香港龜友論壇

查看: 19903|回復: 157
打印 上一主題 下一主題

石金鑒賞週

樓主

入冬前,小弟想搞個鑒賞週,希望同大家可以一齊交流一下養石金嘅經驗,同埋可以欣賞大家收藏已久嘅三黄石金,象牙底石金同變異石金等等,相信唔少龜友家中都有一隻石金錢,當然所有大家心愛嘅石金都可以參與呢個鑒賞週喇! 最後會選出我們最喜愛嘅石金頭三甲 (特別鳴謝中蜂兄答應小弟展出羽毛哥和象牙底石金最新照片-----暫未有)

ref: 中蜂兄嘅養石金心得  http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=2268&extra=page%3D1

參與鑒賞週細節:  (分兩個組別:南種同北種)

1) 每人每組提供一隻龜龜相已經足夠

2) 每隻石金所需照片最多3張已經足夠 (無特別要求,自己喜歡便可)

3) 最喜愛嘅石金頭三甲會以投票方式進行,所有龜友論壇既師兄都可投票,一人一票制!!!

4) 大家可以PM/貼相在這個POST,或用不同形式比相我,最後我POST出嚟投票

5) 報名人數不限

6) 截止報名時間為   4/11/12 (已停止接受報名)

7) 頭獎、二獎同三獎會有石金苗送出_____不過參與者數目不能過少(中蜂老闆會贊助獎品)

8)另外其他參加者,亦有命脈試用裝龜糧送出(中蜂老闆會贊助獎品)

(由於獎品非常豐富,評審團會設立監察選出公平公正嘅冠、亞、季軍)

各石金迷萬勿錯失機會展出你哋嘅靚靚石金呀!!!!!!!!!!!

已報名參加龜友名單:
1) Dosesze (未交相)
2) 一刀兩斷 (已收相)
3) ying (已收相 ---REMARK:多過三張相)
4) 阿偉 (已收相)
5) samwong4949 (已收相)
6) Oscar  (已收相)
7) ho123123 (已收相)
8) 南十字 (已收相 ---REMARK:多過三張相)
9) keli007 (已收相 ---REMARK:會減去參賽作品三--大吃相)
10) 阿民  (已收相)
11) EN6389 (已收相)
12)power15  (已收相)
13)faifai114  (已收相)
14)sarahcheung  (已收相)
15) 花王  (已收相)
16) jackielee  (已收相 ---REMARK:多過三張相)
17) 水調歌頭  (已收相)
18) @~@   (已收相)
19)gama_300  (已收相 ---REMARK:多過三張相)
20)hmbenc  (已收相)
21) dickccm (已收相)
22) seira2242527  (已收相)
23) kellyBB (已收相)
24) L.F. (已收相)

評分

參與人數 4威望 +24 收起 理由
seira2242527 + 3
wongfafa + 10 熱心幫助
kfp510 + 1 支持支持支持~~~~
我愛中蜂 + 10 功德無量 : 全力支持!!!!!!!!!!.

查看全部評分

沙發
冇獎金,送石金!
回復

板凳

回復 samwong4949 的帖子

咁要揾中蜂兄贊助先得喇!
回復

地板
絕對支持
我有兩大兩小^^
遲D PO 相
回復

回復 Dosesze 的帖子

多謝師兄支持,有你哋支持,呢次石金鑒賞週先會搞得成,記得post相呀師兄!
回復

回復 Oscar 的帖子

贊成
回復

回復 samwong4949 的帖子

師兄!今次真係有奬品喇!!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
我愛中蜂 + 10 师兄真係功德無量,本人確認贊助獎品!!!.

查看全部評分

回復

咩獎品?,
回復

回復 L.F 的帖子

LF師兄!請留意第七、八項最新細節!真的有石金苗做奬品,中蜂兄贊助獎品!!!Yeah!!!
回復

Oscar 發表於 2012-10-27 18:55
回復 L.F 的帖子

LF師兄!請留意第七、八項最新細節!真的有石金苗做奬品,中蜂兄贊助獎品!!!Yeah!!!:v ...

Thx.      
回復

一定參加
回復

回復 一刀兩斷 的帖子

多謝支持,有你支持,鑒賞週會更有趣!
回復

唔錯,又有龜相睇!!
回復

Oscar 發表於 2012-10-27 19:13
回復 一刀兩斷 的帖子

多謝支持,有你支持,鑒賞週會更有趣!

我只有陪跑份炸因為我現在有的是最普通的= =

因為我以前D白化,黄化,變異色刀賣晒...........

回復

回復 power15 的帖子

Power師兄!你都參加喇!
回復

回復 一刀兩斷 的帖子

師兄!贏輸都唔緊要架,參與下,大家Happy下炸!
回復

我覺得變異 白化 普通應該分三組比賽

x 2  發表於 2012-10-27 19:47
回復

Oscar 發表於 2012-10-27 19:26
回復 一刀兩斷 的帖子

師兄!贏輸都唔緊要架,參與下,大家Happy下炸!

正是旨在參與~支持一下
回復

回復 L.F 的帖子

多謝師兄意見,需要多D石金龜友參與先搞得成,所以暫時分兩個組別,如果呢次活動非常熱烈,考慮再細分組別。
回復

回復 Oscar 的帖子

厄啲龟糧食吓.

X2=V="..  發表於 2012-10-27 20:44
回復