香港龜友論壇

查看: 5940|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

管理員請入投訴~~~~~~~

樓主

建議、投訴
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=54986
以上2人 有心搞事請管理員大家平下理啦.........

jacklam
   嘩,......高賣場所,3千值都無得值,買黎喂我隻大鱷龜都好......
其實其他人無需要批評貨品好壞岩就pm 唔要就唔好搞事
要嘈唔該pm我唔好係交易區嘈~
否則會令論壇風氣又大返差。
我相信每個買家眼睛都係雪亮既,分清楚到貨品既好壞
仲有一點:
jacklamjackpo 是否同一人 仲有睇jacklam之後回覆d post多數都搞事

回復 andylung 的帖子

你個人真係不知所謂,未俾人吊過以為自己聖人呀,你真係on 狗狗.
連人都唔識做,你學下上黎放龜,你老味唔識價就問清楚啦,
on 狗狗咁樣,一睇都知你係無智慧既小學雞.
自己煮黎食啦..7頭皮回復 jackpo 的帖子

佢個人真係無教養都咩都唔識未見過世面,
3千蚊,以為苗賣緊1千,買返黎養大左就有價有市,
正一痴仔,佢真係唔知d盾龜養大左係無人要,
d大盾係大陸同香港多到要人道毀滅
.死痴仔你睇下賣唔賣得出就知咩事,小學豬西

真係好鬼憎啲人講嘢唔經大腦,成熟啲啦,有興趣咪埋嚟囉又要影響人,發帖都要時間,辛苦整完又一句彈埋嚟
世界有呢D閒人冇野做,係度攪事!     版主唔該管理下呢啲搞搞震冇幫櫬嘅人thx!

沙發
唔駛講咁多,個人立煬,龜不是貨品

鐘意睇就入去,唔鐘意唔駛出聲

買賣不公,你可去消委會投訴
回復

板凳
敏carmanlui 發表於 2012-9-11 18:49

巴姐.....買賣不公,你可去消委會投訴
咁我會比人拉嗎

你唔識暗中投訴嗎?  發表於 2012-9-11 19:22
回復

地板
都係個句,明碼實價,睇岩就問,唔岩就走

大盾藍3黨賣緊6千~8千

三千一只亞成盾係平,不過要睇質素
回復

而家個問題唔係有幾平有幾貴,係條友分明搞事
回復

andylung 發表於 2012-9-11 20:33

面對D搞事既人,唔理佢就OK!!!  佢有心要玩野你阻唔到佢!!

你同佢嘈 = 助長佢行為!!    值唔值大家心中有數,唔會因為佢一句說話變得唔值...

如果因為佢說話唔買你既龜龜 / 產品,咁你都唔做佢地生意都唔怕啦!!

再講三日一POST,你咪睇佢有誠心搞你幾多個POST 儲埋儲埋請先ADMIN睇下做唔做到野
回復

andylung 發表於 2012-9-11 20:33

black list佢咯~~~何苦嗮時間
個人經驗之談::求助d管理員???::睬你都有味喇
回復

敏carmanlui 發表於 2012-9-11 18:49

消委會不會做任何野的,只會回覆你一段野

閣下早前透過本會網頁傳送之個案敬悉,本會對  閣下的遭遇深表關注。

本會希望藉此機會向  閣下說明,本會是法定機構而並非政府執法部門,本會專職處理個別消費者於購買產品或服務自用時與本港商號產生的糾紛。本會處理個別消費者的投訴是以調解方式進行,投訴端賴有關之商號願意合作始能妥為處理,否則,消費者可能須透過其他法律途徑解決個案,例如入稟小額錢債審裁處。

細閱 閣下提供的個案資料,本會得悉 閣下早前購買貨品,惟  閣下不滿公司的派貨安排。倘若  閣下之貨品由賣家負責發貨,合約由賣家與快遞公司所訂立,  閣下可考慮向賣家反映情況。

本會已將  閣下之個案詳加記錄,以作參考。謹此先行函覆,並申謝  閣下對本會的支持及信賴。

回復

c兄一人小句la。你睇下條友D留言ar,佢有一條留言寸人D盾5係白盾,但其實係因為佢連白盾同普通都分5清。識少少扮代表,明攪屎棍。
回復

izzy 發表於 2012-9-11 21:17
black list佢咯~~~何苦嗮時間
個人經驗之談::求助d管理員???::睬你都有味喇 ...

十分之同意你講
回復

回復

khip 發表於 2012-9-11 21:14
面對D搞事既人,唔理佢就OK!!!  佢有心要玩野你阻唔到佢!!

你同佢嘈 = 助長佢行為!!    值唔值大家心中 ...

佢無pm我要買,係係我個post到玩野
回復

cindyip 發表於 2012-9-11 21:25
E個:http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=52751&page=1%23pid650245

佢d post我全部睇晒 知佢有心玩野咪投訴比d管理員知....
點知都係大家抽扣分(包括我同搞事者)
十分無言.............................................
回復

我見到你無啦啦鬧人白痴仔先!!!!

你想我點幫你????

回復

其實你投訴都沒用,因為E度的宗旨是:進一步,海闊天空。
回復

龜痴 發表於 2012-9-11 21:29
我見到你無啦啦鬧人白痴仔先!!!!

你想我點幫你????

咁你睇左全部有咩感覺????超級版主

要不了了之?
回復

要縱容??要不了了之???
投訴都沒用......咁版主係用來做什麼??
回復

andylung 發表於 2012-9-11 21:38
要縱容??要不了了之???
投訴都沒用......咁版主係用來做什麼??

其實呢, 你想我點??
呢D人明攪事,BAN 了 AC 會再開新 AC 上來
BAN 了 IP 亦會再上來

我地記錄是開了 25 個分身上來之後被我發現,
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1
BAN 了後再不斷上來, 之後再俾我 BAN 多十個分身
依家佢仲未死得

一隻手掌拍不響,
加上今次係你自已鬧人先,
如果你5鬧人白痴仔,跟本就無事

你想我點?
BAN 佢之後等佢再上來玩,無了無之
定係你學一學退一步海闊天空???
回復

龜痴 發表於 2012-9-11 21:44
其實呢, 你想我點??

退一步真係會海闊天空??? 咁理想?
咁比人吊都要退一步??
舉例個咁講超級版主:

咁我吊元人你係咪叫比我吊果個人學一學退一步海闊天空??
回復

龜痴 發表於 2012-9-11 21:44
其實呢, 你想我點??

其實唔係我想點 你先係超級版主
要點做...我理唔到我係想表達一下不快
同比人知有件咁事同人
回復