香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: andylung
打印 上一主題 下一主題

管理員請入投訴~~~~~~~

andylung 發表於 2012-9-11 21:48
退一步真係會海闊天空??? 咁理想?
咁比人吊都要退一步??
舉例個咁講超級版主:

其實嘈落去都冇咩意思!!  龜痴唔係唔想做野..而係佢都冇咩可以做

1. 雖然條友言語惡劣,但睇貼你又衰在沖口而出..(鬧人白痴).... 如果要Ban係唔係應該連你都Ban埋?

2. 其實論壇已設有filter,一D粗口已經出唔到貼,作為版主亦只能用呢D輔助工具維持論壇,實際還是靠各位龜友自重。

3. 對與錯都好,各位龜友都支持你,認同條友明搞事,師兄你都可以冷靜D唔好再理條友啦

網絡世界,人地鬧乜都好根本都係假既,太執著對自己都唔好,如果佢再SO 妖你,你唔好理佢,由佢PM爆你,跟住你投訴讓龜痴明正言順的 做野吧!!

評分

參與人數 3威望 +23 收起 理由
乂阿偉乂 + 3 熱心幫助
啊橙 + 10 一針見血
龜痴 + 10 熱心幫助

查看全部評分

回復

khip 發表於 2012-9-11 21:57
其實嘈落去都冇咩意思!!  龜痴唔係唔想做野..而係佢都冇咩可以做

1. 雖然條友言語惡劣,但睇貼你又衰在 ...

好多謝你好意~我明你意思
但估唔到我投訴會由你khip解釋同分釋成件事而唔係管理員做......
十分無奈~~~~~~~
回復

andylung 發表於 2012-9-11 22:17
但估唔到我投訴會由你khip解釋同分釋成件事而唔係管理員做......
十分無奈~~~~~ ...

咁你姐係曲線話我得閒得制??..

唔好唔開心啦...唔係我養唔到陸龜都同你買隻盾...
回復

khip 發表於 2012-9-11 22:18
咁你姐係曲線話我得閒得制??..

唔好唔開心啦...唔係我養唔到陸龜都同你買隻盾... ...

點會話你得閒得制......
你起碼睇到成件事係點
識得分釋比人聽...咁先令人信服...
唔係投訴來做咩??
回復

回復 khip 的帖子

你有無興趣加入龜友做義工??
回復

龜痴 發表於 2012-9-11 22:37
回復 khip 的帖子

你有無興趣加入龜友做義工??

樂意之至!!

入埋Hkherp都得嫁....(講左好耐,但我仍未填表)
回復

khip 發表於 2012-9-11 22:37
樂意之至!!

入埋Hkherp都得嫁....(講左好耐,但我仍未填表)

咁大家有咩投訴同你講得啦 同d版主管理員講都係無用

回復

andylung 發表於 2012-9-11 22:17
十分無奈~~~~~ ...

我地只可以做到兩件事
一,盡力調停
二,利用扣分制度示意會員克制

根據過住經驗,band ac係冇成效,禁言只能抑制數日,呢到始終係虛擬平台,難以執行任何實質行動。雙方有衝突,只可以盡力協助,為事件降溫,或終止任何發言(即del帖)。

如果 閣下有任何意見或方法提供,以助我地於虛擬世界進行中,有效懲處肇事者,我等管理團將會積極考慮。
回復

啊橙 發表於 2012-9-11 22:51
我地只可以做到兩件事
一,盡力調停
二,利用扣分制度示意會員克制

我見到的係二,利用扣分制度示意會員克制....而你講一,盡力調停
係由會員來做 不是嗎?  
版主如何令人信服...
搞個建議、投訴及糾紛 post有何用??
無理由問我想點同你想我點幫你e d問題 不是嗎?
算了~~~唔想嗮時間

回復

管理團隊其實只能做到背後工作,不能到幕前遨功,更有時做左你都唔知組
係得我係到咁鬼口臭,專做埋d攪S棍既姐

我相信大家都唔想有朝一日見到「成功爭取某會員禁言」,「成功爭取關閉某違規帖子」,「成功爭取扣除某會員十分」之類既字眼吧~

x 2  發表於 2012-9-14 03:06
回復

andylung 發表於 2012-9-11 22:44
咁大家有咩投訴同你講得啦 同d版主管理員講都係無用

請緊記版主唔係神,只係人,總有D事情唔係話點就點到,
版主更唔係大晒,我地係有限制,唔通走去個違規會員到打佢一身?
冇可能家麻,呢點唔係有冇心既問題,係技術上既限制,做唔到就係做唔到。

幫口調解唔係版主既專利,各會員見到不公平,都可以出口幫助,論壇有咁多人,有咁多把聲音,版主就得個十多人,真的能夠做到全面調解嗎?所以我地一直都好感激每一位曾為論壇調停的會員。 煩請日後更多加指教及體諒。
回復

咁執著做咩呢?

唔敢講全部, 但起碼絕大部份網上發出既言論都係唔洗負責,
唔單止法律責任,

你仲唔洗睇人面色, 你唔洗避忌, 你唔洗怕得罪人,
可以盡量發洩你既情緒,

何必理咁多, 咁執著呢?  
我以前有間投資擔保公司, 一日比人鬧一百幾十萬次,
我下下都so佢地我一早跳左樓了。

回復

jacklam 11 分鐘前
關於你在「21cm盾女[明碼]」的帖子
咁勁呀,你夠膽留電話,過黎灣仔,
記得帶夠錢,帶唔夠行得出灣仔話你叻,
留電話笨7,扮大哥,過到黎你咪知,
溶左你都仲得呀.
.
回復

andylung 發表於 2012-9-14 01:19
jacklam 11 分鐘前
關於你在「21cm盾女[明碼]」的帖子
咁勁呀,你夠膽留電話,過黎灣仔,

有證據嚕 將呢D交比商業調查去搞@@
有恐嚇字眼出現 根本上可以報案
加上可以查IP搵到佢
回復

大烽 發表於 2012-9-14 01:51
有證據嚕 將呢D交比商業調查去搞@@
有恐嚇字眼出現 根本上可以報案
加上可以查IP搵到佢 ...

转到: 导航、 搜索 恐嚇是以加害生命、身體、自由、名譽、財產等事項,使他人心理感到畏怖恐慌,是一項刑事罪行,犯此罪者(罪犯)可能沒有向對方動粗,可能沒有行使暴力行動,只是語言上威脅受害者(對方),有死亡威脅或傷害當事人或其家族、公司、財產權等。包括死亡威脅、詐彈威脅、自殺等。

影射也可能是恐嚇,使得對方感覺到受威脅。 犯此罪行者可能自稱黑社會或者跟警察司法人員或者跟某政治人物關係良好,向商場、生意人、學生、小販、大牌檔等索取金錢或利益。或者以侵犯個人隱私的手段向政治人物或演藝人員勒索取得金錢財物。

恐嚇不受任何言論自由的保障

佢上述既留言..好似 唔入肉!!..不過最重要還是樓主覺得受到威脅...
回復

khip 發表於 2012-9-14 02:32
转到: 导航、 搜索 恐嚇是以加害生命、身體、自由、名譽、財產等事項,使他人心理感到畏怖恐慌,是一項 ...

咁<溶左你>既字眼係點解先-3-"加上<記得帶夠錢出黎> 仲唔係生命危險同埋財產咩!?
回復

大烽 發表於 2012-9-14 02:34
咁既字眼係點解先-3-"加上 仲唔係生命危險同埋財產咩!?

帶夠錢出街 可以算係溫馨提示 (驚你冇錢搭車 或者其他),至於溶左你 佢又冇講話係我溶左你都仲得呀........ 最重要係法例上我地唔可以假設對方犯罪。

不過除非樓主真係覺得受到威脅!  咁搵呀sir 備案都ok既....
回復

睇相啦

回復

khip 發表於 2012-9-14 08:48
帶夠錢出街 可以算係溫馨提示 (驚你冇錢搭車 或者其他),至於溶左你 佢又冇講話係我溶左你都仲得呀 ...

可能覺得樓主係m&m,只溶係手,唔溶係口
回復

回復