香港龜友論壇

樓主: kwong_1980
打印 上一主題 下一主題

買貴野就熱心,買平野就冷漠?

白色龜仔 發表於 2012-10-15 20:50
本來養小動物就不應分你我,將自己的知識和經驗盡量與人分享才是最正確。但礙於小弟始終是其他論壇的壇主及 ...

順水建議,地下整個大d嘅招牌喇~~第一次上去我都搵咗好耐!!
回復

回復 power15 的帖子

同意power兄論點。買龜重要係要買到喜愛,健康的龜。賣龜的商販始終都是一門生意,服務好的自然有口碑。到底到係要賺錢才是大前題,所以我自己會理解他們的心態。各師兄談論過的其中兩店舖我都去過,有幫襯過也有未幫襯過的。我覺得服務都很好。人總會有情緒,可能嗰一刻撞正心情不佳影響態度吧。老實講,以前我好中意去魚街某店買龜,試過一排冇買,有次去吹下水都比老細冷淡對待啦。但我沒有5 likey,因為佢地都係人,情緒影響態度很正常。
回復

回復 lok0114 的帖子

我都親身見証肥老闆既改變, 依家佢果度似貨倉多過係爬舖, 無乜散野賣, 見親都係一箱箱, 一堆堆既生物
回復

回復 aaromyiu 的帖子

其實我未見過佢真係囉, 不過當年各大爬板既人都係佢既粉絲
回復

岩岩過白老大個壇睇, 睇到白老大鼓勵龜友交流, 不計成本 白老大勁!
回復

其實好多師兄成日話果啲好好既店,
個人都唔覺得好得去邊,成日po完有龜到有龜賣,
問下價叫佢pm下個價都洗死咁,又十問九唔應,答一答唔會晒十尻幾廿個鍾掛
咁樣我就諗想唔比人地問完真係買咩,搵錢機會都唔珍惜,唔通真係要人落鋪先肯講個價

師兄,我完全認同你呀,因為本人住係將軍澳...問完又唔應我到底幾錢或者賣左未,唔通真係要我次次搭過去問咩:(  發表於 2012-11-5 13:50
回復

係怕同行知道自己賣咩價就真
回復

各位龜友,大家好!我係中蜂既太太。開業一年零七個月,多謝大家既支持!我从來都冇在論壇上发表過意見,淨係睇。睇完此post,心里有番説話不吐不快。
一年多來,見識過各種各様既人,有君子,小人,小偷,骗子,官字两個口既都领教過。更有數唔盡既是是非非。彻底明白到一個真理:無論你做得有幾好,都會有人不满你!正所謂人合人缘!我們得到大家既支持,心里當然開心!但亦無可避免會得失某些客人。在此,向某些真誠的龜友致歉,你善意的批評我们接受,也會令我们进步。但某些别有用心既人恕我们不能認同!某两位仁兄,你们的一唱一和我係舖頭已經見識過,真的絕配之至。至於想點様,你们心里最清楚!
我自問我们做生意對得住天地良心,亦可以對天发誓:我-們-没-有-請-過-任-何-打-手!!!
熟悉中蜂既人都知道他打字超慢,龜友直接打電話俾佢會即時答覆。其時可以唔講粗口嘎,係吗?
多謝個的易身處地幫我们着想既龜友!講真我们要执貨,喂龜,换水,好多時候我係好想好想快快趣趣做完嘢照頋子女,如果有得失某些龜友既,請多多包涵!

支持中蜂嫂,本人都撐硬你!  發表於 2012-11-4 05:05
中蜂太對顧客有禮熱誠,本人撐硬妳!  發表於 2012-10-18 00:57

評分

參與人數 4威望 +6 收起 理由
leoyuchiu + 1 撐你中蜂嫂
ron410 + 2 好感動
SecRet + 1 支持
大烽 + 2 功德無量

查看全部評分

回復

我愛中蜂 發表於 2012-10-17 01:34
各位龜友,大家好!我係中蜂既太太。開業一年零七個月,多謝大家既支持!我从來都冇在論壇上发表過意見,淨 ...

最岩聽都係呢句:無論做得幾好都好 都會有人不滿你
中蜂嫂 呢句說話講得無錯 只會永記於心

多謝大烽!  發表於 2012-10-18 12:59
回復

中蜂嫂、其實網上悠悠眾口、好難順如人意!但求無愧於心就算!不需介懷!

thx。。。。。。  發表於 2012-10-18 13:00
回復

回復 rust-eze 的帖子

係, 咩都唔係比細戶睇, 上親去買野多數係訂左貴野, 拎幾萬現金上去揀貨既人, 一有大戶上去就即刻趕其他客走, 我記得有次我已經話想買幾條平蜥, 加埋幾百蚊左右, 已經拎盒揀緊, 揀揀下有幾個睇得出有錢既中年人入黎, 應該係訂左野, 個老闆即刻入房推左幾箱野出黎, 打開哂原來有四五十隻成體東箱, 之後老闆就行過黎好差既語氣問我[揀完未, 未揀完我幫你揀, 趕住收舖]之後我話咁遲啲先然後走左。其實你要應酬大客先, 係無問題, 有大錢唔通唔搵咩, 但你都可以語氣好少少講, 你咁威, 一係咪大大隻未寫明預約先上得黎, 唔歡迎街客囉。
其實變得最多唔係個老闆係個夥計。
回復

回復 LiB 的帖子

你唔明啦, 如果佢唔答你既就証明, 呢啲貸佢需要睇人開價, 熟既咪平啲, 熟又有錢就平啲但預你買多幾隻, 唔熟就貴啲並且唔理你, 問佢點養,就HEA答你
回復

回復 jasonsz 的帖子

小白唔似老板似一個會同人分享養龜必得既師兄
回復

龜仔樂園呢種老細真係對龜好有熱誠,論你有錢無錢都會一視同仁.從來都無比人開名投訴,非常常難得
回復

唔想比你知 發表於 2012-10-17 22:12
龜仔樂園呢種老細真係對龜好有熱誠,論你有錢無錢都會一視同仁.從來都無比人開名投訴,非常常難得
...

事出必有因!這個平台都係比龜友舒發下!
回復

回復 lok0114 的帖子

你話姓周果個叔叔?
回復

係, 見識過?
回復

lok0114 發表於 2012-10-17 23:51

係, 見識過?

啊周不嬲都係咁的了...
好多時去完天光墟都會上佢度吹水玩爬...
一玩就幾粒鐘都冇咩既...
最緊要最緊要係平時佢老闆係度...
有d野佢唔做唔得...
佢受壓力,咪將壓力放番係你度咁解姐...
回復

我愛中蜂 發表於 2012-10-17 01:34
各位龜友,大家好!我係中蜂既太太。開業一年零七個月,多謝大家既支持!我从來都冇在論壇上发表過意見,淨 ...

加油!!~

多謝美女!  發表於 2012-10-18 13:14
回復

回復 davidiunn 的帖子

我無需要理佢咩原因咁樣呢個世界邊個無壓力, 個個受完都奉旨咁放返係第個到, 咁你放左係第個到, 呢個[第個]又受左壓力, 又要放係第個到, 不斷重覆, 咁呢個世界應該會每日打幾次仗, 周街暴力事件, 唔駛自然災害, 都好快沒日。 而且佢絕對唔係不嬲都係咁
回復