香港龜友論壇

查看: 3125|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

KEITH~請入,交易區無品人

樓主

大家好,今日想同甘多位c兄傾下計.唔中意既可以禁上一頁
首先,近來龜友出現很有心玩野的人,放飛機的人,嚴重得更開分身ac周圍玩,破壞龜壇交易區風氣,
係到分享我的一次經歷:
大約一個月前到,我上龜友見到有人賣緊玩具龜,我本身中意收藏玩具龜,於是pm了佢,問左電話,打比佢講可唔可以係某地方,我出了更高的價錢,我說等佢得閒先交收,佢講好,,我叫佢打HOLD...我過左一陣....見到個POST下面有打HOLD比某c兄啦,我打比佢想問清楚,點知唔聽,我都無所謂,等..我見佢有WHATAPP的.甘我WHATAPP佢講.佢同我講「唔好意思啊,唔賣比您,HOLD左比其他人,」我想講既係您講左HOLD比人,因為其他人既價錢高就破壞之前既承諾??甘我算啦,一肚火.
第二次,我再佢放唔放其他龜,佢講好..40蚊.,佢講MK 我講油麻地得唔得?佢又講魚街拎.之前我一直問佢幾時得閒,係唔係有心放..佢有ON過,但係唔回我,我等左佢成個月,火到我-_-真係有d甘既人.
如果有其他c兄有比人玩的經歷,可以分享一下!!!!

沙發
回復 keith0415 的帖子

支持你
回復

板凳
多謝龜痴禁我入活口交易板,無眼屎乾淨盲
回復

地板
ed就係社會..人地右5洗負口頭責任  
不過都等你憤怒
回復

回復 龜大仙 的帖子

多謝您啊
回復

回復 敏carmanlui 的帖子

比您入 您都係吾會買賣龜架啦 令養丫ma

當然,比我入只會收養你地棄養的龜  發表於 2012-10-23 21:21
回復

回復 大win神 的帖子

真係講真 我勁火 社會有哩d人 講左比您又吾係
回復

好無品
回復

回復 前田太尊 的帖子

係啊
回復

你個標題…令我有小小誤會,
以為個飛機友叫KEITH
回復

回復 wongfafa 的帖子

哈哈 that is my name xd
回復

師兄 之前你放隻變巴個陣你咪又系價高者得
回復

回復 makefkyou 的帖子

最後我冇放到 佢死左 同埋我有同反我果果c嗁講雨
回復

但最後你都系話龍師兄個價高過我而吾放比我bo!
回復

keith0415 發表於 2012-10-23 20:04
大家好,今日想同甘多位c兄傾下計.唔中意既可以禁上一頁
首先,近來龜友出現很有心玩野的人,放飛機的人,嚴重 ...

其實一日未落訂,口頭Hold呢D都唔可信,雖然話口頭協議有法律效力,不過老實D咁講,人就一定係自私既,講到錢就當然愈多愈好...有幾多個真係肯為左個承諾而放棄錢呀...

睇開D啦,下次一係落左訂先!! 如果唔係就冇仇報。
回復

makefkyou 發表於 2012-10-24 07:40

但最後你都系話龍師兄個價高過我而吾放比我bo!

呢下真係入晒...水洗都唔清..
回復

khip 發表於 2012-10-25 01:39
其實一日未落訂,口頭Hold呢D都唔可信,雖然話口頭協議有法律效力,不過老實D咁講,人就一定係自私既,講 ...

我係自私既 0v0我睇錢都好重下xD"
但應承左人地既野 就一定做到

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
khip + 3 功德無量

查看全部評分

回復