香港龜友論壇

查看: 9866|回復: 79
打印 上一主題 下一主題

點解刪除支持兩爬hkherp的帖?

樓主
人家慈善組織,漁護的認可領養團體,支持慈善組織有罪?

請龜痴解釋
沙發
敏carmanlui 發表於 2012-9-19 01:14
人家慈善組織,漁護的認可領養團體,支持慈善組織有罪?

請龜痴解釋

幾時嫁....冇見過有

已經刪左 ,我通知有  發表於 2012-9-19 03:58
回復

板凳
不是我刪的... 我亦不支持刪...
為何不 PM 刪帖的義工問???
因為我查不到是誰人刪你的帖...

我識佢老鼠  發表於 2012-9-19 18:46
回復

地板
我先幫你回復...
你自己 PM 刪帖的義工吧...
因為我真係唔知道是誰刪, 亦不了解刪帖的原因, 叫我解釋也沒有用...

我明白龜痴你  發表於 2012-9-19 18:46
回復

退一步海闊天空,不了了知是這裡的中指
回復

bobby310 發表於 2012-9-19 17:19
你個簽名檔好特別,我好喜歡,
但溫馨提示你要小心留意,

要改由佢改啦,我把自己d post同相刪除晒
你睇我d post就明 野唔多講,講多錯多
回復

兩爬現在已不做論壇,集中在保育工作

我更要宣傳這正面的信息,請大家多多捐款,少少無拘
回復

請你们知道龟友的板主及義工也是義务的...
我们也要工作 進修, 每月還要交server (伺服器) 费用.
我 ~ 也是人, 也有七情六欲的. 我想休息一下也不能吗?
对! 我身为板主就有责任把 龟友 處理好, 但andylung你説不了了知 ? 我給你意见你不想聽我可以怎样啦? 我只好跟三方也搞清楚才作出適合的判决.

退一步海闊天空,不了了知是這裡的""""中指""""......? 你什么用意?
這你不就是跟 jackpo 一样了吗?

andylung 6 天前
我是不會跟jackpo道歉的,明眼人一睇就知佢有心玩野~如我冇估錯佢2個係同一人,就算唔係同一人都係低死~我寫到明[明碼] 仲要咁唔係玩野係咩?
我post佢個pm出黎就係想睇下你地點處理!
真係比我估中

bobby310, 你這样説就不对啦! 龟痴在幕後在調查中...也有吩咐我们小心處理!
還有你们什么也想龟痴幫忙....他認真的忙....
放我來 "[size=1em]建議、投訴及糾紛" 就是因为想有人分擔一下工作而已.

沒有任何原因及解釋及通知下,被刪除之帖子?   有...因为现在我们作任何處理工作 (包括移动/加分) 时也要pm通知的!

Carmen , 我们龟友协会现在還動工中...倒不如你來支持我们!

我係度回覆下就得 因為非牟利組織同一般爬蟲論壇宗旨不同,唔好意思  發表於 2012-9-20 05:05
回復

回復 bobby310 的帖子

C兄 ~ "官"字 2個口 你輸左了
回復

我地首頁下面已經在友情連結加了"兩爬"多時,
已表明了他們已是本壇固有的友盟,
當然也很支持他們的活動,
可能樓主只是出於好意,
忽然在論壇的聊天區借位支持某壇這做法表面似冇問題,
但如果個個見倒有好的機構就過來推廣一下,
而且理由只是"他們很好,我要推廣下"那麼行貨...
咁就會對其他人的聊天造成影響,
況且樓主在開這一類推廣的帖子前沒有知會過任何版主,
帖子被刪是好正常的,
未問清楚就開帖指責本壇的做法亦不公平!
相信沒有一個壇可以任人開帖推廣"非謀利機構"的,
樓主大名遠播,
亦是龜痴支持你重返本壇的,
這一次就算吧,
請樓主以後不要再犯,
免得再次被列入黑名單沒有自由~

龜痴都是支持兩爬的  發表於 2012-9-20 05:04
回復

lukehui 發表於 2012-9-20 04:49

兩爬工作不在論壇,亦已關閉論壇

如果可以,將連結改為

http://www.hkherp.org/

可以嗎?
回復

回復 敏carmanlui 的帖子

除了由兩爬果邊的人員親自向我們提出外,
本壇不能接受任何人以個人身份,
在本壇為其他機構發起推廣,
除非你是兩爬的管理層~

做法完全正確, 處理得當. 支持!  發表於 2012-9-25 12:55
ok,我唔係管理層,是兩爬之友( 認可的會員)  發表於 2012-9-20 05:22
回復

慈善組織大哂咩~
慈善組織就可以賣廣告呀~~
共產黨都係國家認可~~~
你試下響呢度聊天區大叫~~~~
"共產黨萬歲"
你睇你會唔會被插爆~~~~~
總之賣廣告就唔啱~~~~~~

呢條友搞事  發表於 2012-9-24 23:47

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
lukehui + 10 一針見血

查看全部評分

回復

呢度~~~交易區-活體~~~都係香港龜友論壇認可,
香港龜友論壇都係政府認可,你咪一樣報漁護署!!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
龜痴 + 1 一針見血

查看全部評分

回復

oooooo 發表於 2012-9-24 15:03
呢度~~~交易區-活體~~~都係香港龜友論壇認可,
香港龜友論壇都係政府認可,你咪一樣報漁護署!! ...

師兄,好似有點打橫黎wo...

認可既地方  = / = 認可既交易,而且如果冇問題,漁署都唔會立法。

D打橫黎打直黎係你D度量衡錯配啫  發表於 2012-9-24 22:24
回復

lukehui 發表於 2012-9-20 04:49

其實聊天室並沒有寫明張貼任何其他既組織連結或推廣,必須先和有關論壇管理層聯絡,樓主事先沒有pm管理層亦並沒有錯。

倒不如增設明文規定在規條上,日後同類事件亦有法可依啦,唔洗嘈一輪

有時無寫明唔代表批准啫~~~  發表於 2012-9-24 22:27
回復

khip 發表於 2012-9-24 17:13
師兄,好似有點打橫黎wo...

認可既地方  = / = 認可既交易,而且如果冇問題,漁署都唔會立法。 ...

唔算打橫黎...
我就係等你呢句
認可既地方  = / = 認可既交易,而且如果冇問題,漁署都唔會立法。
認可既網站  = / = 認同既宣傳,而且如果冇問題,高層都唔會刪帖。
回復

oooooo 發表於 2012-9-24 17:23
唔算打橫黎...
我就係等你呢句

問題係,龜壇沒有明確指出,有關宣傳必先得管理層同意,出貼一刻又點算 唔認可 / 唔認同?

既然非唔認可 / 唔認同既文,隨便刪除,當然刺激樓主

而漁署是明文規定的.....你抽錯水了.
回復

khip 發表於 2012-9-24 17:27
問題係,龜壇沒有明確指出,有關宣傳必先得管理層同意,出貼一刻又點算 唔認可 / 唔認同?

既然 ...

乜唔係話謝絕其他論壇宣傳咩?
回復

oooooo 發表於 2012-9-24 17:55
乜唔係話謝絕其他論壇宣傳咩?

Where?    但係兩爬收左檔wow.....

兩爬是漁護署認可的動物福利團體  發表於 2012-9-24 23:49

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
敏carmanlui + 1 佢地專注做保育工作

查看全部評分

回復