趣回庲你呢種斷章取義式既回答,可能你唔係好識中文我唔惟你,
但都希望你想回應之前,諗下答案同問題有冇關係,連就問題作答都唔識,納稅人比錢你番學的確有點......
回復

kenbb 發表於 2012-9-4 13:41
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@! ...

每一種生物都有對毒素有不同既分解機能,呢點與本案無關

食一斤紅土呢一樣係才藝表演,留番你小學聖誕聯歡會到自己表演

紅土係一種礦物質既補充品,食左點解會冇事柯得出?

係因為佢唔會吸收水份,癡係腸胃,堵塞腸胃以致變壞。

相反粟米沙有較強吸水能力,可以吸收腸胃中的水份,黏住腸胃,不能排出
長時間既堵塞,大便不通,粟米沙變壞,細菌侵蝕,呢一點就係粟米沙既缺點

你連紅土同粟米沙既分別都未搞清就侃侃而談,實在不智
回復

啊橙 發表於 2012-9-4 13:57
我只不過係話小朋友讀多d書對將來有好既出路,
乜我有指名道姓話係你咩?對號入坐;D 完全冇人身攻擊

你回復我,唔等於同緊我講野,睇來你D羅輯有D問題@@!肥仔

評分

參與人數 3威望 +2 收起 理由
Mrturtle + 2 一針見血
Groundbreaking + 10 好啦好啦...不要吵啊
啊橙 -10 人身攻擊

查看全部評分

回復

啊橙 發表於 2012-9-4 14:06
每一種生物都有對毒素有不同既分解機能,呢點與本案無關

食一斤紅土呢一樣係才藝表演,留番你小學聖誕聯 ...

我只係以例子來反駁你@@!

你又認為佢屙得出,就=冇問題,咁你做咩唔食比我睇@@!

你又可以保證紅土既角位唔會整傷腸胃@@??
回復

kenbb 發表於 2012-9-4 14:26
我只係以例子來反駁你@@!

你又認為佢屙得出,就=冇問題,咁你做咩唔食比我睇@@!

好啊,你拎一頓過黎,我食比你睇

表演高難度, 留位 PLS  發表於 2012-9-5 00:28
留位等睇表演... @.@  發表於 2012-9-4 15:01
回復

啊橙 發表於 2012-9-4 14:36
好啊,你拎一頓過黎,我食比你睇

wow,版主用埋D垃圾扣分招數,自己話人又得,人地話你又唔得,果然係一位屁孩@@!
回復

kenbb 發表於 2012-9-4 15:49
wow,版主用埋D垃圾扣分招數,自己話人又得,人地話你又唔得,果然係一位屁孩@@! ...

你要明白幾樣野,
第一,係你自己對號入坐,與人無尢
第二,你的確係係回覆到鬧人,按你既邏輯推論,你的確人身攻擊緊我
第三,邏輯只不過係思考既其中一種方法,佢本身係冇對事實作出任何對錯判定。邏輯岩但概念錯,一樣係錯,而你正正係概念錯左。
第四,我一早講明唔回答任何斷章取義式既回答,加上人身攻擊,我認為咁做係唯一表達我想既方式。
第五,你係邊一粒字眼上面見到我話(用你既邏輯)你?會唔會係你用自己過份既想像力去剖析語句?
第六,話題遠左,請回主題,本壇唔希望見到有人故意引起不必要既罵戰,對各會員於討論過程中受到滋擾,請自重。
回復

啊橙 發表於 2012-9-4 16:00
你要明白幾樣野,
第一,係你自己對號入坐,與人無尢
第二,你的確係係回覆到鬧人,按你既邏輯推論,你的 ...

邊個引起罵戰先
我假假地係個會員,為何要以"小朋友"呢個專稱呢@@??
要自重的不是本人,而係你,唔好以為老我D,就係度叫人讀多D書啦,你而唔係咩勁人.就算你係,我六唔需要你教/幫
回復

Groundbreaking 發表於 2012-9-4 16:01
呀橙........你説kenbb對號入坐
而你呢~ kenbb回覆肥仔,你不是對號入坐吗?

其實小朋友都唔係D咩侮辱性字眼吖~~~算得上人身攻擊咩?

實際上我又的確成廿幾歲,面對一個十幾歲細路,講聲小朋友又有咩問題?

身份上合情合理.....(老幾輩既花生友都好清楚佢係幾歲.....)

但「肥仔」呢一點,好明顯既人身攻擊啦
回復

回復 kenbb 的帖子

等我又參加下討論la...我想回覆下kenbb哥哥...其實你都話左(咁買賣邊有可能係唔為賺錢?),依句野就最岩聽...即係話婷婷妹妹無問題la,就算佢賣$2000/kg都係岩嫁la...無人做生意唔賺錢ga ma...依part已經完結左la!到食紅土既問題:其實大家係唔係一定要將龜同人撈埋一齊講呢?如果硬係要講的話...其實佢肯去食,吞左落肚柯得出甘就無問題ga la(人都係甘such as D人帶毒吞左都柯得返又無乜事既)....爬蟲食既野同我地食既野係唔同既你擺碟o加喱o係隻盾面前佢都唔會食la...兩位大佬唔好再鬧落去la...兩位都係個壇既資深人士...以和為貴la...
回復

養龜同蜥用黃泥好過任何底材
回復

kenbb 發表於 2012-9-4 13:41
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@! ...

食一斤?人地既意思係誤食左少少紅土隻龜都唔會死WOR 多極都唔會誤食到一斤掛~
冇啦啦叫人食一斤有咩MEANING AR?@@
咁深信人誤死左紅土都真係唔會死架 但如果閣下可以/有機會誤食到一斤紅土
咁閣下就真係死 係"死"蠢個死囉
小學雞真係小學雞 學左個腦係人體邊個部位未AR?唔好成日坐住個腦AR 對身體唔好架

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 一針見血

查看全部評分

回復

烏龜的 發表於 2012-9-5 13:08
食一斤?人地既意思係誤食左少少紅土隻龜都唔會死WOR 多極都唔會誤食到一斤掛~
冇啦啦叫人食一斤有咩MEANI ...

佢又話請我食,而家又CY(潛水)左.....勁失望
回復

等我又爆下料先, 其實R係馬島賣200零蚊港紙一隻,

跪求有人以「成本價」出售
回復