香港龜友論壇

樓主: Radiated.T

輻射(樓主話昨晚已話明唔賣

成個廣州都無貨,我就知道師兄你有D實力喇,淘宝交易無問題,不過師兄你可以遂隻影相嚟睇下嘛,你知我呢D香港窮人,買嘢梗係要睇清楚喇,齊指齊甲呢D基本嘢你實無問題喇,如果能夠度埋個尺寸就好喇!
回復

Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:28
回復 Crazyjan 的帖子

一大堆龜,求其影啦。加上有d呢張相度無。

可否眀碼,列清楚各隻價錢!
回復

路過,早輪香港報紙有講,大陸有人亂咁寄野來香港 (好像是香煙),收貨人既地址、人名、電話都是不法途徑取得,收貨人心諗有煙仔送上門,自已無訂過野,咁咪即係有免費煙仔?  馬上簽收,簽收完就大 x 鑊了,過幾日就有收數公司打黎追數 (天文數字),因為對方已有你簽名、地址、人名,兇神惡殺話有大隻佬上來收錢....  收貨人報警又不受理,變成一大隻水魚任劏

之前我都常常—去淘寶買野,不過瀨得野多,次貨、假貨、唔啱 size、..... 下刪千字.... 乜都有,到頭來錢慳唔到換來一肚氣,所以我都無再上淘寶買野,寧願貴 d 係香港買實物

論偷呃拐騙,香港人既轉數真係拍馬比唔上你地,所以都係食少多覺訓,便宜莫貪

回復

hongie 發表於 2012-9-28 23:43
路過,早輪香港報紙有講,大陸有人亂咁寄野來香港 (好像是香煙),收貨人既地址、人名、電話都是不法途徑取 ...

原來甘多人騙錢啊?算啦,為免猜忌同麻煩,我改貼,唔賣啦。
回復

Radiated.T 發表於 2012-9-28 23:52
原來甘多人騙錢啊?算啦,為免猜忌同麻煩,我改貼,唔賣啦。

C-hing,中山雅居樂交收得 5 得?
回復

咩價錢到?
回復

廣州我都常常上!你有地址或約出來選購
回復

柦白講,貼係樓主開既,佢話邊度交收,點樣交收都係佢話事,我都係見呢度一有國內朋友開post買賣就引起爭辯至有感而發啫,其實如果有人覺得有風險,可以唔好買,無謂講那些令人難受嘅說話,要知道呢個世界有騙子,但係唔一定個個都係騙子,我買賣龜多年來,坦白講,有被騙過,有香港人,有大陸人,但最少我而家家裏大部份龜都係大陸走中介落嚟既,我無意偏坦,只是議事論事姐
回復

睇了三版帖,我替這些自以為是的人感到悲哀,人家有貨本着與有些有興趣想要隻喜歡的龟的朋友分享,自己冇銀的,又或是其他原因唔喜歡的,路過咪算囉,但又(冷)係有野的係到指指點點,人家又唔係乞你的,呢度係交易區,唔買就過主,關你屁事咩!我家的全部内地進口又如何?冇銀的咪悭D洗囉!呃你都要你有先俾人呃到,冇又點俾人呃呢?咁大個人就咪咁(雕)架啦!聽得就聽!

師兄!你講自以為是!是我地香港人嗎?!  發表於 2012-9-30 04:20
回復

各位師兄,人地出post賣龜,想買你就買,買唔起又話有問题又話比人呃,其實在港你又可以系系邊道可以買到R呢?有五萬八一隻有証,各位你又會吾會買呢?小弟D龜都系在內地買的都冇問題。
回復

回復 mrlo 的帖子

說得很對........公平競爭.....你有你做....人有人賣...賣花地先騙人.我亦被人騙過...檔檔都一樣....囤積居奇....
龜根本不須咁貴....全部都你抄價..低價入高價出......所以咁貴.....
養龜是一種樂趣...並不是抄賣工具.........
支持你賣龜...益下啲識龜之人.....
回復

咁都得,這算不算網上欺凌?算吧啦!人善人欺,天不欺!天地有正氣,作孽的人終有報!
回復

一現在咩年代呀又識吾識已熟吾熟,黑社會咩張D post般来般去都吾知想㸃開個買賣區就一定系買賣啦,買得平都要比人小小,傪
回復

回復 Fuk 的帖子

你睇清楚,我無唔俾佢賣……問佢識唔識,係因為佢話我唔熟花地……如覺網上欺凌或覺有任何犯法行為,歡迎報警處理……如師兄不是話我的話,就當我多咀吧
回復

中間倆隻細幾錢?我都有興趣
回復

回復 Fuk 的帖子

說得很對
回復

路過而已, 大家多多包容下, 大事化小, 小事化無喇
回復

回復 mrlo 的帖子

咁勁!香港師兄如果想買都可能有計的!吾一定要你!你自己在靈家都買左成果星期啦,買吾到就來香港吹!香港買58000係因為香港法制問題,吾關你事!如果96年代你見都未見過R係點樣啦!師兄!

你能話到那些自以為事的是香港人嗎?我唔識佢地,你清楚那幾個是自以為是的香港人,就大聲講出來!讓人都明白!  發表於 2012-10-2 01:10
回復

m1911 發表於 2012-9-30 04:02
回復 mrlo 的帖子

咁勁!香港師兄如果想買都可能有計的!吾一定要你!你自己在靈家都買左成果星期啦,買吾 ...

我講係radiated,t師兄!
回復

回復 火水. 的帖子

火水兄
人地依家講咩都得架啦
我完全明白你出發點

X2  發表於 2012-9-30 04:46
回復