香港龜友論壇

查看: 33229|回復: 177
打印 上一主題 下一主題

正式免除 ZERO_1 所有職務

樓主
由於 ZERO 在論壇要求辭職,雖然沒有向我 PM,但考慮到事情的嚴重性,及種種前因後果,我尊重他的意願,由即時起免除 ZERO 所有職務,直至另行通知

在此我感謝 ZERO 一直對論壇的貢獻

ZERO 近半年的文筆,態度,IQ 及 EQ 都與剛加入時有極大的不同
另外他與論壇另一個人 (一刀兩斷) 用了同一個 IP
每次與一刀兩斷有關的罵戰都由 ZERO 刪除
又或每次一刀上線後不久 ZERO 便出現
種種跡象都顯示 ZERO 與 一刀兩斷 是同一個人
甚至我有極大理由懷疑 一刀兩斷 是 ZERO 的 20 歲的兒子,ZERO 近日淡出論壇,戶口被一刀偷用了

一刀兩斷在論壇犯下的事磬竹難書,
1。經常 (60次以上)假扮有龜送,之後人家(在開 POST 後一分鐘內) PM 他,他說剛送了出去,但 CHECK 他的 PM 卻沒有記錄有人找他。。。亦從來沒有受他恩惠的人上來多謝他!!! 以他的開 POST 量和每次每個 POST 都會送出多隻龜,如果他沒有講大話的話,保守估計他向超過三百人次送龜,好難想像咁多人中從來沒有一個人上來多謝 OR POST 龜相
2。經常 (15次以上)假扮在街執到龜,醫好之後賣出去,正常人一年之間為何可以在不同的地點執到病龜?他的幸運令人費解
3。以版主之名威迫 KITMAN 提供 R之迷 的相片 (當時一刀誤以為 R 之迷是美女),如果唔係便 BAN 她 AC, 攪到 KITMAN 無啦啦打電話比我求救,以為論壇的版主都是變態的,花了我成個鐘去解釋。。。

我非常感謝 ZERO 對論壇的長期幫助,但種種跡象都顯示 ZERO 的 AC 被他兒子 (一刀)偷用,
而 一刀 真係太影響論壇正常運作,所以在 ZERO 本人向我聯絡前,我必需停了他 AC 的所有權力,以免繼續被壞人利用

最後,論壇一直都以老子的哲學來管理
水至清則無魚,人至察則無徒。。。我唔出手唔代表我見唔到,只係因為我比緊機會你改過,請不要挑戰我的底線。。。

評分

參與人數 25威望 +72 收起 理由
Chun12132001 + 2 一針見血
一夜白髮 + 10 功德無量
交易仔 + 1 熱心幫助
MichaelL + 1 咁遲先爆料 好多人站錯邊喎
c87654 + 3 功德無量
R之迷 + 3 多謝分享
山貓 + 1 功德無量
alvintang1346 + 1 熱心幫助
KPS + 2 功德無量
啊橙 + 10 功德無量
izzy + 2 後知後覺
professional + 2 熱心幫助
easymodel + 1
kof + 1 功德無量
權強 + 1 熱心幫助
kitman1990 + 3 多謝龜痴~~~~~~~~
COLOR + 1 原來如此
seira2242527 + 3 熱心幫助
波子 + 1 熱心幫助
地獄火 + 3 熱心幫助

查看全部評分

沙發
敏carmanlui 發表於 2012-12-10 23:54
好多分身呀

龜痴帶眼識人呀

我人生做得最錯的一件事便是識左你

恭喜發財  發表於 2012-12-11 01:11
羨煞旁人  發表於 2012-12-11 01:00
天造地設 非常之有夫妻相  發表於 2012-12-11 00:57
無得輸  發表於 2012-12-11 00:49
百年好合  發表於 2012-12-11 00:45

評分

參與人數 8威望 +31 收起 理由
SnappingTurtle + 2 天生一對
alvintang1346 + 1 熱心幫助
啊橙 + 10 功德無量
奇門 + 1 銀河系已經無花生賣..
婷婷 + 10 肺腑之言
nicktsang + 1 原創內容
地獄火 + 3 一針見血
khip + 3 功德無量

查看全部評分

回復

板凳
大家玩夠喇, 打落水狗的不是英雄...
何況是一群人追打一隻落水狗?

凡事留一線, 他朝好相見...
見好就收是名言...

專稱為落水狗LOL  發表於 2012-12-11 18:56
Good  發表於 2012-12-11 17:07
贊同...撤...  發表於 2012-12-11 09:43
回復

地板
Marcowong06 發表於 2012-12-13 10:44
各位師兄大家好, 連日查看事態發展, 小弟不才, 沈默了很久, 實在壓不住心中鬱悶及惋惜, 很想說些話,希望大 ...

奇怪,師兄的IP怎會跟一刀一樣既?世事真係多巧合

評分

參與人數 4威望 +5 收起 理由
Qazwsx + 1 功德無量
龜媽 + 1 笑鳥 lol
alvintang1346 + 1 巧合
skclan + 2 係我嘅學習榜樣。

查看全部評分

回復

anthonywoo 發表於 2012-12-13 14:08
又返來這個老問題, 會否又是因為NAT.
除他三人, 會唔會有其他人用緊?
(PS, 信你老哥一定已check, 多口問 ...

龜友前前後後咁多個月, 一萬會員中有只四個人用過呢個 IP...
所以我話好巧合...
回復

一刀兩斷 發表於 2012-12-13 14:30
咩X ip牙,marco兄同我咩關係刀冇,又關事?
大哥,我叫支持我既忍住五好出聲,有幾個忍五住你同YvY就屈X佢,原 ...

師兄, 我無話佢係你分身...
我只係指出大家 IP 相同和可能性有幾微...

狼來了的故事聽過吧???
當你講左 100 個大話之後,
第一百句話機會率只有 0.04% 機會的可能性係真,
你叫其他人點可以唔懷疑你??? 人家真係懷疑你你也沒有資格怪人...
男人要對自己做過的事負責...

當然, 我係相信你的, 我更真心相信你地係唔同的人...
所以我無話佢係你的分身, 只強調今次真係一個極難得的巧合...
我只是提供事實數據比其他人參考, 至於其他人懷疑你我管不到,

面係人地比, 架係自己丟...
我一早叫大家收聲, 比條生路你...
而你仲要死咬住我唔放, 話我屈你... 不斷迫我出來澄清, 浪費我時間...
今次事件最大的受害者係我呀...

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
乂阿偉乂 + 3

查看全部評分

回復